Boekpresentatie 28-11 | Karel van Spaendonck - De wortels van de stad

Op donderdag 28 november zal Karel van Spaendonck zijn nieuwe boek De wortels van de stad presenteren bij Boekhandel Roelants.


Over De wortels van de stad

De wortels van de stad is een spannend mythisch verhaal dat zich afspeelt in de dageraad van het mensdom. In een gezapige stad waar niemand zich ooit vragen stelt, gebeuren onverklaarbare dingen. Dat zet twee mannen ertoe aan de stad te verlaten en op zoek te gaan naar de geschiedenis ervan. Ze kiezen het spoor van de Zonderling, een vreemdeling die een tijd in de stad heeft vertoefd en die in grote haast heeft verlaten. Daarmee betreden ze een ongewisse wereld vol dreiging en valkuilen. Tevens horen ze voor het eerst over zaken zoals de schepping, de (on)sterfelijkheid, de tijdsrekening, het einde der tijden, de verwantschapsbanden van de hemellichamen en nog veel meer, die ook nog eens allemaal met elkaar blijken samen te hangen. Na een reeks avonturen vinden ze uiteindelijk de Zonderling die hen vertelt over zijn verbijsterende ontdekking inzake de oorsprong van hun stad. Samen gaan ze op weg naar Trechterland waar naar verluidt de ultieme kennis over het verleden bewaard wordt. Maar deze tocht neemt een onvoorziene wending als blijkt dat de wereld op een grote rampspoed afstevent.

Karel van Spaendonck is in zijn werkzame leven als psycholoog verbonden geweest aan het UMC St. Radboud op het gebied van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Daarnaast heeft hij zich verdiept in de archaïsche denkpatronen die aan mythes en rituelen ten grondslag liggen. Allengs is daaruit de ambitie ontstaan om een verhaal te schrijven dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een zelf ontworpen mythisch wereldbeeld.

Huub Zwart, professor in de Filosofie, zal deze avond als spreker dienen.


Boekpresentatie De wortels van de stad

donderdag 28 november 19.30-20.30u

in het souterrain van Boekhandel Roelants


Het boek is verkrijgbaar vanaf 28 november en telt bijna 600(!) pagina's. Prijs: €24,95