Furore #23 en De Poezenkrant | Piet Schreuders

Furore is een sinds 1975 onregelmatig verschijnend blad, samengesteld en ontworpen door Piet Schreuders.

Het omslagverhaal van Furore 23, geschreven door Lodewijk Henri Wiener, gaat over de drie foto’s waarmee W.F. Hermans in 1963 zijn collage op het omslag van zijn legendarische pamflet Mandarijnen op zwavelzuur samenstelde.
Waar bestond die collage uit? En vooral: Was die vogel nu een meeuw of een arend? Wiener stelde de vraag, Furore zocht het tot op de bodem uit en geeft het antwoord.

Daarmee is deze uitgave zonder meer een collector’s item -- niet alleen naar de inhoud, zeker ook naar de vorm, want in het omslag is het silhouet van het vrouwenlichaam in de collage uitgespaard.
Daardoorheen is het binnenwerk te zien, maar het past óók precies op het omslag van Mandarijnen op zwavelzuur.

Het pamflet van Hermans verscheen meer dan een halve eeuw geleden; nu biedt Furore als eerste -- letterlijk en figuurlijk -- een uniek kijkje in de keuken van de grote schrijver.

(door Piet Schreuders)

Furore #23: 48 pagina’s full colour plus 4 pag. omslag (met uitsparing)

Verkoopprijs: € 12,50
ISBN: 9789082105834

Ook De Poezenkrant is een creatie van Schreuders, evenals Furore een onregelmatig uitgebracht tijdschrift, sinds 1974.

De Poezenkrant staat vol met artikelen, ingezonden brieven, advertenties en foto's met als onderwerp, u raadt het al, poezen.

Humoristisch, ontroerend, alles komt aan bod. Onderwerpen uit nummer 62 zijn bijvoorbeeld Bathroomselfies en Buidelrat Geen Kat.

De Poezenkrant, no.62
Verkoopprijs: €4,50

Beide tijdschriften zijn verkrijgbaar in onze winkel en op de website.