Nieuwe ramsj bij Roelants!

We leven dan wel in het nieuwe normaal, maar er gaat nog heel veel als vanouds! We hebben weer een paar prachtige nieuwe kunstboeken in de ramsj. Hieronder kunt u meer lezen.

 
Thibaut Cuisset - Campagnes Françaises


Dit boek is een overzicht van de landschap-fotografie van Thibaut Cuisset, die in de afgelopen 30 jaar emoties en kwesties heeft onderzocht in de specifieke context van het landschap, de omgeving en de notie van territorium. Cuisset heeft veel gereisd en landschappen van vele landen gefotografeerd. Toch blijft hij onvermijdelijk terugkeren naar de oneindige variatie van het Franse terrein van zijn geboorteland.

Met een moderne scherpte, in lijn met New Topographics, legt Cuisset het Franse landschap vast zonder franjes of nostalgie en hij onthult historische lagen en constante menselijke interventie als de vormers van het landschap. Het land wordt continu gevormd en veranderd en Cuissets stille lens en ingetogen virtuositeit in kleurgebruik leggen deze, soms subtiele, processen met kracht vast.

De afbeeldingen in dit boek zijn kalm, direct en vaak doordrenkt met een gevoel van leven, ondanks de afwezigheid van menselijke figuren. Ze vormen een lyrische atlas van het Franse landschap en ze laten zien hoe kwetsbaar het land is in termen van balans en ontreddering.

Uitgever: Steidl
 
Nu €45,- voor €15,- | ISBN 9783958293601
Bestel nu > >
Lars Fiske - Grosz: Berlin / New York


George Grosz (1893–1959) was een Duitse kunstenaar, tekenaar en leraar. Hij haalde ideeën uit de popcultuur, was actief in het dadaïsme en het nieuwe objectivisme en hij had een belangrijke invloed op kunstenaars als Ben Shahn (Zijn anti-oorlogse schilderij 'Eclipse from the Sun' zou Vietnamese demonstranten inspireren).

In deze grafische biografie, geschreven en geïllustreerd door Fiske, worden met hoekige kunst Kandinsky-achtige lijnen gelegd over scenes die plaatsvinden in het Berlijn van na de eerste wereldoorlog. Fiske's bedachtzame 'Grosz' blijft ver van andere, vaak pedante, grafische hagiografieën. Het is een kunstwerk op zichzelf.

Uitgever: Fantagraphics Books

Van €25,- voor €10,-  | ISBN 9781683960416
Bestel nu > >
Le Corbusier und die macht der fotografie


De ontwikkeling van Le Corbusier was onlosmakelijk verbonden met de opkomst van het populairste visuele medium van de eeuw: fotografie. Als markering van het 125ste jaar na zijn geboorte toont dit opmerkelijke boek de vele manieren waarop de Zwitserse architect fotografie gebruikte om zijn werk en ideeën te definiëren en over de wereld te verspreiden.

Dit unieke portret omschrijft de architect en zijn werk in zes hoofdstukken, elk geschreven door een expert in een specifiek facet van Corbusier's werk: een fotografische biografie; zijn geheime reisfoto's; de manier waarop de architect fotografie gebruikte als promotie van zijn werk; een onderzoek van zijn benadering van het printen; een overzicht van zijn gebruik van grootschalig beeld in zijn gebouwen en tentoonstellingen; en hedendaagse fotografische interpretaties van zijn werk.

Omdat de gebouwen van Le Corbusier vaak op een documentaire manier worden getoond, bieden de openhartige, persoonlijke, artistieke en vaak onverwachte beelden in dit boek nieuwe inzichten en manieren om de facetten van de persoon achter het werk te waarderen.

Uitgever: Deutscher Kunstverlag
 
Van €68,- voor €10,-  | ISBN 9783422071582
Bestel nu > >
Dennis Stock | James Dean


Met drie grote films die allen binnen een jaar verschenen en binnen enkele maanden na zijn tragische dood, spreekt James Dean tot ieders verbeelding. Magnum fotograaf Dennis Stock ontmoette hem in Hollywood in 1954 en ze werden al gauw vrienden. Stock vatte met een prachtige serie van afbeeldingen de essentie van James Dean, zowel alleen als te midden van vrienden en familie, slapend, verzonken in gedachten, in de bevroren velden van Indiana en op een regenachtige dan in Manhattan. Het was een buitengewone samenwerking tussen twee mensen met volledige controle over hun eigen talenten.

In het artikel in Life magazine, die gepaard ging met de eerste publicatie van deze foto's, werd James Dean omschreven als "De spannendste acteur in Hollywood sinds Marlon Brando". Maar op het moment dat de foto's werden genomen bevond hij zich nog op de rand van de roem. Dit boek herintroduceert deze iconische foto's die zijn genomen tijdens het ochtendgloren en het middaguur van een korte en briljante carrière, inclusief de originele bijgaande tekst van Dennis Stock.

Uitgever: Thames & Hudson

Van €32,- voor €17,95 | ISBN 9780500544518
Bestel nu > >
Richard Corman – Madonna NYC 83

Madonna NYC 83 viert een moment in het New York van de vroege jaren 80, dat sinds een paar jaar steeds meer nieuwe waardering krijgt vanwege de vruchtbare interacties en de overlap tussen de werelden van mode, kunst en muziek. Zich bevindend in de nasleep van punk en new wave, veroorzaakte deze economisch kwetsbare periode een vitale, scherpe onrust in de stad waarbij er aandacht kwam voor avontuurlijke persoonlijke stijlen en muziek die rap, funk, punk en pop deed samensmelten.

Madonna vertegenwoordigde deze beweging als geen ander. Zoals dit boek zeer duidelijk laat zien, was ze vanaf het begin vastbesloten om een uiterlijk voor zichzelf te creëren en een plaats te bemachtigen in de publieke verbeelding. Na haar talloze opeenvolgende transformaties van de afgelopen 30 jaar is het erg bijzonder om haar weer in deze vroege jaren te zien. Richard Corman ontmoette Madonna per toeval in 1983. Deze rijke fotocollectie vormt een veelzijdig portret van de jonge Madonna en een tijdloos New York dat nog altijd inspireert.

Uitgever: Damiani


Van €39,- voor €9,95 | ISBN 9788862082884
Bestel nu > >

  MEER RAMSJ  

Roads of Arabia
Van €29,90 voor €12,-
Bestel nu > >
Frances Ambler
The story of Bauhaus
Van €22,- voor €10,-
Bestel nu > >
Marc Aronson & Marina Budhos
Eyes of the World
Van €22,- voor €10,-
Bestel nu > >
K. Kleinman & L. Van Duzer
Mies van der Rohe
The Krefeld Villas

Van €32,- voor €16,95,-
Bestel nu > >
Morgen zijn we weer open van 9.30 tot 17.00uur, met Jolanda en Wouter in de boekhandel. Graag tot ziens!
 
Elise