Bach op de fiets

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

De Kamermuziek in de Vereeniging gaat voorlopig niet door, net als vele andere concerten. Maar dat stimuleert ook de creativiteit, zoals Bach-concerten via YouTube
. Zoals u misschien weet zijn wij ook van de klassieke muziek, zo hebben wij een ruime selectie klassieke muziek in de boekhandel. Daarom van ons enige aanraders om een concert-loze periode door te komen. En al deze aanraders komen nu per fietskoerier naar uw voordeur! Dat is pas klassiek.
Roelants gaat de samenwerking aan met Velocity! Vanaf nu worden al onze pakjes bezorgd door de fietskoerier. Lekker duurzaam, zonder uitlaatgassen en zonder racende busjes door de straat. Bij Velocity werken ze nu tijdelijk met contactloze bezorging, maar u kunt altijd rekenen op een vriendelijke dame of heer aan de deur!
Bestellen kan altijd, 
Via mail: roelants@roelants.nl
Telefonisch: 024-3221734
Via de website: www.roelants.nl
Of kom langs in de winkel, 6 dagen per week geopend.

Think global, buy local
Govert Jan Bach - De Grote Bach AtlasDe Grote Bach Atlas geeft een verslag van de reizen van Johann Sebastian Bach door Duitsland - toen nog verdeeld in vele hertogdommen. Rijk geïllustreerd en met luistertips in het boek is dat een
must have
voor elke Bach-liefhebber.De auteur - geen (directe) familie - is gespecialiseerd in het leven en de werken van Johann Sebastian Bach. Hij maakte onder meer ook luisterboeken over Matthäus en Johannes Passion.

 
€27,99 | 168 Pagina's | ISBN 
9789047627333
Bestel nu > >
Na het overlijden van zijn moeder zoekt Philip Kennicott troost in Bachs beroemde Goldbergvariaties. Terwijl hij zijn best doet ze te beheersen, leert hij haar, en zichzelf, beter kennen. In De Goldbergvariaties koppelt Philip Kennicott het beheersen van een muziekstuk aan het kennen van een mens. Tijdens het verkennen van Bachs compositie roept Kennicott twee vragen op die steeds meer met elkaar verbonden worden, als een contrapuntische passage uit een van de variaties zelf: wat betekent het om een muziekstuk te kennen? Wat betekent het om een ander mens te kennen?
 
Philip Kennicott is Pulitzer Prijs-winnaar en muziekcriticus voor de Washington Post. De Wereld Draait Door had uitgebreid aandacht voor zijn boek inclusief een muzikale uitvoering, zie hier
 
€24,99 | 352 Pagina's | ISBN 9789045040080
Merlijn Kerkhof - Alles begint bij Bach
Merlijn Kerkhof geeft in zijn boek een inleiding in de klassieke muziek. Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Wat zijn de meest voorkomende stijlen? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Bij elk hoofdstuk zijn luistertips bijgesloten om het verhaal te muzikaal te illustreren. Deze vernieuwde editie is nu slechts negen euro's - eigenlijk geen geld. Ook een aanrader om de jongeren onder ons (verder) te enthousiasmeren voor de klassieke muziek.
 
PS: ondergetekende spreekt uit ervaring, hij valt ook onder deze groep "jongeren".
 
€9,- | 288 Pagina's | ISBN 9789041713568
Michel Serres - Muziek
Ook Michel Serres beantwoordt vragen over de muziek, maar dan in meer filosofische zin. Vragen als "Wat is de betekenis van muziek? Van de geluiden in onze wereld? Van zoem en gons, gelispel of geschreeuw?" passeren de revue. Michel Serres (1930) is lid van de Académie Française en hoogleraar aan Stanford University en geldt in Frankrijk als een van de grootste geleerden op het terrein van de filosofie en de letteren. Met filosofische inleiding van René ten Bos van de Radboud Universiteit te Nijmegen. 
 
€28,50,- | 196 Pagina's | ISBN 
9789461058911
Reinbert de Leeuw - Matthäus Passion / St Matthew Passion
CD + DVD
De Matthäus-Passion gaat dit jaar helaas ook niet door. Jolanda - onze klassiek muziek expert - heeft voor u wel een Matthäus-Passion voor bij u thuis. Voor bij de 
paasbrunch op de achtergrond, of 's avonds op de bank. Opnames van de uitvoering op zowel DVD als CD, en d
e documentaire 
De Matthäus-Missie van Reinbert de Leeuw
op DVD. Deze
 
brengt op ontroerende wijze de voorbereiding en bijzondere aanpak van De Leeuw in beeld. De concertregistratie is opgenomen in de Nieuwe Kerk van Amsterdam.


Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Holland Baroque concertmeester: Judith Steenbrink
Reinbert de Leeuw dirigent
Roder Jongenskoor

Solisten
Benedikt Kristjánsson evangelist
Andreas Wolf Christus
Joanne Lunn sopraan
Delphine Galou alt
Christopher Watson tenor
Tomáš Král bas

€32,99 | 2 DVD's / 3 CD's | ISBN 
9789082455601
Bestel nu > >
 MEER  RECENTE 
 LITERATUUR 
Nicolas Mathieu
De U
itzichtlozen

€22,99
Bestel nu > >
Hilary Mantel
Splinter Chabot
Confettiregen
€23,99
Bestel nu > >
Jeroen Brouwers
Zo vliegt de week al lezend en luisterend voorbij. Boeken en cd's per fiets naar u toe, al kunt u ook nog steeds (lopend, te fiets, per auto of per paard) naar onze mooie boekhandel komen. Wij zijn blij met uw bezoek, zowel digitaal als fysiek!
 
Groeten en een fijne dag!
Julius