Zomerramsj Deel IV: Kunst

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

Deel 4 van de ramsj-reeks: het is weer tijd voor kunst.
Drie Engelstalige kunstboeken deze keer. Een catalogus over Picasso, een tentoonstellingscatalogus over de Russische Avant-Garde en een kunstboek over de vroege Renaissance.
 
Picasso - The Great War, Experimentation and Change
Van €42,50 voor €17,95

ISBN: 9781785510342
Uitgeverij: Scala Arts Publishers Inc. (2016)

'Picasso: The Great War, Experimentation, and Change' is een volledig geïllustreerde catalogus, die zich focust op één van de belangrijkste periodes uit de geschiedenis van de moderne kunst. De catalogus onderzoekt Pablo Picasso's oeuvre van 1912 - 1924, en de veranderingen in zijn stijl die in deze periode plaatsvonden als gevolg van de Eerste Wereldoorlog. In de catalogus is ook werk opgenomen van andere kunstenaars, die, net als Picasso, beïnvloed werden door de oorlog en de moeilijke tijd waarin ze leefden.
Een essentieel boek voor iedereen die geïnteresseerd is in Picasso's werk en deze belangrijke periode in de geschiedenis van de moderne kunst. 
 
Andréi Nakov - The Advent of Abstraction (Russia, 1914 - 1923)
Van €35,- voor €12,95

ISBN: 9788874397471
Uitgeverij: Five Continents Editions (2017)

In 'The Advent of Abstraction (Russia, 1914 - 1923)' focust de kunsthistoricus Andréi Nakov zich op de Russische Avant-Garde beweging die in Rusland floreerde rond het jaar 1917. Deze beweging was ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van de moderne kunst en resulteerde in prachtige kunstwerken, architectuur, literatuur, film, theater, dans en graphic design. In deze geïllustreerde tentoonstellingscatalogus wordt er gekeken naar zes belangrijke werken van zes bekende Russische kunstenaars: Kazimir Malevich, Vladimir Tatlin, Ivan Kliun, Ilja Chashnik, El Lissitzky en Lyubov Popova. Prachtige reproducties worden gecombineerd met originele documenten, objecten, manuscripten en foto's uit Nakov's eigen collectie.
Shirley Neilsen Blum - The New Art of the Fifteenth Century
Van €85,- voor €32,50

ISBN: 9780789211927
Uitgeverij: Abeville Press Inc. (2015)

In 'The New Art of the Fifteenth Century (Faith and Art in Florence and the Netherlands)' onderzoekt Shirley Neilsen Blum de kunst in de vroege Renaissance, toen er een explosie van creativiteit plaatsvond die zich door heel Europa verspreidde. Met name in Florence en Vlaanderen ontstonden er nieuwe schilder-technieken waarmee traditionele religieuze onderwerpen op een geheel nieuwe manier werden weergegeven. In deze prachtig geïllustreerde gids analyseert Blum de belangrijkste plekken, stijltechnieken en kunstenaars uit deze periode. 
De boeken kun je bestellen via roelants@roelants.nl (onze persoonlijke bookaroolants) of telefonisch via 024-3221734, dan zullen we zorgen dat ze gelijk verstuurd worden. De verzendkosten bedragen €3,50.
De boeken zijn natuurlijk ook gewoon te koop in de winkel. De koffie staat klaar!