Kunstboeken voor een prikkie

KUNSTBOEKEN

VERMEER - DA VINCI - MONET - PICASSO & ANDEREN

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

Deel 2 van de nieuwe kunstramsj van deze week: Schilderkunst.
Bekende namen, maar ook een paar verrassingen, waaronder een kleurboek van Martin Parr. (Niet in deze nieuwsbrief, maar ook verkrijgbaar: The Age of Glamour, een art deco kleurboek)

PS: In onze vorige nieuwsbrief zijn we een fotografieboek vergeten te noemen, die zit dus stiekem verwerkt tussen de schilderkunst. 

Malou & Sanne
Picturing War in France, 1792 - 1856

 
Picturing War in France, 1792-1856 benut hedendaagse kunstkritiek, oorlogsverslaggeving en de groeiende geïllustreerde pers om de cruciale rol te onthullen die zulke afbeeldingen speelde in het vorm van moderne opvattingen over conflict. Met nauwkeurige lezingen en fraaie reproducties in diverse media, van monumentale gevechtsschilderijen tot populaire prenten.
 
Van € 72,- voor € 35,-
Bestel nu > >
Vermeer & the Masters of Genre

 
De Delftse meester Johannes Vermeer (1632-1675) is nu de meest bekende van deze schilders van het dagelijks leven. Hoewel hij vaak wordt afgeschilderd als een raadselachtige figuur die grotendeels geïsoleerd werkte, onthullen de essays in dit boek dat Vermeers onderwerpen, composities en figuurtypes in feite veel te danken hebben aan werken van kunstenaars uit andere Nederlandse steden. Verlevendigd met 180 prachtige illustraties, benadrukt Vermeer & the Masters of Genre de relaties - vergelijkende en competitieve - tussen Vermeer en zijn tijdgenoten, waaronder Gerrit Dou, Gerard ter Borch, Jan Steen, Pieter de Hooch, Gabriel Metsu en Frans van Mieris.
 
Van € 55,- voor € 28,-
Bestel nu > >
Art and the Religious Image in El Greco's Italy

Art and the Religious Image in El Greco’s Italy is het eerste boek-lange onderzoek van de vroege carrière van een van de meest notoir onbegrepen figuren uit de vroegmoderne tijd.
Andrew Casper's onderzoek van deze periode stelt ons in staat een goed begrip te krijgen van de hele carrière van El Greco en onthult veel over de tumultueuze omgeving voor religieuze schilderkunst na het Concilie van Trente.

Van € 72,- voor € 19,95
Bestel nu > >

In Michelangelo's Mirror

Michelangelo's Mirror heroverweegt de kwestie van het Italiaanse maniërisme, met de nadruk op het idee van imitatie in het werk van kunstenaars als Perino del Vaga, Daniele da Volterra en Pellegrino Tibaldi.
Hansen onderzoekt het werk van drie van de meest getalenteerde volgelingen van de meester in het licht van deze kwestie. Hij stelt dat hun keuze om Michelangelo te imiteren zeer zelfbewust was en verband hield met de wens om hun eigen artistieke identiteit te construeren, hetzij door hun werk rechtstreeks te associëren met het ideale paradigma (Daniele), door ironie en verplaatsing (Perino), of door het incorporeren van beide benaderingen (Tibaldi).

Van € 85,- voor € 25,-
Bestel nu > >

Leonardo da Vinci - The Complete Paintings

Het meest uitgebreide boek over de schilderijen van Leonardo da Vinci, met honderden illustraties.
Dit klassieke boek over Leonardo's schilderijen legt de magische eigenschappen vast die hem tot een van de meest geliefde schilders in de kunstgeschiedenis maken. De tekst van Pietro Marani wordt vergezeld door honderden referentiebeelden die de lezer onderdompelen in de wereld en studio van Leonardo. Elk bekend schilderij wordt uitvoerig besproken en uitvergrote details onthullen aspecten die onzichtbaar zijn voor het blote oog, tot aan de vingerafdrukken van de kunstenaar.

Van € 89,95- voor € 39,95
Bestel nu > >

Impressionist France

Impressionist France onderzoekt de weerklank tussen landschapskunst en nationale identiteit zoals weerspiegeld in de schilderijen en foto's die in deze periode zijn gemaakt. Met name de werken van belangrijke kunstenaars zoals Édouard Baldus, Gustave Le Gray, de Bisson Frères, Édouard Manet, Jean-François Millet, Claude Monet, Charles Nègre en Camille Pissarro worden in dit boek onderzocht en geïllustreerd. Dit ambitieuze uitgangspunt richt zich op heel Frankrijk en onderzoekt de relatie tussen landschapskunst en het idee van de Franse natie in de gevarieerde en spectaculaire landschappen van het land in zeven geografische secties en vier wetenschappelijke essays, die nieuwe informatie verschaffen over de productie en impact van het Franse impressionisme. 

Van € 32,- voor € 12,-
Bestel nu > >

Raymond Pettibon - Here's Your Irony Back

Als pionier van de undergroundcultuur in Zuid-Californië heeft Raymond Pettibon (*1957 in Tucson) sinds het einde van de jaren '70 de grenzen van hoog en laag vervaagd. Zijn obsessief bewerkte tekeningen zijn rijk aan details en putten vrijelijk uit talloze bronnen die het culturele spectrum overspannen. De zeer poëtische constructies fungeren als scherpe en authentieke reflecties van de hedendaagse samenleving. Door de jaren heen heeft hij politieke figuren en historische gebeurtenissen als onderwerp gebruikt, met een bijzondere intensiteit sinds de gebeurtenissen van 11 september 2001. Het boek bevat o.a. afbeeldingen van Ronald en Nancy Reagan, J. Edgar Hoover, Bush senior en junior, de Kennedy's, Adolf Hitler, Barack Obama en Osama bin Laden. 

Van € 45,- voor € 15,-
Bestel nu > >

Picasso - Die 50er Jahre

De jaren '50 van de 20e eeuw markeren een belangrijke periode in Picasso's werk en in zijn leven, waarin publieke en politieke vragen en die van privacy en intimiteit met elkaar worden geconfronteerd.
Het Saarland Museum werpt met deze overzichtscatalogus niet alleen een unieke diepgaande blik op de werken van Picasso in de jaren vijftig, maar laat ook zien hoe Picasso's werk uit deze jaren een inleiding vormt op zijn latere werk.

Taal: Duits
Van € 19,80 voor € 9,95
Bestel nu > >

MEER KUNSTRAMSJ

Marina Abramoviç - The Cleaner
van € 39,80 voor € 14,95
Bestel nu > >
Parr - Coloring Book
van € 15,- voor € 7,95
Bestel nu > >
Monet's Water Lilies
van € 16,95 voor € 6,95
Bestel nu > >
Emil Nolde - Die Grotesken
van € 30,- voor € 9,95
(Taal: Duits)
Bestel nu > >