Nieuwbrief 20-12 | Kerst en Moskou

In de laatste nieuwsbrief voor de kerstdagen lichten wij 2 fotoboeken uit én geeft Wouter een boekentip!

moskouMoskou 1968-2016 - Gerrit Oorthuys

Oorthuys laat de stad zien in de tijd dat de Sovjet Unie nog bestond. Gerrit Oorthuys heeft het land veelvuldig bezocht in zijn hoedanigheid van docent architectuurgeschiedenis aan de TH Delft en de AKI in Enschede. De focus in dit boek ligt op de foto’s die hij in Moskou maakte terwijl hij met vlotte pas door de stad liep, op zoek naar de gebouwen die hij wilde bekijken. Omdat Oorthuys een nieuwsgierig man is heeft hij niet alleen gebouwen gefotografeerd maar ook de dingen die hem in het voorbijgaan opvielen. Daardoor heeft hij in de loop der jaren een beeld van een Moskou bijeen gefotografeerd dat nu niet meer bestaat. (door Hans Bol)

€27,50                     

moskou 2

Moskou verschijnt in twee varianten: een reguliere editie en een gelimiteerde editie. De gelimiteerde editie verschijnt in een genummerde, handgemaakte doos met een gezeefdrukte titel; de cover van het boek is ook gezeefdrukt (Brown Cartonnages/Arnhem).

In de doos vindt u een gesigneerd|genummerd boek, 5 gesigneerde|genummerde inkjetprints en een kort, gefilmd portret (15′) van Gerrit Oorthuys door Martin van den Oever. Het ontwerp is van Hans Bol en Margot Wolters; 92 pagina’s; 136 foto’s (kleur en zwart-wit; tevens een verantwoording van 3 pagina’s; Nederlands|Engels)

€195,00                     

oorthuysCas Oorthuys

Gerrit Oorthuys is zoon van Cas Oorthuys, een van Nederlands bekendste fotografen; aan Cas Oorthuys is op dit moment een tentoonstelling gewijd (‘Dit is Cas’) in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam (t/m 12 januari 2019). 
Samen met het boek Cas Oorthuys, gebundeld door Frits Gierstberg, wordt
 een grote hoeveelheid van nooit eerder gepubliceerde contactvellen getoond en hiermee de reikwijdte van het oeuvre van Cas Oorthuys en zijn belangrijke positie binnen de Europese naoorlogse fotografie.

€49,95                     

groter denkenTip van Wouter:

Groter denken, kleiner doen

Herman Tjeenk Willink doet in dit boek een oproep om de vaak ongemakkelijker feiten onder ogen te zien, positie te kiezen, het debat aan te gaan en zelf grenzen te trekken. Alleen met een sterke democratische rechtsorde kunnen fundamentele problemen effectief worden aangepakt, nieuwe crises het hoofd geboden, en burgers en overheid op elkaar vertrouwen.

€15,00                     

Wij wensen u alvast hele prettige feestdagen en voor ieder een mooi boek onder de kerstboom!

Hopelijk zien we u nog voor het eind van het jaar.

Sanne