Zomeraanbieding | 40 Klassiekers Voor Een Tientje!

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

Deze zomer krijgt u bij ons korting op 40 boeken uit de LJ Veen Klassiek-reeks. Zo leest u Misdaad en Straf of Radetzkymars voor slechts een tientje! Zoals u kunt zien zijn niet de minste titels die in de aanbieding, Joseph Roth is bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd. Ook wat aangename Russen in de lijst, evenals enkele Britten & Amerikanen en toch ook een enkele Nederlander. 


Alle titels vindt u hieronder, waarvan enkele zijn uitgelicht. Wij zijn echter zo vrij geweest ook een overzicht te geven van de titels op onze website mocht u in één keer een stapel willen meenemen. Deze vindt u hier. Vanaf drie titels verzenden wij ze gratis (met de fietskoerier!) naar uw huis. 

U vindt de klassiekers vanaf vandaag ook in de boekhandel, voor eenzelfde zacht prijsje. De actie loopt t/m 31 augustus, u kunt dus de hele zomer door blijven lezen!
Italo Calvino - Waarom zou je de klassieken lezen

"Waarom zou je de klassieken lezen?' Het enige dat daarvoor spreekt, zegt Italo Calvino in deze gelijknamige verzameling essays die in 1991 voor het eerst verscheen, is dat het lezen van de klassieken beter is dan ze niet lezen.

Bij Calvino betekent die uitspraak meer dan het op het eerste gezicht lijkt. Nadat hij veertien definities van "de klassieken' heeft geformuleerd, geeft hij aan de hand van boeken uit zijn eigen bibliotheek vijfendertig antwoorden op de vraag waarom het zo belangrijk is om boeken uit het verleden te lezen. 
 
€10,00 | 384 Pagina's | ISBN 9789020416060
Bestel nu > >
Joseph Roth - Tarabas
 
Tarabas, zoon van een Russisch grootgrondbezitter, neemt na een aanslag op de gouverneur van Cherson de wijk naar New York, waar een handlezeres voorspelt dat hij een ‘moordenaar’ en een ‘heilige’ zal worden. Als Tarabas na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oostenrijk naar Europa terugkeert om in het leger te gaan, komt het eerste deel uit: moordend trekt hij door het land en blijft dat ook na de vrede doen. ‘De oorlog werd zijn vaderland.’ Met een zelfgevormd regiment trekt hij het stadje Koropta binnen. Pas als zijn soldaten samen met de christelijke boeren een bloedbad onder de Joodse bevolking aanrichten, komt Tarabas tot inkeer. Hij legt zijn functie neer en trekt het boetekleed aan. Deze roman uit 1934 geeft een indringend beeld van de situatie van de Oost-Europese Joden lang voor de Holocaust.
 
€10,00 | 232 Pagina's | ISBN 9789020416190
Bestel nu > >
Maurits Wagenvoort - Een huwelijk in het jaar 2020


Bijna een eeuw geleden schreef Maurits Wagenvoort een toekomst roman over het jaar 2020. Het boek schetst een positief gestemd toekomstbeeld: het kapitalisme is afgeschaft en de rassentegenstelling is verleden tijd, mannen en vrouwen zijn gelijk en het koningshuis bestaat niet meer. Om alle kinderen gelijke kansen te geven worden ze uit huis geplaatst en opgevoed door de staat in de Kindertuin. De voorspellingen van Wagenvoort lijken soms te zijn uitgekomen. Zo zijn de dagbladen vervangen door de fotofoon; een soort internet waarbij je vooraf aangekondigde gebeurtenissen live kunt zien en horen. ‘Een huwelijk in het jaar 2020’ is een utopische roman die overduidelijk de opkomst van het socialisme aan het begin van de twintigste eeuw weerspiegelt, het maakbare leven, het maakbare geluk.
 
€10,00 | 256 Pagina's | ISBN 9789020416275
Bestel nu > >
Jane Austen - Trots en vooroordeel


Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie en de sociale omgeving. Als Elizabeth voor het eerst kennismaakt met de begeerlijke vrijgezel Mr. Darcy, vindt ze hem arrogant en verwaand; hij lijkt onverschillig te staan tegenover haar mooie verschijning en levendige geest. Wanneer ze ontdekt dat Darcy betrokken is bij de moeizame relatie tussen zijn vriend Mr. Bingley en haar geliefde zus Jane, is ze vastbesloten een nog grotere afkeer voor hem te ontwikkelen. Met snedige humor ontleedt Jane Austen feilloos de mores van de Britse upperclass aan het eind van de achttiende eeuw. De botsing tussen trots en vooroordeel en tussen sociale mobiliteit en starre hiërarchie is nooit ontroerender en komischer beschreven.
 
€10,00 | 352 Pagina's | ISBN 9789046703885
Bestel nu > >
Fjodor Dostojevski - Misdaad en straf


Armoede, filosofie en noodlottig toeval drijven Raskolnikov tot de beroemdste moord uit de literatuurgeschiedenis: hij brengt een oude woekeraarster op gruwelijke wijze om het leven. In Dostojevski's 'Misdaad en straf' volgen we Raskolnikov in de donkere straten van het Sint-Petersburg van de negentiende eeuw op zijn zoektocht langs duivelse logica, vertwijfeling en wanhoop, tot hij, volledig verteerd door schuldgevoelens, zijn misdaden bekent. Dostojevski voert een rariteitenkabinet van personages op, onder wie een goede moordenaar, een vrome hoer en een weerzinwekkende schuinsmarcheerder.
 
€10,00 | 600 Pagina's | ISBN 9789020414288
Bestel nu > >
Stefan Zweig - Reis naar het verleden


Negen jaar lang was Ludwig vanwege de Eerste Wereldoorlog gescheiden van zijn thuisland. Bij terugkomst in Duitsland ontmoet hij zijn vroegere geliefde, die hem ooit beloofd heeft op hem te wachten. Beiden zijn inmiddels getrouwd, maar ze moeten te weten komen of hun liefde het wederzijdse verraad en het verstrijken der jaren heeft overleefd.

In zijn laatste, decennialang verloren gewaande novelle verkent Stefan Zweig de kracht van de liefde en de vernietigende gevolgen van oorlog. Tegelijkertijd zet hij een land neer dat op het punt staat om zich aan de duistere beloftes van het fascisme over te geven.
 
€10,00 | 80 Pagina's | ISBN 9789020414424
Bestel nu > >

  ALLE TITELS OP  
  EEN RIJ  

EMILY BRONTË * WOESTE HOOGTEN >>
ITALO CALVINO * ALS OP EEN WINTERNACHT EEN REIZIGER >>
JOSEPH CONRAD * HART DER DUISTERNIS >>
LOUIS COUPERUS * STILLE KRACHT >>
LOUIS COUPERUS * ELINE VERE >>
RALPH ELLISON * ONZICHTBARE MAN >>
GUSTAVE FLAUBERT * MADAME BOVARY >>
THEODOR FONTANE * STECHLIN >>
WILLIAM GOLDING * HEER VAN DE VLIEGEN >>
ERNEST HEMINGWAY * AFSCHEID VAN DE WAPENEN >>
E.T.A HOFFMANN * LEVEN EN OPVATTINGEN VAN KATER MURR >>
J.-K. HUYSMANS * TEGEN DE KEER >>
SHIRLEY JACKSON * GEESTEN VAN HILL HOUSE >>
CLAIRE LENNART * HUISJES VAN KAARTEN >>
HERMAN MELVILLE * MOBY DICK >>
JOSEPH ROTH * BIECHT VAN EEN MOORDENAAR >>
JOSEPH ROTH * BUSTE VAN DE KEIZER EN ANDERE VERHALEN >>
JOSEPH ROTH * KAPUCIJNER CRYPTE >>
JOSEPH ROTH * HOTEL SAVOY >>
JOSEPH ROTH * JOB >>
JOSEPH ROTH * RADETZKYMARS >>
JOSEPH ROTH * VLUCHT ZONDER EINDE >>
JOSEPH ROTH * ZIPPER EN ZIJN VADER >>
F. SCOTT FITZGERALD * GROTE GATSBY >>
MARY SHELLEY * FRANKENSTEIN >>
JOHN STEINBECK * DRUIVEN DER GRAMSCHAP >>
STENDHAL * ROOD EN HET ZWART >>
ANTON TSJECHOV * DAME MET HET HONDJE EN ANDERE VERHALEN >>
MARK TWAIN * AVONTUREN VAN HUCKLEBERRY FINN >>
JEVGENI ZAMJATIN * WIJ >>
STEFAN ZWEIG * ONGEDULD >>

Allen slechts een tientje per stuk
Mocht u een of meerdere klassiekers mee willen pikken: wij zijn bereikbaar en geopend, welk medium u ook kiest. Rest ons nog u alvast voor leesplezier te wensen, want daar hebben wij geen twijfels over.


Groet,
Sanne & Julius