Pfeijffer, Brouwers, Rilke & Cézanne

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

Na het succes van vorig jaar, zijn ook de Sonnetten van Pfeijffer uit 2019 gebundeld in een beperkte oplage van 250 exemplaren. De Sonnetten zijn met de hand genummerd en gesigneerd en ze zijn nu verkrijgbaar bij Roelants, in de winkel én via de website. 
Pfeijffer - Sonnetten 2019
€35,00

Sinds 1 januari 2018 schrijft Ilja Leonard Pfeijffer om de week een sonnet over de actualiteit voor de krant. Deze columns in dichtvorm worden elke andere vrijdag afgedrukt in NRC Handelsblad. Dit is een bundeling van de 26 sonnetten die in 2019 verschenen en die bij elkaar een poëtisch jaaroverzicht vormen.

Sonnetten 2019 werd in opdracht van Michaël Roumen naar een ontwerp van het Gentste ontwerpersduo Ruttens-Wille gezet uit de Bradford en als softcover gedrukt op Munken Print White in een eenmalige oplage van 250 met de hand genummerde en gesigneerde exemplaren.Bestel nu > >
Pfeijffer - Sonnetten 2018
€35,00

Van Pfeijffers Sonnetten 2018 hebben we ook nog enkele exemplaren kunnen bemachtigen. Deze zijn uiteraard ook met de hand genummerd en gesigneerd.Bestel nu > >
Jeroen Brouwers - Bezonken Rood
€49,99

Al eerder mailde ik over deze bijzondere, nieuwe uitgave van Bezonken Rood, met eenmalig nawoord van Brouwers zelf. Inmiddels is deze editie overal uitverkocht, maar wij hebben nog 5 exemplaren!

Mocht u interesse hebben, wees er dan snel bij!

Bestel nu > >
Uiteraard kunnen we het niet laten om u ook nog een kunstboek uit de nieuwe ramsj aan te bieden.

Paul Cézanne - The 1907 Paris Exhibition - Rainer Maria Rilke
Van €39,80 voor €14,80

In oktober 1907 werd in Parijs een herdenkingstentoonstelling gehouden ter ere van de een jaar eerder overleden schilder Paul Cézanne. Het omvatte 49 schilderijen en zeven aquarellen, vestigde de reputatie van Cézanne als de vader van de moderne schilderkunst en bracht zijn faam naar de wereld.

Rainer Maria Rilke bezocht de tentoonstelling meerdere keren en schreef een reeks brieven aan zijn vrouw, de beeldhouwer Clara Rilke Westhoff, over zijn indrukken. In zijn laatste jaren bekende hij dat de schilder zijn belangrijkste rolmodel was. De brieven behoren tot de belangrijkste getuigenissen van een vroege ontvangst van Cézanne's werk. .

Deze uitgave brengt voor het eerst en in de hoogste drukkwaliteit alle werken van Cézanne samen die in 1907 in Salon d'Automne te zien waren en voor zover nu bekend zijn. Rilke's brieven staan er tegenover, en zo wordt het verband tussen beeldende kunst en haar invloed op de dichter op ongekende wijze onthuld. Daarnaast zijn er beoordelingen en getuigenissen van belangrijke tijdgenoten, zodat het boek verandert in een rijk geïllustreerde, unieke topbijeenkomst tussen een van de belangrijkste schilders en een van de belangrijkste dichters aan het begin van de 19e en 20e eeuw.

Bestel nu > >
Graag tot ziens in de winkel, of op www.roelants.nl!
 
Sanne