Nieuwsbrief 17 december | Aan de rand van een lichaam

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

Deze keer nieuws over mezelf: jullie kennen me inmiddels misschien wel als medewerker van Boekhandel Roelants. Naast het werken in de boekhandel schrijf ik ook, voornamelijk poëzie. Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met het schrijven van mijn chapbook, die twee weken geleden is uitgekomen bij Wintertuin uitgeverij!

Het is een bundel gedichten geworden, onder de naam ‘Aan de rand van een lichaam.’

Wintertuin schreef de volgende mooie flaptekst:

In de bundel Aan de rand van een lichaam brengt Merel van Slobbe poëzie en filosofie bij elkaar in een zoektocht naar online en offline identiteit. Ze experimenteert met zichtlijnen om te onderzoeken: hoe observeren wij, en hoe worden wij geobserveerd? Welke vormen kunnen wij aannemen? Wat blijft er over als we alle lagen van onszelf afpellen?

Merel van Slobbe schrijft proza en poëzie. Ze studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2018 won ze de tweede prijs van de Turing Gedichtenwedstrijd. In haar werk is geen enkele vorm vast, wisselen ruimtevaart, pop culture en walvissen elkaar moeiteloos af en wordt de kijker altijd bekeken.

De bundel kost €12,50 en kan worden besteld op de website, maar hij kan natuurlijk ook in de winkel worden gekocht! In dat laatste geval kan ik hem persoonlijk overhandigen - of signeren, ik heb al op mijn handtekening geoefend (en speciaal voor Kerstmis kan ik er een kersttakje bijtekenen). Hopelijk tot snel!
Merel