Maandelijkse Archieven: Juni 2020

 1. Nieuwste boek van Maria Grever: Onontkoombaar verleden

  Nieuwste boek van Maria Grever: Onontkoombaar verleden

  Maria Grever, emeritus hoogleraar historische cultuur, neemt afscheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op 26 juni was er een webinar naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwste boek: Onontkoombaar verleden. Zaterdag 27 juni was ze hierover te beluisteren op Radio 1. Uitgeverij Verloren gaf inmiddels heel wat werk van haar uit. Onontkoombaar verleden ligt bij ons in de boekhandel en is ook via onze website te krijgen: Onontkoombaar verleden.

  Lees meer »
 2. Winnaar Socratesbeker 2020

  Winnaar Socratesbeker 2020

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Wij naderen het einde van de Maand van de Filosofie. Traditioneel wordt op de Nacht van de Filosofie ook de Socratesbeker uitgereikt - de prijs voor de schrijver van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek van het afgelopen jaar. Dit jaar valt alles anders - juni in plaats van april, online in plaats van een fysieke uitreiking. Echter nog steeds met één winnaar: Donald Loose met Over vriendschap: de praktische filosofie van Kant. Voor het eerst wint een Vlaming de Socratesbeker! Met ook een Nijmeegs tintje: het boek werd uitgegeven bij Vantilt.

  Andere kanshebbers waren:
  Eva Meijer - De grenzen van mijn taal
  Peter Venmans - Discretie
  Thijs Lijster - Kijken, proeven, denken
  Haroon Sheikh - Hydropolitiek

  Alle vijf sterke kandidaten - hieronder leest u waarom. Looses boek kwam als de winnaar uit de bus omdat dit boek "een brug slaat naar de publieksfilosofie vanuit de academische filosofie, door een uitzonderlijke filosofische precisie te combineren met een thema dat eenieder aangaat. Een exercitie die bovendien een grote filosoof opnieuw toegankelijk maakt voor een breder publiek en, in diezelfde beweging, een ogenschijnlijk alledaags thema filosofisch verdiept."

    WINNAAR  

  Donald Loose - Over vriendschap
  De praktische filosofie van Kant

  Uit het juryrapport:
  "In zijn boek over vriendschap heeft Donald Loose een kunststukje geleverd waartoe weinigen in staat zijn. Voor een breed publiek heeft hij op zo’n manier toegang verschaft tot een van de grote denkers uit de westerse traditie dat deze deelgenoot wordt van een actueel en levend denken dat openstaat voor de wereld waarin wij leven. De keuze voor het thema vriendschap maakt iedere lezer tot een potentiële gesprekspartner; iedereen heeft immers wel een mening over vriendschap. Loose laat zien dat Kant daaraan niet nog eens een zoveelste mening toevoegt, maar helpt om de vele nuances in kaart te brengen die meespelen als je je de vraag stelt wat vriendschap eigenlijk is. Daarbij is het van belang dat de bepalingen van de vriendschap (waarin liefde en respect centraal staan) in een notendop tot uitdrukking brengen waar Kants hele filosofie voor staat. Vriendschap kan in verband gebracht worden met vele domeinen van de werkelijkheid (moraliteit, religie, literatuur, politiek) die elk op eigen wijze bepaald worden door aantrekking en afstoting"
   
  € 23,50 | pagina's | ISBN 9789460044014

    GENOMINEERDEN  

  Eva Meijer - De grenzen van mijn taal
  Een klein filosofisch onderzoek naar depressie
  Uit het juryrapport:
  "De grenzen van mijn taal van Eva Meijer is een gedurfd boek: een filosofisch onderzoek naar, en een persoonlijke vertelling over, depressie ineen. Het boek komt daarmee dicht bij de auteur zelf en behoort tot een minder ruim vertegenwoordigd genre in de filosofie. Meijer gidst de lezer langs zowel relevante filosofische inzichten als eigen ervaringen, zonder ten prooi te vallen aan een gevaar van het genre: het boek wordt nergens larmoyant. De auteur bewandelt daarin een knap pad: zonder te pretenderen dat een beter filosofisch begrip van depressie per se een verbetering voor de depressieve mens kan brengen, maar óók zonder uitzichtloos fatalisme. Het resultaat is een boek dat niet alleen filosofisch zicht biedt op depressie, maar daarmee ook een samenleving bevraagt waarin geluk, en het op eigen kracht verwerven van dat geluk, een steeds prominenter motief is."
   
  € 15,50 | pagina's | ISBN 9789059368224
  Bestel nu > >
  Peter Venmans - Discretie
  Essay over een vergeten jeugd

  Uit het juryrapport:
  "In Discretie houdt Peter Venmans een pleidooi voor een samenlevingskunst die betrokkenheid vraagt zonder dat deze opdringerig wordt, en voor de keuze om respect op te brengen voor het psychische privébezit van een ander, zoals Georg Simmel het uitdrukte. Venmans duikt de geschiedenis in en toont bijvoorbeeld dat de Oude Grieken het begrip discretie helemaal niet kenden, dat het in het Christendom stond voor het besef van de juiste maat en dat het in onze moderne tijd door de opkomst van wetenschap en kapitalisme in diskrediet raakte. Kant, altijd een kind van zijn tijd, vond bijvoorbeeld dat we niet discreet hoorden te zijn, maar dat het juist onze morele plicht was om altijd en overal onze neus in andermans zaken te steken. Maar breken we daarmee niet binnen in de privésfeer van de ander, vraagt Venmans zich retorisch af, een vraag die zeker tegenwoordig, nu mensen soms tot op het gênante toe anderen een inkijk geven in hun leven, bijzonder relevant is."
   
  € 19,99 | 224 pagina's | ISBN 9789045037196
  Thijs Lijster - Kijken, proeven, denken
  Essays over kunst, kritiek en filosofie

  Uit het juryrapport:
  "De mooi geschreven essays over kunst en filosofie uit het boek van Thijs Lijster, Kijken, proeven, denken, bouwen voort op eerder gepubliceerd werk, waarin het ruime register van Lijsters kunstkritiek en -filosofie goed tot uitdrukking komt. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze je aan de hand van een kunstwerk tot denken aanzetten. Dat is meer dan een louter denken naar aanleiding van kunst. Het is, zoals Lijster zijn eigen kunstfilosofie typeert, een ‘denken-door-kunst’ – een voltrekken van het denken dat in het kunstwerk zelf al aanwezig is. Zo beschouwt Lijster de kunstklokken van Maarten Baars en doet ons inzien dat we in onze tijd jachtig zijn gaan leven. Zijn essay over Walter Benjamin laat zien dat twee tegenpolen, de flaneur en verzamelaar, eigenlijk dezelfde persoon zijn: zoekend naar kleine veranderingen die niettemin het geheel doen kantelen. Lijsters ‘denken-door-kunst’ betekent bovendien soms een tegenspreken van de maker zelf: tot een tegengestelde conclusie komen op basis van het kunstwerk, een ‘ding-dat-denkt’. Het gebeurt direct in de opening van het boek bij een bespreking van Jeff Koons’ ‘Glazing Ball’-serie. Een werk uit die serie is terecht gekozen als illustratie van Lijsters boek, als treffend attest van zijn steeds oorspronkelijke en autonome kunstfilosofie."

   
  € 24,99 | 272 pagina's | ISBN 9789403144504
  Haroon Sheikh - Hydropolitiek
  Samenwerking en conflict op zeven zeeën

  Uit het juryrapport:
  "Met zijn boek Hydropolitiek geeft Haroon Sheikh een filosofische betekenis aan water. Wat betekent het voor een samenleving om dichtbij de zee te leven? Of er juist ver vanaf te wonen? Op overtuigende wijze laat Sheikh zien hoe de aanwezigheid van water van invloed kan zijn op de geopolitieke verhoudingen tussen natiestaten. En hoe bijvoorbeeld het huidige populisme is op te vatten als een beweging die wordt gedreven door heimwee naar land. Daarnaast komt hij met originele visies: zo verbindt hij het varen op zee met het nihilisme van Nietzsche. En wat heeft Prometheus te maken met de ondernemende mens? Hydropolitiek is een helder boek vol onverwachte gedachten over geopolitiek, internationale betrekkingen en filosofie. Een aanrader voor wie anders naar de geschiedenis wil kijken."

   
  € 32,50 | 304 pagina's | ISBN 9789024427970

    FILOSOFIE  
    BUITEN DE BOEKEN  

  Nu ook bij Roelants: prikkelende gedachten buiten de boeken om. Met om te beginnen een Nietzsche-tas en Nietzsche-poster. Het leek ons in de maand van de filosofie leuk een extra filosofisch tintje aan de boekhandel te geven. Beide zijn naar ontwerp van Else van Walderveen en met elke aankoop steunt u de bevordering van de filosofie in Nederland via Stichting Centre Erasme.

  Uiteraard zijn ze geheel duurzaam en eerlijk geproduceerd; net als onze eigen Roelants-tassen. Geen wegwerpproducten dus, maar om langdurig te gebruiken of bekijken. 


  Nu te bekijken in de boekhandel & te bestellen op onze website!
  Poster | 50 x 70cm | 135 grams papier | € 20,- | Groen/oker of Blauw/oker
  Draagtas | 41 x 38 cm |  22,- | Was mich nicht umbringt, macht mich stärker

  Zo denken wij verder in de laatste dagen van de filosofiemaand. Maar vanavond ook literair actief: dan wordt de Literatuurprijs uitgereikt, live te zien bij Nieuwsuur. Een sterk deelnemersveld, zo signaleerde de NRC al. Mijn geld staat op Manon Uphoff. U hoort van ons!


  Groet,
  Julius

  Lees meer »
 3. Top 15 week 24

  Top 15 week 24

  Boeken top 15 - week 24

  Boekhandel Roelants is traditioneel geen kinderboekhandel: slechts zelden verkopen wij kinderboeken, maar voor bijzondere titels maken wij af en toe een uitzondering. Elke pagina in het teken van een letter om zo het alfabet rond te gaan. Elke pagina gevuld maar bijna surrealistische tekeningen van alles wat met die letter te maken kan hebben. De e van eierdooier en de f van frietfontein: dit kinderboek is voor jong en oud!

    1  

    2  

    3  

    4  

    5  

    6  

    7  

    8  

    9  

    10  

    11  

    12  

    13  

    14  

    15  

  Abonneer je ook op onze nieuwsbrief!

  Lees meer »
 4. Nieuwe ramsj bij Roelants!

  Nieuwe ramsj bij Roelants!

  We leven dan wel in het nieuwe normaal, maar er gaat nog heel veel als vanouds! We hebben weer een paar prachtige nieuwe kunstboeken in de ramsj. Hieronder kunt u meer lezen.

   
  Thibaut Cuisset - Campagnes Françaises


  Dit boek is een overzicht van de landschap-fotografie van Thibaut Cuisset, die in de afgelopen 30 jaar emoties en kwesties heeft onderzocht in de specifieke context van het landschap, de omgeving en de notie van territorium. Cuisset heeft veel gereisd en landschappen van vele landen gefotografeerd. Toch blijft hij onvermijdelijk terugkeren naar de oneindige variatie van het Franse terrein van zijn geboorteland.

  Met een moderne scherpte, in lijn met New Topographics, legt Cuisset het Franse landschap vast zonder franjes of nostalgie en hij onthult historische lagen en constante menselijke interventie als de vormers van het landschap. Het land wordt continu gevormd en veranderd en Cuissets stille lens en ingetogen virtuositeit in kleurgebruik leggen deze, soms subtiele, processen met kracht vast.

  De afbeeldingen in dit boek zijn kalm, direct en vaak doordrenkt met een gevoel van leven, ondanks de afwezigheid van menselijke figuren. Ze vormen een lyrische atlas van het Franse landschap en ze laten zien hoe kwetsbaar het land is in termen van balans en ontreddering.

  Uitgever: Steidl
   
  Nu €45,- voor €15,- | ISBN 9783958293601
  Bestel nu > >
  Lars Fiske - Grosz: Berlin / New York


  George Grosz (1893–1959) was een Duitse kunstenaar, tekenaar en leraar. Hij haalde ideeën uit de popcultuur, was actief in het dadaïsme en het nieuwe objectivisme en hij had een belangrijke invloed op kunstenaars als Ben Shahn (Zijn anti-oorlogse schilderij 'Eclipse from the Sun' zou Vietnamese demonstranten inspireren).

  In deze grafische biografie, geschreven en geïllustreerd door Fiske, worden met hoekige kunst Kandinsky-achtige lijnen gelegd over scenes die plaatsvinden in het Berlijn van na de eerste wereldoorlog. Fiske's bedachtzame 'Grosz' blijft ver van andere, vaak pedante, grafische hagiografieën. Het is een kunstwerk op zichzelf.

  Uitgever: Fantagraphics Books

  Van €25,- voor €10,-  | ISBN 9781683960416
  Bestel nu > >
  Le Corbusier und die macht der fotografie


  De ontwikkeling van Le Corbusier was onlosmakelijk verbonden met de opkomst van het populairste visuele medium van de eeuw: fotografie. Als markering van het 125ste jaar na zijn geboorte toont dit opmerkelijke boek de vele manieren waarop de Zwitserse architect fotografie gebruikte om zijn werk en ideeën te definiëren en over de wereld te verspreiden.

  Dit unieke portret omschrijft de architect en zijn werk in zes hoofdstukken, elk geschreven door een expert in een specifiek facet van Corbusier's werk: een fotografische biografie; zijn geheime reisfoto's; de manier waarop de architect fotografie gebruikte als promotie van zijn werk; een onderzoek van zijn benadering van het printen; een overzicht van zijn gebruik van grootschalig beeld in zijn gebouwen en tentoonstellingen; en hedendaagse fotografische interpretaties van zijn werk.

  Omdat de gebouwen van Le Corbusier vaak op een documentaire manier worden getoond, bieden de openhartige, persoonlijke, artistieke en vaak onverwachte beelden in dit boek nieuwe inzichten en manieren om de facetten van de persoon achter het werk te waarderen.

  Uitgever: Deutscher Kunstverlag
   
  Van €68,- voor €10,-  | ISBN 9783422071582
  Bestel nu > >
  Dennis Stock | James Dean


  Met drie grote films die allen binnen een jaar verschenen en binnen enkele maanden na zijn tragische dood, spreekt James Dean tot ieders verbeelding. Magnum fotograaf Dennis Stock ontmoette hem in Hollywood in 1954 en ze werden al gauw vrienden. Stock vatte met een prachtige serie van afbeeldingen de essentie van James Dean, zowel alleen als te midden van vrienden en familie, slapend, verzonken in gedachten, in de bevroren velden van Indiana en op een regenachtige dan in Manhattan. Het was een buitengewone samenwerking tussen twee mensen met volledige controle over hun eigen talenten.

  In het artikel in Life magazine, die gepaard ging met de eerste publicatie van deze foto's, werd James Dean omschreven als "De spannendste acteur in Hollywood sinds Marlon Brando". Maar op het moment dat de foto's werden genomen bevond hij zich nog op de rand van de roem. Dit boek herintroduceert deze iconische foto's die zijn genomen tijdens het ochtendgloren en het middaguur van een korte en briljante carrière, inclusief de originele bijgaande tekst van Dennis Stock.

  Uitgever: Thames & Hudson

  Van €32,- voor €17,95 | ISBN 9780500544518
  Bestel nu > >
  Richard Corman – Madonna NYC 83

  Madonna NYC 83 viert een moment in het New York van de vroege jaren 80, dat sinds een paar jaar steeds meer nieuwe waardering krijgt vanwege de vruchtbare interacties en de overlap tussen de werelden van mode, kunst en muziek. Zich bevindend in de nasleep van punk en new wave, veroorzaakte deze economisch kwetsbare periode een vitale, scherpe onrust in de stad waarbij er aandacht kwam voor avontuurlijke persoonlijke stijlen en muziek die rap, funk, punk en pop deed samensmelten.

  Madonna vertegenwoordigde deze beweging als geen ander. Zoals dit boek zeer duidelijk laat zien, was ze vanaf het begin vastbesloten om een uiterlijk voor zichzelf te creëren en een plaats te bemachtigen in de publieke verbeelding. Na haar talloze opeenvolgende transformaties van de afgelopen 30 jaar is het erg bijzonder om haar weer in deze vroege jaren te zien. Richard Corman ontmoette Madonna per toeval in 1983. Deze rijke fotocollectie vormt een veelzijdig portret van de jonge Madonna en een tijdloos New York dat nog altijd inspireert.

  Uitgever: Damiani


  Van €39,- voor €9,95 | ISBN 9788862082884
  Bestel nu > >

    MEER RAMSJ  

  Roads of Arabia
  Van €29,90 voor €12,-
  Bestel nu > >
  Frances Ambler
  The story of Bauhaus
  Van €22,- voor €10,-
  Bestel nu > >
  Marc Aronson & Marina Budhos
  Eyes of the World
  Van €22,- voor €10,-
  Bestel nu > >
  K. Kleinman & L. Van Duzer
  Mies van der Rohe
  The Krefeld Villas

  Van €32,- voor €16,95,-
  Bestel nu > >
  Morgen zijn we weer open van 9.30 tot 17.00uur, met Jolanda en Wouter in de boekhandel. Graag tot ziens!
   
  Elise
  Lees meer »
 5. De Kunst Van Het Nietsdoen Met Albert Cossery

  De Kunst Van Het Nietsdoen Met Albert Cossery

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Nu bijna twaalf jaar geleden overleed Albert Cossery op zijn hotelkamer in Parijs - aan de Rue du Seine. Zestig jaar woonde hij in deze hotelkamer, met niet meer bezittingen dan in zijn koffer ging. Het paste geheel in zijn filosofie van ongebondenheid. 

  Dagelijks begaf hij zich naar een café in Saint-Germain-des-Prés, om zich daar met koffie en krant te installeren. Overigens niet in de vroege uurtjes: hij kwam nooit voor twaalf uur zijn bed uit. En daar observeerde hij zijn omgeving, nam hij alles in zich op. 

  Deze observaties hebben zich vertaald in een klein maar indrukwekkend oeuvre. In zeventig jaar schrijverschap produceerde hij zeven romans en één verhalenbundel. Toch was dit genoeg om van te leven: hij heeft nooit een dag hoeven te werken.

  Al zijn boeken staan in het teken van dit thema. De hoofdfiguren in zijn verhalen doen niet mee aan de race op de carrièreladder maar nevelen zich in nietsdoen. De roes van de slaap of van de hasjiesj. Dit nietsdoen is een vorm van protest: verzet tegen de bureaucratie en tegen de autoriteiten, tegen de armoede. In passiviteit als een Oblomov in het kwadraat. 

  De Egyptenaar combineert zijn Parijse observaties met een Egyptische setting. Alle boeken hebben Arabische inspiraties en spelen zich vaak af in Caïro. Hij bleef dan ook een Egyptenaar in zijn hart: nooit heeft hij een Frans paspoort aan willen vragen. 

  Hij heeft dan ook nooit een grote status in Egypte bereikt, aan zijn dood is daar ook geen ruchtbaarheid gegeven. Ook in Nederland heeft deze schrijver nooit het podium gekregen wat hij verdient. De Onafhankelijke Uitgeverij Jurgen Maas brengt nu nieuwe vertalingen van zijn werken uit.

  Vorig jaar verscheen 'Grote Dieven Kleine Dieven' - een erg succesvolle herintroductie van Cossery in Nederland. Net verschenen is 'De Luiaards in de Vruchtbare Vallei'. Ook hebben wij twee van Cossery's titels in de ramsj voor een vijfje, om de herintroducering compleet te maken. Al deze vertalingen - nieuwe én oud - komen van de kundige hand van Mirjam de Veth en zijn uitgevoerd als prettige hardcover.
   
  Albert Cossery - De luiaards in de vruchtbare vallei
  Cossery's personages beheersen in hoge mate de kunst van het nietsdoen en slaan het schouwtoneel van het dagelijks leven geamuseerd en afstandelijk gade. De slaap is een staat van genade, verder is er nutteloos bedrijf, nietsontziende wreedheid en hartverscheurende domheid. Wie verstandig is zal zich aan het gewoel onttrekken en zich onderdompelen in weldadige rust. In De luiaards in de vruchtbare vallei heeft Rafiek dat het best door, zijn nietsdoen is een bewuste keuze. 'De menselijke domheid was onmetelijk. Waarom maakten ze zich toch zo druk, eeuwig prikkelbaar en ontevreden, terwijl de enige waarheid juist gelegen was in een onverschillige, passieve houding? Het was toch zo eenvoudig. Dat kon de eerste de beste bedelaar nog begrijpen!'

  € 19,99 | 238 Pagina's | ISBN 9789491921735
  Albert Cossery - Grote dieven kleine dieven
  'Grote dieven kleine dieven' speelt zich af in het uit zijn krachten gegroeide Caïro, waar haastig en goedkoop gebouwd wordt. Door bezuinigingen op deugdelijk bouwmateriaal en door achterstallig onderhoud van bestaande huizen storten regelmatig panden in. In deze omgeving proberen allerlei kleurrijke personages zich met humor, optimisme en veerkracht door het leven te slaan. Een van hen is Oessama, een intelligente, ironische, kleine dief, die zich door zijn dandy-achtige uiterlijk toegang verschaft in hogere kringen, waar hij de rijken met liefde van hun geld ontdoet. In een gerolde portefeuille vindt hij een brief waaruit blijkt dat een projectontwikkelaar en een politicus schuldig zijn aan het instorten van een gebouw, waarbij minstens vijftig doden vielen. Hij vraagt zijn leermeester in het dievenvak wat hij met die brief aan moet. Ze halen er een filosofische journalist bij, die net als talloze armoedzaaiers in een grafhuisje in de Dodenstad woont. Dit trio zint op een manier om de 'grote dieven' aan te pakken.

  € 18,95 | 122 Pagina's | ISBN 9789491921650
  Albert Cossery - Het huis van de wisse dood

  'Het huis van de wisse dood' (1945), de eerste roman van de Franse Egyptenaar Albert Cossery, schetst het portret van de in armoedige misère levende bewoners van een bouwvallige huurkazerne, 'mensen die God vergat', een in lompen gehulde oude man, een hongerlijdende timmerman, een man met een aap, een kroegzanger, een voerman. 

  Met een scherp oog voor het absurde zet Cossery de onderling krakelende personages neer, die zich door het leven slaan met een mengeling van berusting en humor. Ze hebben niets te verliezen dan hun leven, en dat dreigt hun binnenkort ontnomen te worden omdat het huis op instorten staat. Maar al eindigt de roman met de belofte van toekomstig verzet, het is al voelbaar dat de auteur daar niet meer in gelooft. 
  Het is een metaforische roman, het beschreven gebouw zou kunnen staan voor heel Egypte.

   
  Van €22,50 voor € 5,- | 128 Pagina's | ISBN 9789071127717
  Albert Cossery - De mensen die god vergat

  'De mensen die God vergat' (1941) is het debuut van Albert Cossery. De bundel bevat een vijftal korte verhalen waarin al direct alle elementen van het cosseriaanse universum aanwezig zijn: woede jegens de overheid, de bureaucratie en de armoede, uitgemeten in bijtende spot en zwarte humor. De verhalen worden bevolkt door bedelaars, arme sloebers, naakte kinderen en jonge meisjes die troost bieden. De slaap is het enige van waarde en wordt voortdurend bedreigd door vertegenwoordigers van de overheid zoals de postbode of de gendarme. De 'God' uit de titel dient volgens Cossery te worden opgevat als de maatschappij.

  Van €22,50 voor € 5,- | 120 Pagina's | ISBN 9789071127809
  Wellicht gaat u deze zomer in Nederland op vakantie, wellicht helemaal niet. Met Cossery waant u zich in andere oorden. U kunt zich overgeven aan een lucide nietsdoen. Niets dan observeren en gedachten scherpen. Daarvoor hoeft men niet naar een resort in Indonesië: Cossery brengt het bij u thuis!


  Namens Boekhandel Roelants,
  Julius  Lees meer »
 6. Top 15 Week 23

  Top 15 Week 23

  Boeken top 15 - week 23

  Afgelopen week verscheen de nieuwe vertaling Joseph Roths Radetzkymars. Deze vertaling is (uiteraard) van de hand van Els Snick. Zij vertaalde al vele werken van Roths hand en is dan ook een ware Roth-kenner - zij promoveerde ook op Joseph Roth. Ik kijk ernaar uit hem zelf te lezen - met mij een groot aantal Roelants-klanten. Voor de rest ook wat nieuwe romans die goed verkochten - daarover vertel ik u later nog wel een keer. En uiteraard filosofie, wij vieren immers de maand van de filosofie. 

    1  

    2  

    3  

    4  

    5  

    6  

    7  

    8  

    9  

    10  

    11  

    12  

    13  

    14  

    15  

  Abonneer je ook op onze nieuwsbrief!

  Lees meer »
 7. Onno Blom interviewt Jan Siebelink over 'Maar waar zijn die duiven dan?'

  Onno Blom interviewt Jan Siebelink over 'Maar waar zijn die duiven dan?'

  Al een tijdje hebben wij geen boekpresentaties in onze boekhandel. Maar wat we wel voor u hebben: Onno Blom in gesprek met Jan Siebelink over zijn nieuwe boek 'Maar waar zijn die duiven dan?'. Een soort kruising tussen VPRO-boeken en een gesprek in de boekhandel in lang formaat. Ga er rustig voor zitten en luister aandachtig.

  Binnenkort volgen meer interviews met andere schrijvers. Daarnaast organiseren wij 2 juli ons literair boekenprogramma De Lezers Digitaal - meer info vindt u op onze Facebook-pagina!

  "Op de dag dat Hugo Tempelman een brief ontvangt van zijn arts neemt hij zonder de envelop te openen een rigoureus besluit. Jan Siebelink volgt hem vanaf dat moment op de voet. Hugo Tempelman is een vertrouwd personage dat feilloos past in het rijke oeuvre van de auteur, waar hedonisme en calvinisme minder ver uit elkaar liggen dan het lijkt. Het zijn geen wetten of praktische bezwaren die Tempelman in de weg staan, maar angst. Angst voor het Oordeel, maar vooral ook voor zichzelf."

  Kijk het interview hieronder!

  Lees meer »
Pagina
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734