18 november | Oneindige zin - Rozalie Hirs i.s.m. het Poëziecentrum

Rozalie Hirs' nieuwste dichtbundel: Oneindige zin verschijnt 5 oktober 2021 bij Singeluitgeverijen I Uitgeverij Querido. Naar aanleiding daarvan zal Hirs op donderdag 18 november bij het Poëziecentrum een fragment uit deze bundel voordragen en daarnaast vindt er een signeersessie plaats.

Hieronder volgt een samenvatting van de dichtbundel:

In oneindige zin onderzoekt Rozalie Hirs de vloeiende taal van binnenwerelden, die overloopt in buitenwerelden. Van de verbeelding en
de droom naar het huis, de tuin, de stad, het bos, het wijde web, het heelal. Hoe kan een open syntaxis tot nieuwe poëtische structuren en betekenissen leiden? Door naar ultieme mogelijkheden te tasten, brengt Hirs een liefdesverklaring aan de taal. Samen met de cyclische natuur van dag en nacht, seizoenen, getijden en gestalten van de maan viert oneindige zin het leven, zingend, dansend. Het legt nieuw leven bloot als een rivier, ruisend, stromend op weg naar de zee.

---

Rozalie Hirs (1965) is dichter en componist. Van haar hand verschenen eerder zes dichtbundels bij Querido, van Locus (1998) tot verdere bijzonderheden (2017), en vijf verzamelbundels in andere talen, waaronder haar meertalige manifest gestammelte werke (2017) bij het vermaarde kookbooks, Berlijn.


Donderdag 18 november

17.30u - 19.00u

Poëziecentrum Nijmegen

Marïenburg 29