6 september | Opening Academisch jaar met Esther Gerritsen

Vanuit de Radboud Universiteit vindt er op maandag 6 september in Concertgebouw de Vereeniging een opening plaats van het nieuwe Academische jaar. Onder anderen zal Esther Gerritsen hierbij aanwezig zijn. Ze zal een lezing geven en daarnaast zal ze haar nieuwste roman, De trooster, signeren aan de boekentafel Roelants. 

De trooster (2021) verscheen 30 maart 2021 bij uitgeverij De Geus.

Hieronder leest u een korte samenvatting over de roman:

Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast, die een misdaad op zijn geweten heeft.

---

Esther Gerritsen (Nederland, 1972), auteur van het Boekenweekgeschenk 2016, debuteerde in 2000 met de bundel Bevoorrecht bewustzijn. Haar roman Superduif haalde net als Dorst de shortlist van de Libris Literatuurprijs. De kleine miezerige god stond op de longlist van De Gouden Uil. In 2014 werd haar werk bekroond met de Frans Kellendonk-prijs. Esther Gerritsen heeft een wekelijkse, zeer populaire column in de VPRO Gids en is regelmatig te gast in radioprogramma’s en op literaire festivals. Op bol.com vind je alle boeken van Esther Gerritsen, waaronder het nieuwste boek van Esther Gerritsen.