Nieuwsbrief 28 Januari | Van Eyck & Bruegel

Vanaf 1 februari vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in Gent. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan reist dit jaar naar Gent.
In de catalogus, Van Eyck - Een optische revolutie, wordt het oeuvre van Jan van Eyck in zijn historische en artistieke context geplaatst.
 
Van Eyck - Een optische revolutie

Jan van Eycks (1390-1441) weergaloze techniek, zijn grondige wetenschappelijke kennis en zijn ongeëvenaarde observatievermogen waren doorslaggevend voor de verdere ontwikkeling van de beeldende kunst. Van Eyck – Een optische revolutie brengt het bredere verhaal van een revolutionair moment in de westerse kunstgeschiedenis.

Dit rijk geïllustreerde boek brengt het complete oeuvre van Van Eyck samen, aangevuld met meer dan honderd topstukken uit de late middeleeuwen waaruit de invloed van deze absolute grootmeester van de westerse kunst blijkt. Het plaatst het oeuvre van Jan van Eyck in zijn historische en artistieke context, en brengt de wisselwerking met de andere kunsten tot leven.

Prijs: €64,50
504 pagina's
 
Bruegel - The complete works

Ook van de Vlaamse kunstschilder Pieter Bruegel de Oude hebben we een boek in de aanbieding. Dit boek bevat de complete werken van Pieter Bruegel, de belangrijkste kunstenaar van de Vlaamse Renaissance.
Deze XXL-monografie markeert de 450e sterfdag van zijn dood en zijn allereerste monografische tentoonstelling in het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Het verzamelt alle 40 schilderijen, 65 tekeningen en 89 gravures - elk stuk een unieke getuige van zowel de religieuze mores als de hechte volkscultuur uit de tijd van Bruegel.

Nu afgeprijsd van €150,- voor €75,-
492 pagina's (incl. uitvouwpagina's)
 
Beide boeken zijn te bestellen via de website, maar ze kunnen natuurlijk ook gewoon in de winkel worden gekocht!

De koffie staat, zoals altijd, klaar.