Boekpresentatie 21-11 | Terpstra & de Wit - Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Op donderdag 21 november zullen Marin Terpstra en Theo de Wit hun nieuwe boek Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn komen presenteren bij Boekhandel Roelants.

Over Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Zijn wij intoleranter aan het worden? De gevoeligheid van mensen voor afwijkende meningen of manieren van leven is zeker sterker geworden. Hoe kan een samenleving omgaan met wat voor mensen heilig of onaantastbaar is in tijden van multiculturalisme? Intolerantie is moeilijk te verkopen, maar alles tolereren kan evenmin. Het begrip tolerantie kent een lange geschiedenis waarin politiek en religie op allerlei manieren met elkaar vervlochten zijn. Wat is de oorsprong van het begrip en hoe valt het te definiëren? En wat zijn de hoogste waarden van een samenleving? Dit boek behandelt dergelijke vragen en biedt een reflectie op de vraag hoe een samenleving kan omgaan met heilige zaken.

Ton Bernts zal het vraaggesprek met de auteurs leiden. Bernts is religiewetenschapper, directeur van het KASKI en onderzoeker bij het Center for Religion and Contemporary Society aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is onder andere mede-auteur van God in Nederland.

Het boek is vanaf 25-10 beschikbaar in de winkel en op www.roelants.nl, voor €29,90

Boekpresentatie Waarom tolerantie niet de hoogste waarde kan zijn

Souterrain Boekhandel Roelants

donderdag 21 november 18.00-19.00u

Aanmelden graag via roelants@roelants.nl