Wouter Roelants

 1. Donderdag 2 juli | De Lezers

  Donderdag 2 juli | De Lezers

  Op donderdag 2 juli vindt de tweede editie van De Lezers plaats!

  De Lezers is een intiatief van Boekhandel Roelants: een paar keer per jaar bespreken drie hartstochtelijke lezers samen drie boeken tijdens een bijeenkomst in het souterain van Boekhandel Roelants. De Lezers zijn Margot van Mulken (hoogleraar internationale bedrijfscommunicatie en decaan faculteit Letteren), prof. dr. Piet Hein van Kempen (hoogleraar straf- en procesrecht en decaan faculteit Rechtsgeleerdheid) en prof. em. dr. Paul van Tongeren (emeritus-hoogleraar wijsgerige ethiek).

  Voor deze tweede bijeenkomst zijn de volgende boeken uitgekozen:

  - Manon Uphoff, Vallen is als vliegen

  - Antonio Scurati, M. De zoon van de eeuw

  - Philippe Sands, Galicische wetten. Over de oorsprong van 'genocide' en 'misdrijven tegen de menselijkheid’ (een vertaling van de Engelse editie: East West Street: on the origins of genocide and crimes against humanity)

  Welke Lezer welk boek heeft uitgekozen blijft nog even geheim: we verloten een boek onder degenen die het goed geraden hebben.
  De toegang is gratis, aanmelden kan via roelants@roelants.com. 
  U bent van harte welkom!
  Donderdag 2 juli
  17.00 - 19.00 uur
  Soutterain Boekhandel Roelants 
  Lees meer »
 2. Bookstore Day

  Bookstore Day

  Op zaterdag 16 mei vindt de vierde, Nederlandse editie van Bookstore Day plaats: de dag waarop de onafhankelijke boekhandels schrijvers, zichzelf en hun klanten in het zonnetje zetten. Ook Boekhandel Roelants neemt deel aan de Bookstore Day.

  Lees meer »
 3. Waarom de meeste mensen deugen: Rutger Bregman in De Vereeniging

  Waarom de meeste mensen deugen: Rutger Bregman in De Vereeniging

  Maandag 10 februari komt de historicus Rutger Bregman naar de Stadsschouwburg voor een theatercollege over zijn meest recente boek De meeste mensen deugen.
  Boekhandel Roelants zal deze avond de boekenverkoop verzorgen, de boeken kunnen na afloop bij de boekentafel van Roelants door Rutger Bregman gesigneerd worden.

  In De meeste mensen deugen laat Bregman, met overdonderend bewijs en de meest verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie, zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede. Een idee waar machthebbers al eeuwen bang voor zijn: de meeste mensen deugen. 

  Maandag 10 februari, 20.00 uur 
  De Stadsschouwburg

  Lees meer »
 4. 6 februari | Een interview met Rob van Essen

  6 februari | Een interview met Rob van Essen

  Donderdag 6 februari is Rob van Essen te gast in de Graafse Bibliotheek voor een interview over zijn boek De goede zoon, waarmee hij de Libris Literatuur Prijs 2019 won.

  In De goede zoon trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. Het is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.
  Van Essen wordt geïnterviewd door Vincent Kortmann.

  Boekhandel Roelants zal deze avond de boekverkoop verzorgen.

  Aanmelden kan via www.biblioplus.nl > Activiteiten > 6 feb 2020

  Entree: 5 euro
  Donderdag 6 februari, 20.00 uur
  Bibliotheek Grave

  Lees meer »
 5. Poëzieweek

  Poëzieweek

  Van 30 januari tot 5 februari is het Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen! Dit jaar is het thema ‘De toekomst is nu.’ Tijdens de Poëzieweek krijgt u bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk 'Nu' cadeau. Het Poëziegeschenk 2020 is een bloemlezing met werk van tien jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland. Het geschenk dient als een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van Instapoets en slamdichters tot prestigieuze prijswinnaars.

  Lees meer »
 6. Nieuwsbrief 22-1 | Rectificatie Literaire Katten

  Gisteren hebben wij u een nieuwsbrief gestuurd met de Literaire Kattenkalender in de aanbieding. Echter bleken we deze aanbieding niet te hebben doorgevoerd in onze website. Dus bij dezen!

  Literaire Kattenkalender 2020
  Van €22,95 voor €10,00

  Iedere week een toepasselijke uitspraak of kort gedicht, met als thema uiteraard: katten!

  Het veer van Istanbul
  Van €39,95 voor €8,95

  En uiteraard hebben we nog meer aanbiedingen voor u!
  Per veerpont over de Bosporus - zo pendelen schrijfster Irene van der Linde en fotografe Nicole Segers tussen de beide oevers van Istanbul. Segers blikt vanaf de boot over het water, zet voet aan wal en onderzoekt de betekenis van de grens die twee werelddelen scheidt. Van der Linde volggt de levens van uiteenlopende standbewoners in een verwarrende realiteit.
  Net als de veerpont bevindt Turkije zich tussen twee continenten. Vaart het land richting Europa, of zal het toch de andere kant op gaan?

  Holy Disorders
  Van €35,00 voor €17,50

  Kunstenares Margriet Smulders heeft in 2015 een prachtig kunstboek over wanorde uitgebracht. Met een overzicht van haar werk vanaf 2010, op traditionele Japanse wijze gebonden. Het bijzondere aan dit boek is dat er twee verschillende edities zijn. De uitgave die u hier links ziet, en een met een blauwe voorkant, zoals hieronder.


  U krijgt bij uw bestelling een gratis ansichtkaart met ontwerp van Margriet Smulders.
  Lees meer »
 7. 23 januari | Boekpresentatie: Bezet, bevrijd & geplunderd

  23 januari | Boekpresentatie: Bezet, bevrijd & geplunderd

  Op donderdag 23 januari wordt Bezet, bevrijd & geplunderd. Geallieerde plunderingen in de regio Nijmegen, 1944-1945 in Boekhandel Roelants gepresenteerd. Auteurs Paul Klinkenberg, Paul Thissen en Paul van der Heijden vertellen over de totstandkoming van hun nu al geruchtmakende boek en laten zien waarom onze bevrijders niet alleen helden waren.

  Al zolang oorlogen bestaan, wordt er geplunderd. Ook geallieerde soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten zich daaraan schuldig. Maar waarom deden ze dat op het grondgebied van een bevriende natie?
  Met name in de geëvacueerde gebieden van de gemeenten Ubbergen, Millingen, Groesbeek, Mook en Middelaar, Ottersum en Gennep blijken vrijwel alle gebouwen leeggehaald: woonhuizen, fabrieken, hotels, banken, kloosters en kerken.

  Wat bezielde deze militairen? En waarom werd er nauwelijks tegen hen opgetreden? Dit boek toont de bijzondere situatie in de regio Nijmegen, een militaire zone waar het oorlogsfront dwars doorheen liep en waar vele tienduizenden militairen samengepakt leefden onder barre omstandigheden. Sommige militairen stalen goederen uit noodzaak, anderen uit zelfverrijking of simpelweg als ontlading. Na de oorlog kreeg plundering weinig aandacht, want dat paste niet in ons beeld van heroïsche bevrijders. Nu, driekwart eeuw later, is het tijd om deze schaduwkant van de bevrijding te belichten.

  De boekpresentatie begint om 17.30 uur.
  U bent van harte welkom! De toegang is gratis, aanmelden kan via roelants@roelants.nl.

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734