Boekpresentatie 26-3| Anneliese Vonk - Van der Zanden: Marjanneke, stoer wijf

Deze lezing is uitgesteld. Meer informatie volgt.

Op donderdag 26 maart zal Anneliese Vonk - Van der Zanden haar boek Marjanneke, stoer wijf. (Over)leven in Dordrecht, eind 19e eeuw presenteren in het souterrain van Boekhandel Roelants.

Over Marjanneke, stoer wijf:

In 1884 bereikt de Industriële Revolutie Nederland. Vele arbeiders op het platteland zoeken hun heil in de grote steden. Zo ook Joost en Marjanneke de Kleijn. Samen met hun drie kinderen verhuizen ze vanuit het Brabantse Schaijk naar het verre Dordrecht, het beloofde land.

Hier wacht hen echter een hard leven waar ze moeten knokken om te overleven en waar ze met meer dan twintig personen in één huis wonen. Lukt het Marjanneke haar gezin te beschermen tegen de roodvonkepidemie? Kan Joost, ondanks de snerpende kou en een lege huishoudbeurs, de kachel brandende houden? En hoe houd je je staande als ze je ernstig zieke dochter uit huis halen?

Dapper en kordaat gaan Marjanneke en Joost dit alles te lijf. Op de momenten dat verdriet en spanning het gezin teisteren, staan familie en buren voor hen klaar. Net zoals de Rooms-Katholieke kerk. Maar is die hulp op tijd zodat hun oerkracht weer terugkomt?

Boekpresentatie Marjanneke, stoer wijf

Donderdag 26 maart, 17.30-18.30u

Boekhandel Roelants

Aanmelden graag via roelants@roelants.nl