Onze (literaire) verrassingen van 2017

Ook wij van Roelants worden nog wel eens aangenaam verrast door een boek of cd. Dit zijn onze tips/verrassingen van het afgelopen jaar!


De verrassing van Jolanda

Cecilia & Sol. Dolce Duello. €21,99

Een prachtige combinatie van de stem van Cecilia Bartoli samen met de celliste Sol Gabetta. Mooie Barok aria's van onder andere Caldara, Albinoni en Porpora om bij weg te smelten! Helaas is deze niet te koop op onze site, maar natuurlijk wel in de winkel.


De verrassing van Wouter

Herman Melville. De Klerk Bartleby. Een verhaal van Wall Street. €7,99

Bartleby is een groots en tijdloos en tegelijk heel klein meesterwerk, tot en met het tragische einde en de dramatische verzuchting in de laatste zin. 


De verrassing van Frans, Roel en Marianne

Nino Haratischwili. Het Achtste Leven (voor Brilka). €22,50

Roel: Ik heb het al eens eerder als tip gegeven. Maar nu ik weer verder ben in het boek, kan ik niet anders zeggen dan dat ik ontzettend onder de indruk ben van dit boek en deze schrijfster. Hoewel al verschenen in 2015 heb ik haar dit jaar pas ontdekt. 

Een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Een verhaal over acht levens van één Georgische familie.


De verrassingen van Heidi

Cobi van Baars. Schipper & Zn. €19,99

Schipper en zoon is het verrassende debuut van Cobi van Baars. Het boek werd hier feestelijk gepresenteerd en ik las het al voor het verscheen. Het is een mooie ronde vertelling met een duidelijke verwijzing die ik niet ga verklappen, maar die het boek een prachtige dubbele laag geeft. Cobi was al beeldend kunstenaar, nu is ze ook schrijfster. Hoezee!


Nog een debuut, op muzikaal vlak dit keer. De Nijmeegse band Juneville kwam in 2017 met In the Garden. Een prachtige cd vol sfeervolle ballades!

EAN: 8719324129015. €15,-


De verrassing van Gieke

Rodaan Al Galidi. Duizend-en-een nachtmerries. €18,95

Bekend van het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Rodaan Al Galidi schept een wereld die herkenbaar en absurd is, grappig en schrijnend. Zijn verhalen zijn kort en verslavend, telkens denk je: nog eentje!


De verrassing van Sanne

George Orwell. Saluut aan Catalonië. €24,99

Ik ben al een aantal jaren gefascineerd door de Spaanse Burgeroorlog. Na een paar romans te hebben gelezen over dit tijdperk, ben ik erg benieuwd geworden naar de ervaringen van George Orwell, die hij beschrijft in het opnieuw uitgebrachte Saluut aan Catalonië. Met een prachtig voorwoord van Geert Mak. Ik ga er gauw aan beginnen!