Sanne Gieles

 1. Boekpresentatie 7-12 | Willem Huberts - Er moest iets nieuws komen!

  Boekpresentatie 7-12 | Willem Huberts - Er moest iets nieuws komen!
  De presentatie vindt plaats op zaterdagmiddag 7 december om 17.00 uur bij Boekhandel Roelants 

  Programma
  Inloop vanaf 16.30 uur, aanvang programma 17.00 uur. Na een kort welkomstwoord door uitgever Marc Beerens zal Willem Huberts aan het woord komen over zijn boek. Daarna overhandigt hij het eerste exemplaar van zijn boek aan Gerard Groeneveld, historicus en onderzoeker naar culturele en militaire collaboratie, nazipropaganda en oorlogsfotografie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Na afloop van de presentatie heffen wij graag het glas met u, en is er gelegenheid om het boek aan te schaffen. De auteur zal signeren.

  Over het boek
  In Er moest iets nieuws komen! bundelt fascismedeskundige Willem Huberts zes contemporaine autobiografische terugblikken van destijds invloedrijke Nederlandse fascisten en nationaalsocialisten. Het gaat om een politicus-bestuurder (Max de Marchant et d’Ansembourg), drie activisten (Alfred Haighton, George Labouchere en Bertus Smit), een schrijveruitgever (George Kettmann) en een partijman (Willem Lensink). Het boek werpt ook licht op de hedendaagse aantrekkingskracht van nationaalpopulisme, extreemrechts en alt-right. De voedingsbodem van onbehagen, ongenoegen en onzekerheid die aan de keuzes van toen ten grondslag lag, lijkt immers ook in de huidige samenleving aanwezig.

  ISBN 9789460044519 | paperback, geïllustreerd
  532 pagina’s | € 29,95
  Uitgeverij Vantilt 
   
   
  Lees meer »
 2. Boekpresentatie 4-12 | Van Buyten & Vandeginste - De oratorianen

  Boekpresentatie 4-12 | Van Buyten & Vandeginste - De oratorianen

  Op woensdag 4 december zullen Yves van Buyten en Bernard Vandeginste hun nieuwe boek De oratorianen presenteren bij Boekhandel Roelants.

  Over De oratorianen

  De oratorianen werden gesticht in de 16e eeuw. Zij werden opgericht in de nadagen en in de geest van het Concilie van Trente. Zij vormen een van de meest aansprekende
  priestergenootschappen en hebben zich ontwikkeld op verschillende plaatsen in Europa. Vanuit Rome en Frankrijk kwamen zij ook naar de Lage Landen en onderwezen zij de jeugd. Na de Franse Revolutie zijn zij niet meer teruggekeerd naar Vlaanderen. Met dit boek wordt de geschiedenis van deze vergeten priestergemeenschap van onder het stof gehaald.

  Yves van Buyten was actief als bestuurder en directeur in meerdere bedrijven uit de financiële sector, maar geschiedenis blijft zijn passie. Zo publiceerde hij samen met coauteur Willy Vanderzeypen een aantal boeken en artikels waarin de kerk en de middeleeuwen een centrale rol spelen. Hun boek 'Katharen in Europa' is nog steeds een bestseller.

  Bernard Vandeginste is doctor in de wiskunde en natuurwetenschappen en coauteur van verschillende wetenschappelijke boeken en publicaties met een mondiale verspreiding. Na zijn achtereenvolgende academische en industriële loopbaan heeft hij zijn aandacht verlegd naar de kergeschiedenis, waarvan deze uitgave het eerste resultaat is.

  Boekpresentate De oratorianen

  woensdag 4-12 18.00u

  In het souterrain van Boekhandel Roelants

  Lees meer »
 3. Nieuwsbrief 20 november | 't Lijkt wel Sinterklaas deel II

  Nieuwsbrief 20 november | 't Lijkt wel Sinterklaas deel II
  Voor de leergierigen onder ons; als u zich wilt verdiepen in de wereld van Kuifje, alles wilt weten over de Tweede Wereldoorlog, of benieuwd bent naar interessante feitjes over vogels, bent u bij ons aan het goede adres! En dat allemaal voor pietenprijsjes!


  Kuifje - Hergé's klassieker
  Van €35,00 voor €12,50

  Kuifje was voor het eerst te zien in een bescheiden stripverhaal in het Brusselse blad Le Petit Vingtième, in 1929, maar groeide uit tot een van de bekendste stripfiguren uit de geschiedenis. Van de 24 Kuifje-albums zijn er meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht. 

  Het boek heeft geput uit de archieven van het Hergé Museum in België en kan daardoor de ontwikkeling van de kunst van Hergé goed belichten; vanaf de eenvoud van zijn vroege krantenstrips tot de verfijning van de grafische 'klare lijn' die hij in zijn albums steeds verder ontwikkelde. Hergé verzamelde zelf kunst en liet zich inspireren door de oude meesters. Ook was hij liefhebber van grafische vormgeving en moderne kunst. De ontwikkeling van Kuifje tot icoon wordt belicht aan de hand van zelden getoonde potloodtekeningen en karakterstudies, parallel aan de ontwikkeling van de kunstenaar zelf.

  ISBN: 9782874243554, Gebonden.
  Uitgeverij: Gallimard.  40-45
  40 - 45. Van Blitzkrieg tot Hiroshima
  Van €29,95 voor €12,50

  Aan de hand van meer dan 1000 illustraties uit toparchieven wereldwijd, geeft dit boek een visueel volledig overzicht van alle politieke en militaire aspecten van de Tweede Wereldoorlog. Zeer informatief en uniek referentiewerk dat niet in uw bibliotheek mag ontbreken!

  ISBN: 9789401423724, Gebonden.
  Uitgeverij: Lannoo
   


  vogels
  Hebben vogels knieën?
  Van €20,00 voor €7,95

  Kwaken alle eenden? Waarom blijven trekvogels niet gewoon in Afrika? Wat is de grootste, de kleinste, de hoogste, de snelste... Dit is een greep uit de vragen die ornitholoog Stephen Moss beantwoordt in dit speelse boek. De antwoorden zijn net zo vaak informatief als verbazingwekkend, wat maakt dat je blijft lezen - zodat je telkens iets vindt wat je niet zocht, maar wel leuk vindt om te weten!

  ISBN: 9789021564692, Paperback.
  Uitgeverij: Kosmos 
  Lees meer »
 4. PAO | Recente Nederlandse en Vlaamse letterkunde

  PAO | Recente Nederlandse en Vlaamse letterkunde

  PAO

  Op 22 januari 2020 start de postacademische cursus Recente Nederlandse en Vlaamse letterkunde.
  In elk van de acht colleges staat een spraakmakend, verrassend en soms zelfs gedurfd boek centraal, waarover een deskundige zijn of haar licht laat schijnen.

  Op 22 april vindt een extra bijeenkomst plaats met schrijver Koen Peeters, winnaar van de ECI Literatuurprijs 2017.

  De cursus vindt plaats op woensdagavonden in de maanden januari tot en met april en is bestemd voor Neerlandici, leraren Nederlands, alumni en iedereen die van literatuur houdt en wordt georganiseerd door de Opleiding Nederlandse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen.

  Programma

  22 januari:
  'De literatuur draait door. De mediacampagnes rondom de literaire bestsellers van Ilja Leonard Pfeijffer (Grand Hotel Europa) en Peter Buwalda (Otmars zonen)'
  docent: dr. Sander Bax (schrijver van het boek De literatuur draait door2019)

  5 februari:
  Niemandslandnacht (2018) van Annemarie Estor
  docent: dr. Jeroen Dera

  19 februari:
  De pelikaan (2017) van Martin Michael Driessen
  docent: prof. dr. Mathijs Sanders

  4 maart:
  De goede zoon (2018) van Rob van Essen
  docent: dr. Ivo Nieuwenhuis

  11 maart:
  De avond is ongemak (2018) van Marieke Lucas Rijneveld
  docent: Anne van den Dool MA

  18 maart:
  We komen nog één wonder tekort (2015) van Rebekka de Wit
  docent: prof. dr. Jos Joosten

  1 april:
  Voorwaarts (2019) van Eva Meijer
  docent: Aukje van Hout MA

  15 april:
  Kamer in Oostende (2019) van Koen Peeters
  docent: dr. Koen Rymenants

  22 april:
  Gastschrijver Koen Peeters over zijn romans De Mensengenezer (2017) en Kamer in Oostende (2019)

  Plaats, tijd en kosten

  De colleges vinden plaats in het Collegezalencomplex, Mercatorpad 1, zaal CC2. Aanvang: 19.00 uur  Einde: (uiterlijk) 21.00 uur Omstreeks 20.00 uur is er een pauze met (gratis) koffie/thee.

  De kosten voor de hele cursus bedragen € 80,- (Het is niet mogelijk voor afzonderlijke colleges in te schrijven).

  Aanmelden

  Klik hier voor het openen van het digitale aanmeldingsformulier voor de nascholingscursus.
  Hier is ook de code te vinden waarmee de boeken bij Boekhandel Roelants in Nijmegen met korting kunnen worden besteld.

  Lees meer »
 5. Recensie Riet de Jong | Ian Mc Ewan - Machines zoals ik

  Recensie Riet de Jong | Ian Mc Ewan - Machines zoals ik

  MACHINES ZOALS IK

   

  Nadat onze leesclub eenstemmig had gekozen voor dit mooi uitgegeven boek van Ian McEwan kreeg ik toch last van een lichte aarzeling. En robot in de vorm van een menselijke pop? Wat moest ik me daar bij voorstellen? Ik begon dan ook argwanend te lezen, en besloot al gauw mijn vooroordelen opzij te zetten. Toen won de gretigheid al snel. Het is namelijk een prachtige erg boeiende roman. Typisch McEwan, vlotte vertelstijl, terwijl er geen concessies worden gedaan aan de hedendaagse ontwikkelingsgang, nee, de gebeurtenissen lopen er op vooruit.  

  De hoofdpersonen zijn Charlie, een werkeloze soort van wetenschapper die verliefd wordt op de slimme jonge studente Miranda. Miranda sleept echter een geheimzinnige vreselijke gebeurtenis met zich mee, die een belangrijke rol zal gaan spelen in het leven van deze mensen.

  Door een gunstige financiële wending in zijn leven kan Charlie namelijk een mannelijke robot-pop aanschaffen, een van een aantal ‘Adams’ en ‘Eva’s’ die als experiment hun intrede doen in de normale mensenwereld. Hun ontwikkeling is echter nog niet voltooid.

  En dan gaat het leven, en ook dat van de voltooide ‘Adam’ zijn onverwachte gang. Kan een robot, zoals is voorspeld, werkelijk invloed hebben op zijn eigen ontwikkeling? En zo ja, wat is de invloed daarvan dan op de normale menselijke principes? En hoe gaan die mensen, de ‘ouders’ van Adam, daarmee om?

  Een belangrijke rol is toebedeeld aan de grote geleerde Alan Thuring, wiens leven hier niet verloopt als in de werkelijkheid.

  Machines zoals ik is geen recht-toe recht-aan verhaal. Als lezer word je uitgedaagd vooruit te kijken en mee te denken met het leven van Charlie en Miranda, die voor verrassingen komen te staan.

  Ik wens alle toekomstige lezers evenveel leesplezier als ikzelf heb beleefd!

  Riet de Jong

  Lees meer »
 6. Nieuwsbrief 16-10 | Vijf mooie hardbacks voor een paperbackprijsje!

  Nieuwsbrief 16-10 | Vijf mooie hardbacks voor een paperbackprijsje!
  Uitgeverij Van Oorschot heeft een mooie najaarsactie: 5 titels in hardback voor de prijs van een paperback. En al deze titels hebben een vijfsterrenrecensie gekregen, dus als het goed is zijn ze de moeite van het lezen waard! Deze actie geldt tot en met 31 december 2019.

  Junpei Gomikawa - Menselijke voorwaarden
  Van €72 voor €49,95

  Menselijke voorwaarden gaat over een deel van de Tweede Wereldoorlog waarmee we in Nederland nauwelijks bekend zijn: de strijd tussen Japan en de Sovjet-Unie in Mantsjoerije. Kaji werkt daar op het kantoor van een grote Japanse onderneming. Hij laat zich op zijn werk afwijzend over de Tweede Wereldoorlog uit. Zijn pacifisme wordt aangezien voor een gebrek aan vaderlandsliefde. Om zich het vege lijf te redden accepteert hij een baan als personeelschef bij de Laohulingmijn, in ruil voor vrijstelling van dienstplicht. Met zijn geliefde Michiko, met wie hij dankzij deze garantie eindelijk zou kunnen trouwen, vertrekt hij naar de mijn. Er werken Chinese dwangarbeiders onder erbarmelijke omstandigheden: zij worden uitgebuit en mishandeld. De mijnbouwonderneming zelf blijkt tot in de haarvaten corrupt. De idealistisch Kaji probeert deze misstanden van binnenuit aan te pakken, maar zijn goede bedoelingen worden keer op keer gedwarsboomd. Wanneer hij ondanks eerdere toezegging toch in het leger terechtkomt en ook daar voor de zwakkeren opkomt maakt hij juist promotie vanwege durf en moed. Hij probeert desondanks vast te houden aan zijn morele overtuiging, maar de omstandigheden maken dat hij steeds minder mens wordt en zich gaandeweg ontwikkelt tot een brute killer.
   

  Thomas Wolfe - Daal neder, engel
  Van €36 voor €22,50

  Look homeward, angel (1929) van Thomas Wolfe, verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands, in een vertaling van Sjaak Commandeur. Deze grootscheepse autobiografische roman gaat over een kind en zijn familie, een scholier en zijn stad, een student en zijn land. Midden in die drie uitdijende cirkels staat Eugene Gant, een briljante en rusteloze jongen met het brandende verlangen om zijn geboorteplaats en zijn onstuimige familie te verlaten op zoek naar een intenser en intellectueel leven. Wolfes roman over deze elementaire zoektocht heeft generaties lezers en schrijvers, van Jack Kerouac tot Philip Roth, beïnvloed. Het geeft een levendige, lyrische schets van Amerika aan het begin van de twintigste eeuw. Meteen bij verschijning werd Look Homeward, Angel overal geprezen. Thomas Wolfe werd een literaire legende wiens naam in één adem genoemd wordt met James Joyce, Ernest Hemingway en John Steinbeck.
   
  En weg was haar neus (vertaald door Robbert-Jan Henkes)
  Van €24,99 voor €15

  Engelse nursery rhymes staan aan de wieg van de hele Engelstalige literatuur. Er is geen genre waar ze niet te vinden zijn, overal duiken ze op. Deze schat aan wiegeliedjes en kinderversjes blinkt uit in vrolijkheid, absurdisme en plezier. De versjes zijn zo melodieus dat ze je een heel leven bijblijven. Kinderversjes en wiegeliedjes zijn de bron van alle poëzie. 'Als het criterium voor de grootheid van dichters is hoe vaak en op hoeveel verschillende gelegenheden wij aan hun gedichten denken, dan verdient Moeder de Gans een monument in Westminster, naast dat van Shakespeare en Tommy Thumb,' aldus Iona en Peter Opie, dé autoriteiten op dit gebied. In hun Oxford Nursery Rhyme Book verzamelden zij zo'n duizend verschillende rijmpjes en liedjes, van babydeuntjes, raadsels, tongbrekers, babyspelletjes, vinger- en teennamen, tot alfabetten, aftelrijmpjes, gebeden en slaapliedjes. En weg was haar neus omvat een zeer ruime selectie van zo'n 250 versjes, vertaald en gekozen door Robbert-Jan Henkes, en door hem van toelichting voorzien.
   
  Konstantin Paustovski - Goudzand
  Van €36,50 voor €22,50

  Konstantin Paustovski schreef met Verhaal van een leven een van de mooiste egodocumenten uit de twintigste-eeuwse literatuur. Paustovski paart zijn ervaringen in de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis aan een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende. Hartverscheurende tragiek en hartverwarmende liefde staan in zijn werk dan ook vaak naast elkaar. Dat verklaart misschien zijn immense succes in Nederland. De reeks vertalingen van Wim Hartog in de Privédomeinreeks werd zeer goed verkocht. Maar nu is er de 'onbekende Paustovski': Goudzand. Verhalen, dagboeken, brieven, zeshonderd pagina's nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften die Wim Hartog opdolf uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen. Hartog laat Paustovski de ongelofelijke geschiedenis van diens eeuw vertellen. Voor de kenner een feest, voor wie nu met Paustovski kennismaakt een uitermate overtuigende inkijk in het werk van deze schrijver van wereldformaat.
   
  La Fontaine - Fabels
  Van €22,50 voor €15

  De naam Jean de La Fontaine (1621-1695) is bijna synoniem geworden met 'fabels'. Hij schreef er honderden, waarvoor hij, als overtuigd classicist, zijn inspiratie vooral haalde uit de klassieke oudheid, met name bij schrijvers als Aesopus en Phaedrus. De beroemde fabels van La Fontaine zijn korte vertellingen in dichtvorm, met een moraal, een wijze les. Vaak spelen dieren de hoofdrol, zoals in 'De krekel en de mier'. Omdat de krekel zich vooral bezighoudt met zingen, en daarmee zichzelf en anderen de hele zomer vermaakt, verwacht zij wel enige hulp als zij in de herfst graan tekortkomt. Maar de mier weigert zuinigjes. Kunstenaars worden dus slecht beloond, wilde La Fontaine zeggen, al werd het later vooral geïnterpreteerd als 'wie niet werkt zal niet eten'. D'Hane-Scheltema koos enkele tientallen fabels, bekende en minder bekende, voor een prachtige nieuwe Nederlandse vertaling en bewerking. Daaronder zijn klassiekers als 'De krekel en de mier', 'De raaf en de vos', 'De ledematen en de maag' en 'De wolf en het lam'. Speciaal voor deze uitgave werden schitterende illustraties gemaakt door Floris Tilanus.
                         
  Lees meer »
 7. Overzicht boekpresentaties 2019

  logo oude mol

  December

  4-12 18.00u @OM: Van Buyten & Vandeginste - De oratorianen

  7-12 17.00u @OM: Willem Huberts - Er moest iets nieuws komen! Getuigenissen van Nederlandse fascisten 1940-1945

  18-12 15.00u @OM: Meet & Greet met Carolien Roelants (NRC Midden-Oosten specialist)


  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273