Een boek kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de komende feestdagen. Daarom hebben wij een lijstje samengesteld van een aantal mooie exemplaren.

Ik wou dat ik twee hondjes was - Vic van de Reijt

Ik wou dat ik twee hondjes was, bijeengebracht en ingeleid door Vic van de Reijt, is de leukste bloemlezing aller tijden. Hartenkreten, sterke verhalen, weemoedige verzen: deze definitieve, herziene editie staat vol met lichtvoetige en hilarische poëzie en bevat werk van onder anderen Godfried Bomans, C. Buddingh’, Hans Dorrestijn, Gerrit Komrij, Annie M.G. Schmidt, Kees Stip, Lévi Weemoedt, Driek van Wissen en Drs. P.

Intimiteit - Paul Verhaeghe

Een intieme liefdesverhouding maakt een mens gelukkig, maar waarom is het zo moeilijk om die te vinden, laat staan in stand te houden? In dit boek biedt Paul Verhaeghe een andere kijk: de belangrijkste intieme relatie is die met ons eigen lichaam. Aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk onderzoekt Verhaeghe actuele kwesties en vragen rondom intimiteit.

Goeienavond Toos - Hans Dorrestijn 

Hans Dorrestijn is de onbetwiste meester van de bittere droefenis, maar die gaat vrijwel altijd gepaard met ironie en een tragikomische ondertoon. Voor Goeienavond Toosmaakte hij een selectie van zijn grappigste teksten, vol huwelijks- en ander leed. Van het inktzwarte Feestlied en De polder van Eemnes tot klassiekers alsHema-worst en Chagrijnige wijven. Het leven doet iets minder pijn met een lied van Dorrestijn!

Het rimpel persepctief - Hans Dorrestijn

Nu Hans Dorrestijn op leeftijd is gekomen blikt hij terug op zijn leven. Hij mijmert over zijn jeugd, de vergankelijkheid, het naderend einde en over alle vrienden en kennissen die hem reeds zijn voorgegaan. Maar Hans zou Hans niet zijn als hij daar geen heel vrolijk boek over zou schrijven. Lang leve de oude dag, en lang leve Hans Dorrestijn!

Het leed van de stoffer - Toon Tellegen