Vogelen kijken vanuit uw huis

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

Het is inmiddels week 2 van het (voornamelijk) thuiszitten. Afgelopen week zijn we doorgekomen door Camus te lezen. Nu hebben we een nieuwe activiteit voor u: vogelspotten. Wellicht zitten ze niet zomaar voor uw raam, maar dan kan Peter Vos' Vogeldagboek u op weg helpen. Prachtige illustraties en rake observaties, misschien zelfs wel beter dan de vogel voor uw raam?
Peter Vos - Vogeldagboek
 
Ondertussen is het alweer 10 jaar geleden dat tekenaar Peter Vos is overleden. Hij zag het tekenen van vogels als het "meedenken met gelukkiger, lichter dieren". Nu verschijnt een heruitgave van het Vogeldagboek uit 1992, dat de tekenaar bijhield in een huisje in de bossen van Lunteren, op de Veluwe. Een man met buitengewoon talent en briljante observaties, aldus Trouw en NRC. Hieronder alvast een voorbeeld van de stijl die het Vogeldagboek kenmerkt.

€24,95 | 160 pagina's | ISBN 9789081388740
 
Peter Vos tekende én beschreef de ontmoetingen die hij had met vogels, in het buitenhuisje in Lunteren.
Isabella Hammad - De Parijzenaar

De NRC is begonnen aan een online boekenclub met Bas Heijne. Via Twitter (@NRCTwitLit) deelt hij zijn ervaringen en kunt u ook uw ervaringen delen. Het eerste boek dat gelezen wordt is debuutroman van Isabella Hammad, De Parijzenaar. De roman gaat over de soul search van de Palestijnse Parijzenaar Midhat Kamal. Op de achtergrond valt het Ottomaanse Rijk uit elkaar, krijgen de Britten het mandaat over Palestina, en leeft de Arabische vrijheidsstrijd op.

€27,50 | 600 pagina's | ISBN 9789026347672
Overigens heeft Roelants ook zijn eigen boekenclub, De Lezers. Hier gaan drie professoren (waarvan 1 met emeritaat) met elkaar en met u in gesprek over drie boeken. De volgende editie vindt 2 juli plaats - al durven we niets te beloven in deze tijden. U kunt wel alvast gaan lezen, tijd genoeg immers. De boeken van deze editie zijn Vallen is als vliegen van Manon Uphoff, M. van Antonio Scurati en Gallische wetten van Philippe Sands. Alvast inschrijven kan ook, via roelants@roelants.nl.

 Meer recente literatuur 

Paolo Cognetti
Zonder de top te bereiken
€18,99
Maarten Asscher
Een huis in Engeland
€21,99
Bart Chabot
Mijn vaders hand
€23,99
Isabel Allende
Bloemblad van zee
€22,99
Tot slot nog onze top 15 van afgelopen week. Naar aanleiding van afgelopen nieuwsbrief kwamen veel mensen langs voor De Pest van Camus - de herkenning met de huidige tijd is dan ook frappant. Daarnaast kwamen veel mensen voor Sebald. Ook hoorden we dat veel mensen Bregman lezen op het strand. Wellicht die van Roelants? 
Tot slot nog een huishoudelijke mededeling. Vorige week meldde ik u al gewijzigde openingstijden, die hebben weer een kleine update gehad. Voor de komende tijd zijn wij geopend:

Dinsdag t/m vrijdag: 12u - 17u;
Zaterdag 10u - 17u; en
Zondag 13u - 17u,
 
wat betekent dat we maandags gesloten zijn. Maar alsnog ruim te bezoeken, om u van boeken en advies te voorzien. 

Tot ziens in de boekhandel, vandaag dus vanaf twaalf geopend,
Julius