21 maart | lezing Pieter van Os over 'Liever dier dan mens'

Deze lezing is uitgesteld. Meer informatie volgt.

Op zaterdag 21 maart zal Pieter van Os een lezing geven over zijn boek: Liever dier dan mens, dat afgelopen oktober verscheen.


Over het boek

Identiteit, nationaliteit en ras

Liever dier dan mens is een zoektocht naar het onwaarschijnlijke overlevingsverhaal van Mala Rivka Kizel, een joods meisje dat in 1926 werd geboren in een groot orthodox gezin in Warschau. Met haar herinneringen ging Pieter van Os op een reis in de tijd door Europa. Daarbij drong hij diep door in de altijd actuele obsessie met identiteit, nationaliteit en ras.

Journalistieke aanpak

Mala verbleef in het getto van Warschau, vluchtte naar het platteland van Polen, ging werken in Duitsland en werd liefdevol opgenomen in een familie van fanatieke nazi’s. Zelf werd ze verliefd op een Duitse ingenieur met een speldje van Hitlers partij op zijn revers. In zijn journalistieke aanpak is iedere episode uit Mala’s overlevingsverhaal voor Pieter Os aanleiding om de historische achtergrond uitvoerig te beschrijven. Daarbij onderzoekt hij hoe een mens zich verhoudt tot zijn omgeving en zijn eigen identiteit.

Lezing over Liever dier dan mens

zaterdag 21 maart 17.00-18.00u

Boekhandel Roelants