Vandaag neem ik u mee, als u wilt, terug in de tijd met de driedelige linnen cassette van A. Th. van Deursen en naar een stukje toekomst met Harry Lintsen. Beide in de ramsj!

Hollanders in hun Gewest tussen 1572 en 1648
Van €125,00 voor €60,00

Prof. dr. A.Th. van Deursen (1931-2011) wordt beschouwd als een van grootste en meest vooraanstaande historici van Nederland. Als hoogleraar nieuwe geschiedenis aan de VU heeft hij met zijn fenomenale kennis en in veelgeprezen schrijfstijl het Nederland van de zestiende en zeventiende eeuw op superieure wijze tot leven gebracht in een groot aantal, inmiddels klassieke boeken.

In september verschenen drie standaardwerken uit zijn indrukwekkende oeuvre - Bavianen en Slijkgeuzen, Mensen van klein vermogen en Maurits van Nassau (1567-1625) - in een schitterende, tijdloze cassette.

ISBN: 9789035144644. Uitgeverij: Bert Bakker, 1e druk.

De kwetsbare welvaart van Nederland 1850-2050
Van €39,95 voor €19,99

Harry Lintsen vertelt in De kwetsbare welvaart van Nederland het fascinerende verhaal van de manieren waarop onze samenleving in de afgelopen tweehonderd jaar de problemen rond welvaart en duurzaamheid wist op te lossen.

En hoe men zich soms door de gekozen oplossingen geconfronteerd zag met weer nieuwe problemen. Nederland staat ook vandaag de dag voor de uitdaging om zijn hulpbronnen voor de komende generaties in stand te houden.

Kunnen we met het oog op een duurzame toekomst leren van de geschiedenis?

ISBN: 9789044636444. Uitgeverij: Prometheus, 1e druk.

Klimaatmanifest
€5,00

En als we dan even buiten onze eigen land kijken, heeft Bas Eickhout (klimaatwetenschapper, Europarlementariër voor GroenLinks) een manifest geschreven waarin hij pleit voor een doorbraak in klimaatverandering op Europees niveau. De oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan zijn er, maar daar hebben we wel samenwerking, lef en doorzettingsvermogen voor nodig om het verdrag van Parijs te halen. 
 
Op Hemelvaartsdag zijn wij van 12 tot 5 geopend. Vrijdag en zaterdag zijn we weer gewoon de hele dag open. Zondag ook, maar dan warmt de aarde pas echt op..