Wouter Roelants

 1. 17 december | Alexandre Tharaud signeert in de Vereeniging

  17 december | Alexandre Tharaud signeert in de Vereeniging

  In 2009 was Alexandre Tharaud al eens in Nijmegen te gast, toen hij optrad met cellist Jean-Guihen Queyras. Dit seizoen maakt Tharaud opnieuw zijn opwachting, ditmaal in een programma met het jonge Quatuor Arod. De leden daarvan studeerden in Frankrijk en volgden samen masterclasses bij onder meer het Artemis Quartet en het Quatuor Ebène. In 2017 verscheen bij Erato hun zeer goed ontvangen debuut-cd met werken van Mendelssohn. Het Arod heeft sindsdien wereldwijd opgetreden op de grootste kamermuziekpodia. 

  Komende dinsdag treedt Tharaud op in de Vereeniging en zal bij de cd-tafel van Roelants signeren.

  Dinsdag 17 december

  20.15u

  de Vereeniging

  Lees meer »
 2. Nieuwsbrief 18-11 | 'T Lijkt Wel Sinterklaas

  Nieuwsbrief 18-11 | 'T Lijkt Wel Sinterklaas

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Het lijkt wel Sinterklaas! We hebben namelijk vier mooie kunstboeken in de aanbieding. Allevier de boeken bieden een verschillende kijk op kunst en architectuur in Amerika.

   


  Detroit Revealed: Photographs 2000-2010

  Detroit Revealed: Photographs 2000-2010 is een prachtige foto-documentatie van de stad Detroit, zijn inwoners en zijn diverse cultuur gedurende het eerste decennium van de 21e eeuw. Met indrukwekkende foto's biedt dit boek een originele kijk op Detroit, door de lenzen van verschillende lokale en internationale kunstenaars.

  Van €32,- voor €10,-

  Washington and Baltimore Art Deco: A Design History of Neighboring Cities

  In veel van de Amerikaanse architectuur komen Art Deco-invloeden naar voren, zo ook in Washington en Baltimore.
  In Washington and Baltimore Art Deco: A Design History of Neighboring Cities onderzoeken Richard Striner en Melissa Blair de meest significante Art Deco gebouwen in deze steden en laten zo zien hoe de internationale designbeweging Art Deco zijn weg vond in Amerika. Een prachtig boek voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en Art Deco.

  Van €45,00 voor €15,00


  The Landmarks of New York

  The Landmarks of New York documenteert en illustreert de verschillende landmarks van New York. Het boek biedt zo een indrukwekkend overzicht van de rijke geschiedenis van de architectuur van de stad: van koloniale boerenhuizen tot kerken, bibliotheken, museums en de bekende 21e-eeuwse wolkenkrabbers. Hiermee vormt dit boek de definitieve bron als het aankomt op de (geschiedenis van de) architectuur van New York.

  Van €65,- voor €15,-

   

  Rembrandt in America

  Rembrandt van Rijn is één van de belangrijkste schilders in de Europese kunstgeschiedenis. Dit rijk geïllustreerde boek verzamelt vijftig van de mooiste schilderijen van Rembrandt en zijn volgelingen uit Amerikaanse collecties, waaronder The National Gallery of Art in Washington D.C. en The Metropolitan Museum of Art, New York.
  Het boek begint met een introductie die zich focust op Rembrandt als een cultureel fenomeen, gevolgd door verschillende essays over zijn leven.

  Van €32,- voor €10,-
   
  Allevier de boeken zijn Engelstalig. De boeken kunnen besteld worden via de website, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in de boekhandel.
  De koffie staat klaar!

  Merel
  Lees meer »
 3. Nieuwsbrief 11 november - Koningsbiografieën in de aanbieding

  Nieuwsbrief 11 november - Koningsbiografieën in de aanbieding
  ver koning Willem-Alexander is het een en ander bekend - maar wie waren zijn mannelijke voorgangers precies?

  In het kader van het tweehonderdjarig bestaan van de Nederlandse monarchie in 2013 namen het Prins Bernhard Cultuurfonds, Uitgeverij Boom en de Universiteit Utrecht het initiatief tot de publicatie van de biografieën van de eerste drie Nederlandse koningen: de Koningsbiografieën.
   

  De drie auteurs, Jeroen Koch, Jeroen van Zanten en Dik van der Meulen, die de volledige medewerking kregen van het Koninklijk Huis Archief, hebben biografieën geschreven die rijk zijn aan onthullingen en spectaculaire nieuwe inzichten.

  De set bestaat uit:
  Koning Willem I - Jeroen Koch
  Koning Willem II - Jeroen van Zanten
  Koning Willem III - Dik van der Meulen

  De drie boeken bieden, naast een groot aantal tot nu toe onbekende feiten over de levens van de drie Oranjevorsten, ook nieuwe inzichten in de wordingsgeschiedenis van het constitutionele koningschap in Nederland.

  Kortom: een baanbrekend drieluik waarmee de Nederlandse geschiedenis moet worden herschreven.
  We hebben de Koningsbiografieën nu in de aanbieding van €129,- voor €49,90. De set kan besteld worden via de website, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in de winkel!
  Lees meer »
 4. Kom met mij mee naar Parijs

  Kom met mij mee naar Parijs

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  We hebben een mooi boek in de aanbieding: het zojuist verschenen boek 'Kom met mij mee naar Parijs,' geschreven door de Parijskenner (en Nijmeegse emeritus hoogleraar) prof. dr. Nico Nelissen.

  In 'Kom met mij mee naar Parijs' beschrijft prof. dr. Nico Nelissen de architectuur en stedenbouw van Parijs in de afgelopen 150 jaar. 
  In het boek wordt een ander Parijs weergegeven  dan dat van de 'gewone toerist'. In een prachtige uitgave met veel foto’s en boeiende, deskundige teksten wordt de lezer meegenomen langs meer dan honderd gebouwen en plekken in Parijs die buitengewoon bezienswaardig zijn en een nieuw licht werpen op de altijd fascinerende metropool.

  De architect Jo Coenen (voormalig rijksbouwmeester) spreekt van ‘een onmisbare catalogus en een met achtergronden doorspekt boek’ over een stad die altijd blijft boeien. Camille Oostwegel (honorair consul van Frankrijk) spreekt van ‘een meesterwerk om de magie van Parijs te doorgronden’.
   


  Kortom: voor iedere liefhebber van architectuur, stedenbouw en cultureel erfgoed, in het bijzonder van Parijs, is dit een heel fijn boek.

  We hebben het boek in de aanbieding van €35,- voor €25,-. 
  U kunt het boek bestellen via de website (door op de link in deze e-mail te klikken). Of kom langs in de winkel, dat vinden we nog leuker!

  Hopelijk tot snel,
  Merel
  Lees meer »
 5. Nieuwsbrief 6-11 | Eenmalig en Gelimiteerd Toonder koffietafelboek

  Nieuwsbrief 6-11 | Eenmalig en Gelimiteerd Toonder koffietafelboek

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,


  Op 1 november is Het geheim van Marten Toonder verschenen, een eenmalig en gelimiteerde uitgave van 1500 stuks, in luxe-editie. Het boek is samengesteld door Willem Feltkamp en heeft een nawoord van Wim Hazeu, de biograaf van Marten Toonder.

  Het boek is uitgegeven in groot formaat, 25 x 36 cm en telt 416 pagina's. Het boek zit verpakt in een mooie cassette, maar dat is niet het enige wat u krijgt!

   

  Naast het boek bevat de cassette ook een uniek cliché, waarvan een gelimiteerde oplage van 1500 stuks is gedrukt. Deze metalen drukplaten zijn gebruikt voor het drukken van de Bommelstrip in het NRC. Bij dit cliché krijgt u ook ook een echtheidscertificaat, plus een dvd met een bijzondere documentaire.


  Prijs: €300,-
   

  Feltkamp volgt de wording van de kunstenaar, vanaf zijn vroegste jeugdtekeningen, waar er een heleboel van bewaard zijn gebleven. Ook bevat het boek nooit eerder getoond materiaal.

  In het boek wordt antwoord gezocht op de vraag wat Toonders inspiratie was, welke invloeden hem hebben gevormd. Er zijn niet alleen talloze nieuwe tekeningen gevonden, maar de samenstellers hebben ook verbanden gelegd tussen het werk uit het 'dievenboek', een plakboek dat Toonder jarenlang bijhield, en een nieuwe blik werpt op zijn werk en de wereld van Heer Bommel en Tom Poes.
   
  Dit bijzondere werk is vanaf nu verkrijgbaar in onze winkels en natuurlijk op de website.

  Maar wees er snel bij, die 1500 stuks zijn er naar verwachting zo doorheen!

  Sanne
  Lees meer »
 6. Nieuwsbrief 24 Oktober | Dichters Op Vinyl (Beperkte Oplage)

  Nieuwsbrief 24 Oktober | Dichters Op Vinyl (Beperkte Oplage)

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Deze keer hebben we een bijzondere uitgave voor jullie: geen poëzie op papier, maar op een plaat! De Bezige Bij is jarig en viert dat met  Dichters op Vinyl, een driedubbel-elpee gevuld met poëzie.
  Om haar 75e verjaardag te vieren geeft de Bezige Bij een verzamelalbum uit waar alle dichters van de uitgeverij op te horen zijn: van Remco Campert, Cees Nooteboom, Anneke Brassinga, Tonnus Oosterhoff en Ramsey Nasr tot Jules Deelder, F. van Dixhoorn, Hagar Peeters, Jan Cremer, Tommy Wieringa – en nog veel meer.
  Ook de stemmen van overleden dichtende grootheden zijn te horen, zoals die van Lucebert, Hugo Claus, Gerrit Komrij, Simon Vestdijk, Johnny van Doorn, H.H. ter Balkt, Hans Faverey, Jan Wolkers, Jan Arends en vele anderen. Van deze overleden dichters zijn historische geluidsopnames gebruikt.

  Op de elpee zijn ruim zestig gedichten te horen, wat zorgt voor meer dan 2 uur aan poëzie.
  Een monumentale uitgave waarop alle dichters op unieke wijze naar voren komen.

  Prijs: €39,99
  De oplage is beperkt! De plaat kan besteld worden via de website, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in de boekhandel. De koffie staat, zoals altijd, klaar.

  Deze keer geen leesplezier, maar wel veel luisterplezier gewenst!

  Merel
  Lees meer »
 7. Nieuwsbrief 9 September | 2x Rembrandt

  Nieuwsbrief 9 September | 2x Rembrandt

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,


  Deze keer hebben we twee verschillende boeken over Rembrandt voor jullie: een biografie over de jonge Rembrandt en een prachtige jubileumuitgave waarin al zijn 330 schilderijen zijn opgenomen.
   
  Rembrandt - Alle schilderijen

  Rembrandt, één van de grootste kunstenaars van de Gouden Eeuw, is nooit in de vergetelheid geraakt. Tijdens zijn leven was hij al zeer geliefd bij schilders, kunstliefhebbers en verzamelaars, en nu, 350 jaar later, is hij dat nog steeds.
  Ter ere van 350 jaar erfenis, verzamelt deze XXL-formaat monografie de 330 schilderijen van de kunstenaar in prachtige reproducties. Elk detail van Rembrandts werken is in deze reproducties te zien: elke subtiele rimpel, blik en figuur.

  Het boek is tot stand gekomen na een jarenlange samenwerking tussen de auteurs Volker Manuth, Marieke de Winkel en Rudie van Leeuwen. Zowel Volker Manuth als Rudie van Leeuwen zijn ook verbonden aan de Radboud Universiteit hier in Nijmegen: Rudie van Leeuwen studeerde er kunstgeschiedenis (in 2018 haalde hij zijn doctoraat met als specialisatie portretgeschiedenis in de 16e en 17e-eeuwse schilderkunst) en Volker Manuth is hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit.

  €150,00
  Hardcover, 29 x 39,5 cm
  744 pagina's

  ISBN: 9783836572354

   
  De jonge Rembrandt - Onno Blom

  Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemste wat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en, vooral, de menselijkheid.
  Voor zijn portret van de kunstenaar als jonge man heeft Onno Blom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht.
  Hoe werd Rembrandt Rembrandt? Dat is de vraag die in dit boek centraal staat.

  €29,99
  Uitgeverij De Bezige Bij
  277 pagina's
  ISBN: 9789403167503
   
  Ook staan er een lezing en een boekpresentatie op de agenda! Aankomende donderdag (12 september) komt Thomas Quartier zijn boek 'Liefdesgeboden' muzikaal presenteren in Boekhandel Roelants. En op donderdag 26 september komt Marian Donner een lezing geven uit het 'Zelfverwoestingsboek.'
  Voor beide kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar roelants@roelants.nl.

  Alvast veel (lees)plezier gewenst,
  Merel
  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273