Maandelijkse Archieven: September 2020

 1. 26 september | Boekpresentatie Het Cicero - Theo Engelen

  26 september | Boekpresentatie Het Cicero - Theo Engelen

  Op zaterdag 26 september, vanaf 16.30u presenteert Theo Engelen, emeritus hoogleraar, zijn nieuwe boek Het Cicero bij Boekhandel Roelants

  Over Het Cicero:

  Het is oktober 1962. Terwijl de wereld de adem inhoudt omdat er een kernoorlog dreigt rond Russische raketten op Cuba, broeit het ook op het Cicero College. Binnen het lerarenkorps van dit ouderwetse gymnasium woedt een richtingenstrijd tussen de generaties. De opvolging van rector Ariëns drijft de strijd op de spits. En dan is er dat gerucht dat steeds meer aandacht krijgt. Is het echt zo dat een van de leraren te vrienschappelijke relaties onderhoudt met enkele leerlingen?

  zaterdag 26 september

  16.30u

  Boekhandel Roelants

  graag aanmelden via roelants@roelants.nl

  Beperkte plekken beschikbaar

  Lees meer »
 2. Verschijnt 25 september | Bij de boom van Maria

  Verschijnt 25 september | Bij de boom van Maria

  Over ruim een week, op 25 september, verschijnt Bij de boom van Maria van Klaas Bouwer! Het boek is vanaf 25 september in onze winkel te koop of te bestellen via onze website.

  Over Bij de boom van Maria

  In het boek wordt de geschiedenis van twee bijzondere huizen en een bosterrein aan de Groesbeekseweg in Nijmegen beschreven die nauw met elkaar zijn verbonden. Het gaat ten eerste om de voormalige buitenplaats Oud-Mariënboom, ontstaan uit de middeleeuwse kapel ‘Mariënboomken’ van de Broerenkerk in Nijmegen. De kapel is al lang verdwenen. Maar de Mariaboom, een linde, die door de auteur is herontdekt, staat nog steeds fier in het Mariënbosch. Alle bewoners en eigenaars van huize Oud-Mariënboom passeren de revue; een bonte stoet van rijke handelslieden, adellijke families en ook van twee charlatans. In 1910 heeft de toenmalige eigenaar van Oud-Mariënboom naast Oud-Mariënboom hotel-pension Mariënboom laten bouwen. Zowel succesvolle als minder geslaagde hoteliers hebben het hotel geëxploiteerd. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werden er gevluchte Indische Nederlanders tijdelijk gehuisvest. Het derde onderwerp van dit drieluik is het met Mariënboom verbonden bosgebied het Mariënbosch, met daarin het gelijknamige klooster-internaat Mariënbosch (1924). Het bosterrein heeft vanaf de middeleeuwen een boeiende ontwikkeling doorgemaakt, we vinden er nog steeds bijzondere kernen van vroegere begroeiing. In het Mariënbosch lag in 1944-1945 een Canadees doorgangskamp, dat tien jaar later tijdens de geruchtmakende operatie Black Tulip is gebruikt voor honderden uit te zetten Rijksduitsers.

  Lees meer »
 3. 24 september | Lezing Cobi van Baars = VOL

  24 september | Lezing Cobi van Baars = VOL

  Op donderdag 24 september om 17.30 uur geeft Cobi van Baars een lezing over haar nieuwste boek, Branduren.

  Over Branduren

  Branduren van Cobi van Baars beschrijft een geboortedag en een sterfdag. Twee gebeurtenissen waarbij Naomi’s familie samenkomt in een te kleine ruimte. Uren waarin groot en klein leed door elkaar lopen en de toch al moeizame verstandhouding zwaar onder druk komt te staan. In beeldende, indringende en tegelijk ingehouden taal weet Cobi van Baars de onderstromen van het menselijk gemoed te schetsen en haarfijn bloot te leggen welke psychologische mechanismen er binnen een familie werken. Zo weet ze een universum op te roepen waarin je wil blijven maar tegelijk uit wil verdwijnen, even onontkoombaar als het leven zelf.

  donderdag 24 september

  17.30

  Boekhandel Roelants

  Aanmelden graag via roelants@roelants.com

  Beperkt aantal plekken beschikbaar!

  Deze lezing is helaas helemaal vol.

  U kunt wel eventueel op een reservelijst geplaatst worden.

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734