Het boek van het gedrukte boek

‘Het boek van het gedrukte boek’ nu in prijs verlaagd!
In 2012 was bij de Bijzondere Collecties de drukbezochte tentoonstelling The printed book: a visual history te zien. Bij die gelegenheid verscheen bij Amsterdam University Press Het boek van het gedrukte boek. Dit volumineuze beeldverhaal was samengesteld door conservator Mathieu Lommen, met tekstbijdragen van ook anderen.

Van dit boek verschenen vertalingen in het Engels, het Duits en het Frans, die in de internationale pers goed werden ontvangen, van de Frankfurter Allgemeine Zeitung (‘Softporno für Designer und Bibliophile’) tot het toonaangevende Engelse vaktijdschrift Eye, dat kopte ‘Pages from the library of libraries’.

De Nederlandse uitgave was al binnen enkele weken uitverkocht, reden voor de AUP om, in samenwerking met de Bijzondere Collecties, een licht gewijzigde herdruk uit te brengen. Deze nieuwe uitgave van Het boek van het gedrukte boek, verscheen in 2012, werd vormgegeven door Cees de Jong, telt 431 pagina’s en kostte € 39,95, maar nu is het boek in prijs verlaagd naar € 15,-
Het boek is uiteraard op voorraad in onze winkel maar natuurlijk ook hier te bestellen.