Lezen bij u thuis

Net als u merken wij ook gevolgen van het Corona-virus. Om die reden zijn onze openingstijden aangepast, welke u vindt aan het einde van deze nieuwsbrief. Maar ons adagium is en blijft: Roelants voor de nuance. 
Niet iedereen mag, kan of wil nu de deur uit, maar dat hoeft het leesplezier niet in de weg te staan. Wouter staat voor u klaar met aanraders voor ieder van u. Het snuffelen doet hij, het lezen laten wij aan u. U bereikt ons via de vaste kanalen, bestellen kan via ieder van deze.

Per mail, 
roelants@roelants.nl
Telefonisch, 024-3221734
En via onze website,
www.roelants.nl

Think global, buy local
Dan alvast een aantal aanraders uit de boekhandel, uit onze onuitputtelijke voorraad. Geen zorgen, we hebben genoeg!
Net verschenen, de Tweede Wereldoorlog in het kenmerkende bosatlas-format. Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal vindt u aan de binnenkant. Aan bod komen onder andere de inval, Jodenvervolging en de bevrijding alsook de oorlog in Nederlands-Indië en collaboratie en verzet. Ook worden zowel grote militaire veldslagen als het leven van alledag in beeld gebracht met kaartverhalen. 
 
€39,95 | 256 pagina's | ISBN 9789001122515
Albert Camus - De Pest
Welk boek is nu meer relevant dan De Pest van Camus? In de pest is een kuststad in de greep van een dodelijke ziekte. De slachtoffers sterven een snelle en vreselijke dood, en als gevolg van de quarantaine worden de andere inwoners geplaagd door gevoelens van angst en claustrofobie. Het is een meeslepende vertelling over moed en vastberadenheid en de broosheid van het menselijk bestaan. Het geeft te denken...
 
€15,- | 320 pagina's | ISBN 9789403149202
In deze bundeling van interviews is slechts een rode draad: de zin van het leven. Nadat Fokke Obbema een hartstilstand kreeg, ging hij op zoek naar het antwoord. Aan elk van zijn veertig geïnterviewden stelde hij deze vraag. Met uiteenlopende antwoorden en gedachten als gevolg. Een houvast in onzekere tijden - zeker nadat u Camus heeft gelezen. 
 
€22,99 | 368 pagina's | ISBN 9789045039329
De Groene roemt het als de beste roman van deze eeuw. Al in 2003 in het Duits verschenen, maar nu eindelijk vertaald. In de roman komt de verteller de vreemdeling Jacques Austerlitz steeds weer tegen, waarbij steeds meer van zijn verhaal wordt onthuld. Als Joods kind in 1939 naar Engeland gevlucht, opgevangen door een Welsh domineesechtpaar. Daarmee voelt hij zich een vreemdeling tussen de mensen.
De roman ademt een trieste, melancholieke sfeer. De zwart-witfoto's (o.a. van Wales, Praag, Theresienstadt, Antwerpen, Parijs) ondersteunen het verhaal, waar veel aandacht is voor de cultuur-historie.
 
€23,99 | 336 pagina's | ISBN 9789403175508

De volledige lijst van De Groene Amsterdammer vindt u overigens hier, alle boeken zijn uiteraard bij Roelants verkrijgbaar!
Tot slot nog onze top 15 van afgelopen week. Wij verzamelen deze wekelijks voor de boekenbijlage van de NRC. Mijn aanrader hieruit is 'Vallen is als vliegen' van Manon Uphoff - gedoodverfde favoriet voor de Literatuurprijs als u het mij vraagt. 
Tot slot had ik u nog de gewijzigde openingstijden beloofd. Wij zijn komende tijd geopend:

Maandag van 12.00 - 17.30
Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 17.30
Zondag 13.00 - 17.00

Wij hopen u komende tijd te mogen ontvangen, hetzij fysiek, hetzij digitaal. Afsluitend wens ik u graag een prettige week, met een goede gezondheid en veel leesplezier!
Julius