Nieuwsbrief 18-11 | 'T Lijkt Wel Sinterklaas

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

Het lijkt wel Sinterklaas! We hebben namelijk vier mooie kunstboeken in de aanbieding. Allevier de boeken bieden een verschillende kijk op kunst en architectuur in Amerika.

 


Detroit Revealed: Photographs 2000-2010

Detroit Revealed: Photographs 2000-2010 is een prachtige foto-documentatie van de stad Detroit, zijn inwoners en zijn diverse cultuur gedurende het eerste decennium van de 21e eeuw. Met indrukwekkende foto's biedt dit boek een originele kijk op Detroit, door de lenzen van verschillende lokale en internationale kunstenaars.

Van €32,- voor €10,-

Washington and Baltimore Art Deco: A Design History of Neighboring Cities

In veel van de Amerikaanse architectuur komen Art Deco-invloeden naar voren, zo ook in Washington en Baltimore.
In Washington and Baltimore Art Deco: A Design History of Neighboring Cities onderzoeken Richard Striner en Melissa Blair de meest significante Art Deco gebouwen in deze steden en laten zo zien hoe de internationale designbeweging Art Deco zijn weg vond in Amerika. Een prachtig boek voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en Art Deco.

Van €45,00 voor €15,00


The Landmarks of New York

The Landmarks of New York documenteert en illustreert de verschillende landmarks van New York. Het boek biedt zo een indrukwekkend overzicht van de rijke geschiedenis van de architectuur van de stad: van koloniale boerenhuizen tot kerken, bibliotheken, museums en de bekende 21e-eeuwse wolkenkrabbers. Hiermee vormt dit boek de definitieve bron als het aankomt op de (geschiedenis van de) architectuur van New York.

Van €65,- voor €15,-

 

Rembrandt in America

Rembrandt van Rijn is één van de belangrijkste schilders in de Europese kunstgeschiedenis. Dit rijk geïllustreerde boek verzamelt vijftig van de mooiste schilderijen van Rembrandt en zijn volgelingen uit Amerikaanse collecties, waaronder The National Gallery of Art in Washington D.C. en The Metropolitan Museum of Art, New York.
Het boek begint met een introductie die zich focust op Rembrandt als een cultureel fenomeen, gevolgd door verschillende essays over zijn leven.

Van €32,- voor €10,-
 
Allevier de boeken zijn Engelstalig. De boeken kunnen besteld worden via de website, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in de boekhandel.
De koffie staat klaar!

Merel