Sanne Gieles

 1. Chinese Filosofie

  Chinese Filosofie

  Ton Lathouwers - Je kunt er niet uit vallen

  €24,95

  Deze zentoespraken bevatten de geconcentreerde neerslag van een levenslange omgang met de weg van zen, met ontmoetingen, met de wijsheidsteksten uit Oost en West. Zij zijn ten diepste religieus in hun zoektocht naar de ware aard van de mens en van wat hij mag hopen. Ton Lathouwers laat als onconventionele zenleraar zien hoezeer de inzichten van zen in vele religieuze tradities aanwijsbaar zijn, ook bij denkers als Sjestov, Nietzsche, Kierkegaard en zelfs Sovjetauteurs die geen religieuze taal meer hadden. Deze toespraken gaan in essentie over vertrouwen, over het oervertrouwen dat zelfs over de dood heen gaat. Al vergaat het universum, je oorspronkelijke gelaat vergaat nooit. Je kunt er niet uitvallen. Dat is beginpunt voor de boeddhistische gelofte die het levensmotto van de auteur werd: hoe talloos de levende wezens ook zijn, ik beloof ze alle te bevrijden. Ton Lathouwers (1932) begonmet zen in 1968. In 1987 gaf de Chinese Ch’anmeester Teh Cheng hem autorisatie als zenmeester. Weten wie we ten diepste zijn, oervertrouwen, genade en mededogen zijn de kernbegrippen in zijn onderricht. Zij staan ookbcentraal in de talloze zentoespraken die hij hield tijdens de intensieve retraites van het door hem geleide Maha Karuna-Ch’an. Zijn begeleiding staat in het teken van de ontmoeting van hart tot hart.


  Hong Zicheng - Wortels van levenskunst

  €24,95

  De Wortels van levenskunst, Caigentan in het Chinees, zijn rond 1590 tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) opgetekend door Hong Zicheng. In zijn aforismen vertaalt hij de drie belangrijkste levensbeschouwelijke tradities van China – confucianisme, daoïsme en boeddhisme – naar de dagelijkse praktijk van leven, werken en besturen.
  De aforismen nodigen uit tot kritische zelfreflectie over tijdloze thema’s als ongelijkheid, egoïsme en individualisme. Daarmee zijn ze een perfecte gids voor leven en werk waarvan we nog steeds veel kunnen leren.
  Deze uitgave is de eerste directe Nederlandse vertaling uit het Chinees. In Wortels van levenskunst staan alle aforismen op een rij, vertaald en ingeleid door liefhebber van de Chinese filosofie Carlo Hover.

  Lees meer »
 2. Zomeraanbieding | 40 Klassiekers Voor Een Tientje!

  Zomeraanbieding | 40 Klassiekers Voor Een Tientje!

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Deze zomer krijgt u bij ons korting op 40 boeken uit de LJ Veen Klassiek-reeks. Zo leest u Misdaad en Straf of Radetzkymars voor slechts een tientje! Zoals u kunt zien zijn niet de minste titels die in de aanbieding, Joseph Roth is bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd. Ook wat aangename Russen in de lijst, evenals enkele Britten & Amerikanen en toch ook een enkele Nederlander. 


  Alle titels vindt u hieronder, waarvan enkele zijn uitgelicht. Wij zijn echter zo vrij geweest ook een overzicht te geven van de titels op onze website mocht u in één keer een stapel willen meenemen. Deze vindt u hier. Vanaf drie titels verzenden wij ze gratis (met de fietskoerier!) naar uw huis. 

  U vindt de klassiekers vanaf vandaag ook in de boekhandel, voor eenzelfde zacht prijsje. De actie loopt t/m 31 augustus, u kunt dus de hele zomer door blijven lezen!
  Italo Calvino - Waarom zou je de klassieken lezen

  "Waarom zou je de klassieken lezen?' Het enige dat daarvoor spreekt, zegt Italo Calvino in deze gelijknamige verzameling essays die in 1991 voor het eerst verscheen, is dat het lezen van de klassieken beter is dan ze niet lezen.

  Bij Calvino betekent die uitspraak meer dan het op het eerste gezicht lijkt. Nadat hij veertien definities van "de klassieken' heeft geformuleerd, geeft hij aan de hand van boeken uit zijn eigen bibliotheek vijfendertig antwoorden op de vraag waarom het zo belangrijk is om boeken uit het verleden te lezen. 
   
  €10,00 | 384 Pagina's | ISBN 9789020416060
  Bestel nu > >
  Joseph Roth - Tarabas
   
  Tarabas, zoon van een Russisch grootgrondbezitter, neemt na een aanslag op de gouverneur van Cherson de wijk naar New York, waar een handlezeres voorspelt dat hij een ‘moordenaar’ en een ‘heilige’ zal worden. Als Tarabas na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oostenrijk naar Europa terugkeert om in het leger te gaan, komt het eerste deel uit: moordend trekt hij door het land en blijft dat ook na de vrede doen. ‘De oorlog werd zijn vaderland.’ Met een zelfgevormd regiment trekt hij het stadje Koropta binnen. Pas als zijn soldaten samen met de christelijke boeren een bloedbad onder de Joodse bevolking aanrichten, komt Tarabas tot inkeer. Hij legt zijn functie neer en trekt het boetekleed aan. Deze roman uit 1934 geeft een indringend beeld van de situatie van de Oost-Europese Joden lang voor de Holocaust.
   
  €10,00 | 232 Pagina's | ISBN 9789020416190
  Bestel nu > >
  Maurits Wagenvoort - Een huwelijk in het jaar 2020


  Bijna een eeuw geleden schreef Maurits Wagenvoort een toekomst roman over het jaar 2020. Het boek schetst een positief gestemd toekomstbeeld: het kapitalisme is afgeschaft en de rassentegenstelling is verleden tijd, mannen en vrouwen zijn gelijk en het koningshuis bestaat niet meer. Om alle kinderen gelijke kansen te geven worden ze uit huis geplaatst en opgevoed door de staat in de Kindertuin. De voorspellingen van Wagenvoort lijken soms te zijn uitgekomen. Zo zijn de dagbladen vervangen door de fotofoon; een soort internet waarbij je vooraf aangekondigde gebeurtenissen live kunt zien en horen. ‘Een huwelijk in het jaar 2020’ is een utopische roman die overduidelijk de opkomst van het socialisme aan het begin van de twintigste eeuw weerspiegelt, het maakbare leven, het maakbare geluk.
   
  €10,00 | 256 Pagina's | ISBN 9789020416275
  Bestel nu > >
  Jane Austen - Trots en vooroordeel


  Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie en de sociale omgeving. Als Elizabeth voor het eerst kennismaakt met de begeerlijke vrijgezel Mr. Darcy, vindt ze hem arrogant en verwaand; hij lijkt onverschillig te staan tegenover haar mooie verschijning en levendige geest. Wanneer ze ontdekt dat Darcy betrokken is bij de moeizame relatie tussen zijn vriend Mr. Bingley en haar geliefde zus Jane, is ze vastbesloten een nog grotere afkeer voor hem te ontwikkelen. Met snedige humor ontleedt Jane Austen feilloos de mores van de Britse upperclass aan het eind van de achttiende eeuw. De botsing tussen trots en vooroordeel en tussen sociale mobiliteit en starre hiërarchie is nooit ontroerender en komischer beschreven.
   
  €10,00 | 352 Pagina's | ISBN 9789046703885
  Bestel nu > >
  Fjodor Dostojevski - Misdaad en straf


  Armoede, filosofie en noodlottig toeval drijven Raskolnikov tot de beroemdste moord uit de literatuurgeschiedenis: hij brengt een oude woekeraarster op gruwelijke wijze om het leven. In Dostojevski's 'Misdaad en straf' volgen we Raskolnikov in de donkere straten van het Sint-Petersburg van de negentiende eeuw op zijn zoektocht langs duivelse logica, vertwijfeling en wanhoop, tot hij, volledig verteerd door schuldgevoelens, zijn misdaden bekent. Dostojevski voert een rariteitenkabinet van personages op, onder wie een goede moordenaar, een vrome hoer en een weerzinwekkende schuinsmarcheerder.
   
  €10,00 | 600 Pagina's | ISBN 9789020414288
  Bestel nu > >
  Stefan Zweig - Reis naar het verleden


  Negen jaar lang was Ludwig vanwege de Eerste Wereldoorlog gescheiden van zijn thuisland. Bij terugkomst in Duitsland ontmoet hij zijn vroegere geliefde, die hem ooit beloofd heeft op hem te wachten. Beiden zijn inmiddels getrouwd, maar ze moeten te weten komen of hun liefde het wederzijdse verraad en het verstrijken der jaren heeft overleefd.

  In zijn laatste, decennialang verloren gewaande novelle verkent Stefan Zweig de kracht van de liefde en de vernietigende gevolgen van oorlog. Tegelijkertijd zet hij een land neer dat op het punt staat om zich aan de duistere beloftes van het fascisme over te geven.
   
  €10,00 | 80 Pagina's | ISBN 9789020414424
  Bestel nu > >

    ALLE TITELS OP  
    EEN RIJ  

  EMILY BRONTË * WOESTE HOOGTEN >>
  ITALO CALVINO * ALS OP EEN WINTERNACHT EEN REIZIGER >>
  JOSEPH CONRAD * HART DER DUISTERNIS >>
  LOUIS COUPERUS * STILLE KRACHT >>
  LOUIS COUPERUS * ELINE VERE >>
  RALPH ELLISON * ONZICHTBARE MAN >>
  GUSTAVE FLAUBERT * MADAME BOVARY >>
  THEODOR FONTANE * STECHLIN >>
  WILLIAM GOLDING * HEER VAN DE VLIEGEN >>
  ERNEST HEMINGWAY * AFSCHEID VAN DE WAPENEN >>
  E.T.A HOFFMANN * LEVEN EN OPVATTINGEN VAN KATER MURR >>
  J.-K. HUYSMANS * TEGEN DE KEER >>
  SHIRLEY JACKSON * GEESTEN VAN HILL HOUSE >>
  CLAIRE LENNART * HUISJES VAN KAARTEN >>
  HERMAN MELVILLE * MOBY DICK >>
  JOSEPH ROTH * BIECHT VAN EEN MOORDENAAR >>
  JOSEPH ROTH * BUSTE VAN DE KEIZER EN ANDERE VERHALEN >>
  JOSEPH ROTH * KAPUCIJNER CRYPTE >>
  JOSEPH ROTH * HOTEL SAVOY >>
  JOSEPH ROTH * JOB >>
  JOSEPH ROTH * RADETZKYMARS >>
  JOSEPH ROTH * VLUCHT ZONDER EINDE >>
  JOSEPH ROTH * ZIPPER EN ZIJN VADER >>
  F. SCOTT FITZGERALD * GROTE GATSBY >>
  MARY SHELLEY * FRANKENSTEIN >>
  JOHN STEINBECK * DRUIVEN DER GRAMSCHAP >>
  STENDHAL * ROOD EN HET ZWART >>
  ANTON TSJECHOV * DAME MET HET HONDJE EN ANDERE VERHALEN >>
  MARK TWAIN * AVONTUREN VAN HUCKLEBERRY FINN >>
  JEVGENI ZAMJATIN * WIJ >>
  STEFAN ZWEIG * ONGEDULD >>

  Allen slechts een tientje per stuk
  Mocht u een of meerdere klassiekers mee willen pikken: wij zijn bereikbaar en geopend, welk medium u ook kiest. Rest ons nog u alvast voor leesplezier te wensen, want daar hebben wij geen twijfels over.


  Groet,
  Sanne & Julius

  Lees meer »
 3. Besmet met het boekenvirus

  Besmet met het boekenvirus

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Gelukkig slaan veel mensen aan het lezen in deze tijd. Om te ontsnappen, even ergens anders aan te denken, of juist om informatie te winnen. Ook wij merken een stijging in de verkoop van o.a. De Pest van Camus. In deze lijn hebben wij vandaag twee tips voor u.
  Coutinho - Elementaire deeltjes 69 - Epidemieën en pandemieën

  Twee weken geleden is een geactualiseerde uitgave van Epidemieën en pandemieën verschenen. Ons dagelijks leven staat geheel in het teken van een minuscuul virus waar we geen grip op lijken te krijgen. Met grote maatschappelijke en economische gevolgen.

  Wat kunnen we leren van eerdere epidemieën en pandemieën? De uitbraak van ebola in 2014, de choleraepidemie na de aardbeving in Haïti in 2010, de ‘varkensgriep’ in 2009. Roel Coutinho, oud RIVM-directeur infectieziekten, laat zien hoe deze en andere ziektes zich verspreidden en ontwikkelden, hoe mensen ermee omgingen, en hoe de huidige geneeskunde erop anticipeert.

  Aan bod komen onder meer eeuwenoude ziektes als pest, cholera en influenza, relatief nieuwe ziektes als hiv en ebola en potentiële toekomstige dreigingen zoals biologische oorlogvoering en een dalende vaccinatiegraad. En de oorsprong en verspreiding van het huidige virus.
   
  €10,99 | 160 Pagina's | ISBN 9789025312572
  Bestel nu > >
  Paolo Giordano - In tijden van besmetting

  Paolo Giordano (auteur van De eenzaamheid van de priemgetallen) schreef vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond met In tijden van besmetting een glashelder, indringend en belangwekkend betoog. 

  De huidige epidemie dreigt de grootste gezondheidsdreiging van onze tijd te worden. Het legt de verschillende niveaus bloot waarop wij tegenwoordig met elkaar verbonden zijn – het maakt niet uit wie of waar we zijn, wat we nu meemaken gaat voorbij aan landsgrenzen, identiteiten en culturen.

  De verspreiding van het virus maakt ondubbelzinnig duidelijk hoezeer onze wereld geglobaliseerd is. De epidemie moedigt ons aan de wereldbevolking als één grote samenleving te zien en dwingt ons om in te zien dat individuele keuzes gevolgen hebben voor iedereen. De samenleving waar we ons nu mee bezig moeten houden, is de gehele mensheid.
   
  €9,99 | 80 Pagina's | ISBN 9789403198309
  Bestel nu > >
  Voor al uw leeswensen bent u dagelijks welkom in de winkel, maar u kunt uw boeken natuurlijk ook telefonisch (024-3221734) en via de website bestellen.
   
  Sanne

  Lees meer »
 4. Nieuwsbrief 11-3 | 3x Bertien van Manen in de aanbieding

  Nieuwsbrief 11-3 | 3x Bertien van Manen in de aanbieding
  Vorige week is de tentoonstelling van Nederlandse fotograaf Bertien van Manen geopend in het Stedelijk Museum. Dit zal wereldwijd het eerste grote overzicht van haar oeuvre zijn. De rode draad van de tentoonstelling wordt gevormd door de verschillende series die Van Manen sinds de jaren zeventig realiseerde, allemaal gecombineerd met het werk van veertien andere fotografen.
  Naar aanleiding van deze tentoonstelling, hebben wij een drietal boeken van Bertien van Manen in de aanbieding. Plus twee mooie kunstboeken!

  Easter and Oak Trees
  Van €30,00 voor €12,50

  Het thema van Easter and Oak Trees (2013) is de familievakantie in Eikenhorst in de vrije jaren '70. Haar zoon, een van de belangrijkste 'modellen' in de serie, herinnerde van Manen aan het archief. De foto's tonen voornamelijk het plezier en warmte van het gezin en geven een kijkje in het familiaire ideaal. De beelden roepen de vraag op of de foto's van blote, spelende kinderen in deze tijd nog gemaakt zouden kunnen worden door een fotograaf, of deze vrijheid verloren is gegaan?

  Mack; 9781907946462
   

  Moonshine
  Van €40,00 voor €12,50

  Moonshine (2014) omvat bijna drie decennia aan portretten van de Amerikaanse Appalachen-gemeenschap. De titel verwijst naar de 'moonshiners', de populatie van de regio van Kentucky, Tennessee en West Virginia, die illegaal whisky stoken, bij het licht van de maan. Van Manen bezocht de Appalachee voor het eerst in 1985 en is tot 2013 regelmatig teruggekeerd om de mijnbouwfamilies te bezoeken. De foto's tonen de intimiteit van de fotografe met haar onderwerp, en waarbij de toeschouwer op het randje van het frame een privé-moment betreedt. Door een combinatie van zwart wit- en latere kleurenfoto's is het passeren van de tijd duidelijk zichtbaar binnen de Appalachen-gemeenschap. 

  Mack; 9781907946622
   

  Beyond Maps and Atlases
  Van €40,00 voor €12,50

  In Beyond Maps and Atlases (2016) wendt van Manen zich tot Ierland. Na het overlijden van haar man, besloot van Manen naar Ierland te gaan om te fotograferen. Ze wist alleen niet zeker waar ze naar zocht, maar ze verlangde naar betekenis in het land van mythen en legenden. 'Er lag mysterie en oneindigheid aan de kust van een land, waar vandaan niets anders was dan een enorme uitgestrektheid.' 

  Mack; 9781910164433
   
  20th Century World Architecture
  Van €150,00 voor €42,50

  Voor het eerst gebundeld in dit grote boek: een overzicht van de 'best gebouwde' architectuur wereldwijd, gebouwd tussen 1900 en 1999. In deze collectie vindt u meer dan 750 belangrijke iconen in de architectuur. Het boek is verdeeld in 6 regio's en 29 sub-regio's, waarbij meer dan 80 landen worden vertegenwoordigd. Het is het resultaat van de selectie van meer dan 150 specialisten van over de hele wereld, zodat elk gebied heeft kunnen profiteren van expertise. Volledig geïllustreerd (5000 afbeeldingen) met begeleidende korte teksten. Verpakt in handige doos met handvat.

  Phaidon Press; 9780714857060
   

  Painting 1909
  Pablo Picasso, Gertrude Stein, Henri Bergson, Comics, Albert Einstein, and Anarchy
  Van €40,00 voor €15,00

  In 1909 begon Pablo Picasso met een reeks van stilistische experimenten, hetgeen een groot effect had op moderne kunst. In dit boek wordt onderzocht op welke manier Picasso's kunst uit 1909 zich verstrengelde en bezig hield met het grotere intellectuele kader van zijn tijd. Het werpt ook licht op hoe de literaire werken van Gertrude Stein, de filosofie van Henri Bergson, de theorieën van Albert Einstein, en zelfs Amerikaanse stripboeken een rol speelden in de ontwikkeling van Picasso's unieke stijl. Het onderzoekt Picasso's stilistische keuzes en oppert nieuwe redenen voor de ontwikkeling van de radicale modernistische kunst tot het Kubisme en, uiteindelijk, absolute abstractie.

  Yale University Press; 9780300218015
  Lees meer »
 5. Activiteiten in Boekhandel Roelants, door Riet de Jong

  Activiteiten in Boekhandel Roelants, door Riet de Jong

  Donderdagavond was er in de Boekhandel van Wouter weer een presentatie die er niet om loog. Twee ervaren, en intussen gepensioneerde, gezagsdragers van de universiteit hebben allebei een boekje geschreven, en die werden gepresenteerd in het vernieuwde, prachtig ingerichte souterrain van Boekhandel Roelants, een waar boekenparadijs met schitterende kasten en een grote keuze aan boeken.

  De presentatie werd ingeleid door Ruud Abma, wel bekend bij de Nijmeegse klanten. De tweede gast was Floris Cohen (ja, broer vàn…), en beide hebben zich verdiept in de manier waarop de gang van zaken van het bestuur van de universiteit, van de docenten en als logisch gevolg daarvan van de studenten zich de laatste 40 jaar heeft ontwikkeld.

  Beide hadden wel het een en ander te mopperen, de zaken verliepen niet zo ideaal als zij zouden willen. Aan het eind van hun presentatie ontwikkelde zich een debat, dat heel interessant was. Het was in ieder geval zo prikkelend dat je als aanwezige nieuwsgierig werd naar de boekjes.

  Hier volgen de titels:

  Ruud Abma:  Denken als ambacht. Valkhof Pers.

  Floris Cohen: De ideale universiteit. Uitgeverij Prometheus.

   

  Maar naast deze oudere lezers, en wetenschappers, vind je bij Roelants ook jonge hooggeschoolde mensen die buitengewoon betrokken zijn bij oude en moderne literatuur, zowel bij fictie als non-fictie, en die hun kennis graag aan u meedelen.

  Vorige week las ik tot mijn verbazing een aankondiging van boeken van drie economen van wie onlangs een werk is verschenen, namelijk van: Thomas Piketty, Kapitaal en ideologie, Thomas Philippon, The great Reversal, en Joseph Stiglitz, Winst voor iedereen.

  De bespreker van deze boeken was fiscaal econoom Julius Roelants, die ondertekende met o.a. de kwalificatie: Boekenliefhebber.

  Tot er later weer een aankondiging kwam van werken waarachter je zowel een alfa als een bèta vermoedt. En ja, samen met Sanne Gieles ging Julius Roelants weer aan de slag met aankondigingen en goede samenvattingen van literatuur in beide sectoren. Sanne is als letterkundige goed thuis in kunst en cultuur en heeft ons al vaak verrast met ter zake doende teksten.

  Dit belooft gouden tijden in de boekwinkel van Roelants v/h De Oude Mol!

   

  Riet de Jong-Goossens

  Lees meer »
 6. Aanbieding Bijbelmaand | Nieuwsbrief 11 februari

  Aanbieding Bijbelmaand | Nieuwsbrief 11 februari

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Wanneer komt de Bijbel nou in de ramsj? Nooit toch? Nou, bij ons nu wel! Wij hebben onze ramsj-aanbieding dit keer aangepast aan de Maand van de Bijbel.
  Bijbel NBG Huisbijbel
  Van €49,95 voor €25,00

  Goud-op-snee, hardback in cassette. 
  Huisbijbel in NBG vertaling van 1951.
  Bijbel met Liedboek Classic Bl/Br 2533 NBV
  Van €46,99 voor €25,00

  Ook deze Bijbel met Liedboek is goud-op-snee in cassette.
  In nieuwe Bijbelvertaling.
   
  Guus Kuijer - De Bijbel voor ongelovigen
  Van €59,99 voor €39,90

  Alle delen (zes stuks!) van De Bijbel voor ongelovigen zijn nu in één gebonden boek gebundeld, en geïllustreerd met beroemde zeventiende-eeuwse schilderijen en miniaturen.
  Alle Nederlandse en Vlaamse kunstenaars van naam uit de late middeleeuwen tot en met de zeventiende eeuw hebben Bijbelse verhalen geschilderd, en de meest tot de verbeelding sprekende daarvan worden in deze Bijbel voor ongelovigen gereproduceerd.
   
  Jacobine Geel - Vele kamers
  €4,95

  Jacobine Geel heeft speciaal voor de Maand van de Bijbel een essay geschreven.

  De Bijbel is volgens Jacobine Geel een boek dat in de loop van de vele eeuwen bij elkaar is geleefd en geloofd. Ook in haar eigen leven waren er veel momenten waarop het boek een belangrijke plek innam. Hoe, wat en waar? Daarop probeert ze in dit essay antwoorden te formuleren.

  'Ik hoop dat mensen zelf in de Bijbel gaan ronddwalen. Er valt genoeg te beleven, ook als je niet aan de dogmatiek wilt toekomen.'
   
  Ook hebben we een paar gesigneerde exemplaren van de goed-nieuws-bijbel van Rutger Bregman: De meeste mensen deugen.

  Sanne
  Lees meer »
 7. Kunst Van 3 Nationaliteiten | Nieuwsbrief 7 februari

  Kunst Van 3 Nationaliteiten | Nieuwsbrief 7 februari

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Vandaag staat er een aantal kunstboeken in de spotlight; van eigen bodem, uit ons buurland Duitsland en uit Zuid-Afrika. En allemaal uiteraard met een mooie ramsjprijs.
  Marlene Dumas - The Image as Burden
  Van €42,50 voor €20,00

  Deze catalogus begeleidde de gelijknamige expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam, Tate Modern in Londen en Fondation Beyeler in Riehen/Basel in 2014/15. Het toont een overzicht van haar uitzonderlijke oeuvre vanaf mid-jaren '70 tot heden, en bevat meer dan 100 van haar belangrijkste schilderijen en tekeningen, maar daar naast ook minder bekend werk van het begin van haar carrière. In verschillende essays worden thema's en motieven besproken en wordt gereflecteerd op Duma's hele werk.

  Distributed Art Publishers, Inc.
  Taal: Engels
  ISBN: 9781938922541
   
  Frans Lanting - LIFE. A journey through time
  Van €29,95 voor €15,00

  In 2000 begon de beroemde natuurfotograaf Frans Lanting aan een reis om de evolutie van het leven op aarde te fotograferen. Hij maakte pelgrimstochten naar ware tijdcapsules, zoals een afgelegen lagune in West-Australië, bracht tijd door in onderzoekslaboratoria om leven onder de microscoop te fotograferen en vond zelfs manieren om visuele parallellen te creëren tussen de groei van organen in het menselijk lichaams en de patronen die zichtbaar zijn op het oppervlak van de aardbol. Het resultaat is dit fotoboek, dat de prachtige biodiversiteit van alles om ons heen laat zien. 

  TASCHEN
  Taal: Engels
  ISBN: 9783836572743
   
  Karl Blossfeldt - Masterworks
  Van €52,50 voor €25,00

  De publicatie van dit boek is het resultaat van een bijzondere gebeurtenis, namelijk de ontdekking van 61 nog onbekende collages van Blossfeldts hand, in 1997. In praktisch perfecte staat verkerende contactafdrukken werden op grote kartonnen borden geschikt. Blossfeldt gebruikte deze collages blijkbaar om de relatie en overeenkomst tussen foto's te bestuderen en de foto's te vergelijken. Op sommige collages maakte Blossfeldt aantekeningen. De collages zijn in dit boek voor het eerst uitgebracht, en brengen een verborgen schat aan moderne fotografie aan het licht. Ook toont het de systematische aanpak die Blossfeldt gebruikte in zijn fotografische studies.

  Distributed Art Publishers, Inc.
  Taal: Engels
  ISBN: 9781942884132
   
  Max Beckmann - The World as a Stage
  Van €43,50 voor €19,95

  Veel van Max Beckmanns schilderijen laten de wereld van het theater, het circus en de variëteitenshows zien. Het bijzondere aan zijn schilderijen is dat Beckmann de positie van de toeschouwer aanneemt en dat zijn schilderijen het podium waren. Hij werd gedreven door pracht en praal en dit is de eerste publicatie waarin duidelijk wordt hoe de kunstenaar zichzelf zag als impresario, regisseur en auteur.

  Prestel
  Taal: Engels
  ISBN: 9783791356976
   
  Franz Marc - The Complete Works Volume II
  Van €268,00 voor €98,00

  Hadden we een tijd terug nog het boek Pferde in de ramsj, nu hebben we het 2e volume (van 3 delen) van het complete werk van Franz Marc. Een prachtig overzicht van zijn werk op papier, ansichkaarten, decoratieve kunst en beeldhouwwerk.

  Philip Wilson Publishers
  Taal: Engels
  ISBN: 9780856675911
  Prettig weekend!

  Sanne

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734