Bent u wel eens in het Museum of Fine Arts Budapest geweest?

Nu in de spotlight, een breed aanbod aan kunstboeken, die allemaal afkomstig zijn van musea in Boedapest.
Als eerste, drie tentoonstellingscatalogi uitgegeven door het Museum of Fine Arts Budapest: Caravaggio tot Canaletto. The Glory of Italian Baroque and Rococo Painting, Cézanne and the Past. Tradition and Creativity en After The Pharaohs.
Netsuke. Japanese Miniature Carvings is uitgebracht door het Ferenc Hopp Museum of Eastern Asiatic Arts in Boedapest.


Caravaggio tot Canaletto.

Het Museum of Fine Arts in Boedapest, gelegen in een prachtig neoclassicistisch gebouw, heeft eind 2013, begin 2014 een tentoonstelling gehad, genaamd Caravaggio to Canaletto. The Glory of Italian Baroque and Rococo Painting. Het was de grootse afsluiting van het Hongaars-Italiaans culturele jaar en het museum heeft daarbij een uitzonderlijk mooie catalogus uitgegeven. Deze is inmiddels bij ons in de ramsj.

Caravaggio tot Canaletto
Van €64,95 voor €25,-. Engels. 458 blz.

Cézanne and the Past.

In deze 528 pagina's tellende catalogus van de gelijknamige tentoonstelling in het Museum of Fine Arts Budapest is er ruimte voor een aantal essays over de receptie van het werk van Cézanne, over zijn werk in relatie tot andere kunstenaars, en over zijn werk in een drietal andere musea. Daarna een uitgebreide catalogus van de werken die te zien zijn geweest bij deze tentoonstelling. 

Cézanne and the Past.
Van €62,50 voor €27,50. Engels. 528 blz.

After the Pharaohs.

After the Pharaohs toont de schatten van de koptische kunst uit Egyptische collecties. Na de introductie geeft het een beknopte geschiedenis van de Romeinse cultuur in Egypte om vervolgens de kunstvoorwerpen van de tentoonstelling te tonen in de resterende 200 pagina's.

After the Pharaohs.
Van €45,- voor €22,50. Engels. 279 blz. 

Netsuke. Japanese Miniature Carvings. 
De Netsuke collectie van het Ferenc Hopp Museum of Eastern Asiatic Arts is gebaseerd op een privécollectie van Ference Hoppp (1833-1919), en bestaat uit ongeveer 230 objecten die hij gedurende zijn reizen tussen 1882 en 1913 verzamelde. Over de jaren zijn daar nog meer objecten uit andere collecties aan toegevoegd en momenteel bestaat de collectie uit zo'n 550 kunstobjecten. 

Netsuke. Japanese Miniature Carvings. 
Van €27,50 voor €9,95. Engels. 198 blz.