LENT*UNNOTICED ART

Auteur Frans van Lent
ISBN
9789080867505
74 Pagina's
Hardcover
Tegenwoordig is het onopgemerkt zijn een zeer herkenbare ervaring.  Al toont de populariteit van sociale media onze drang naar een paar minuten roem, in feite benadrukt deze vooral de onmogelijkheid hiervan. We kunnen een ervaring delen met vrienden, met gelijkgestemden, maar hij zal uitsluitend worden opgemerkt door die gelimiteerde groep en verder onzichtbaar blijven voor de rest van de wereld. Het onopgemerkt zijn is de bepalende notie van het Unnoticed Art Festival. Uitgangspunt was dat echte betrokkenheid altijd gelimiteerd zal blijven tot een kleine beperkte groep. De performer zal, juist door de onzichtbaarheid voor buitenstaanders, juist door deze openbare privacy, een grotere verbinding ervaren met het uit te voeren werk en met de groepsgenoten. 
De kern van het boek Unnoticed Art  toont de index en beschrijvingen van 34 performance concepten die vrijwilligers hebben uitgevoerd gedurende het Unnoticed Art Festival in mei 2014. Verbonden aan deze concepten zijn de beschreven ervaringen en commentaren van de vrijwilligers. In het kader van dit festival is ervoor gekozen uitsluitend te documenteren in de vorm van tekstuele notities. Om niet de aandacht te trekken van voorbijgangers, waardoor het alledaagse mogelijk zou veranderen in een herkenbare artistieke gebeurtenis, is er niets op foto of video vastgelegd. Het laatste deel van het boek bevat een essay, 'Three Positions', over de ontwikkeling van de video performances naar 'unnoticed art' in het werk van Frans van Lent. 

In Unnoticed Art zijn concepten opgenomen van de volgende kunstenaars: Rafael Abreu Canedo (BR), Sarah Boulton (GB), Derek Dadian-Smith (USA), Craig Damrauer (USA), Dino Dinco ((USA), Mr. and Mrs Gray (NL), Linda Hesh (USA), Hiroomi Horiuchi (JP), David Horvitz (USA), Daan den Houter (NL), Jeroen Jongeleen (NL), Ienke Kastelein (NL), Jonathon Keats (USA), Joke van Kerkwijk (NL), Kees Koomen (NL), Margreet Kramer (NL), Gavin Krastin (ZA), Frans van Lent (NL), Steef van Lent (DE), Gretta Louw (AU), Lilla Magyari (HU), Andrew McNiven (GB), Janet Meaney (AU), Tim Miller (GB), Marnik Neven (BE), Joyce Overheul (NL), Nico Parlevliet (NL), Malin Peter (SW), Jess Rose (GB), Julie Rozman (USA), Roekoe M (NL), Joshua Schwebel (CA),Edwin Stolk (NL), en Topp & Dubio (NL).
€ 15,00
Op voorraad
-
+
E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273