Van Het oude Frankrijk tot Macron en de nieuwe Franse revolutie

Zoals u in onze nieuwsbrief kunt lezen (en op de homepagina van onze website kunt zien), hebben wij een prachtig boek over Parijse architectuur in de NRC ramsj: Le Corbusier and the maisons Jaoul.

Maar voordat u zich verliest in les belles maisons, neem ik u graag nog even verder mee in de Franse literaire sferen, van Het oude Frankrijk tot Macron en de nieuwe Franse revolutie.


Het oude Frankrijk
Roger Martin du Gard. 

Deze novelle is oorspronkelijk in 1933 uitgegeven, en in 2014 door Jan Keppler naar het Nederlands vertaald. Het verhaal gaat over een postbode die op zijn route allerlei dorpsbewoners tegenkomt. Hij weet alleen veel meer van deze mensen dan alleen hun adres, omdat hij de gewoonte heeft hun brieven open te stomen en te lezen. Als lezer word je meegesleept in dit tragikomische verhaal dat maar een enkele dag uit het leven van de postbode beslaat.

ISBN: 9789029090445. €14,95

Ontredderde republiek. Zoektocht naar de ziel van Frankrijk
Mia Doornaert

In dit boek wordt het verhaal van Frankrijk verteld, een land met een glorieus verleden, maar dat ook kampt met malaise. Mia Doornaert peilt naar de diepere oorzaken van deze malaise en doorweeft haar relaas met eigen ervaringen. Een zoektocht naar de ziel van Frankrijk. 

ISBN: 9789463102896. €19,99


Emmanuel Macron. De wonderbaarlijke opkomst van een jonge politicus
Anne Fulda

Een uniek en intiem portret van de jonge Franse president, Emmanuel Macron. Journaliste Anne Fulda schetst een beeld van een man die van een presidentskandidaat met een lieve glimlach verandert in een vastberaden, egocentrische president wiens populariteit keldert na een reeks ingrijpende hervormingen. De vraag is, zal hij zijn beloften waarmaken?
Vertaald door Frans De Smet.

ISBN: 9789462987456. €19,99


Macron en de nieuwe Franse revolutie
Niek Pas

Historicus Niek Pas bespreekt de politiek van de 39-jarige president van Frankrijk: een politiek die zich openstelt voor de wereld, maar tegelijkertijd de geborgenheid van de staat garandeert. Maar waar haalt Macron zijn ideeën vandaan? En gaat het hem lukken om zijn visie op de toekomst uit te voeren?

ISBN: 9789028427273. €14,99