Boekpresentatie 4-12 | Van Buyten & Vandeginste - De oratorianen

Op woensdag 4 december zullen Yves van Buyten en Bernard Vandeginste hun nieuwe boek De oratorianen presenteren bij Boekhandel Roelants.

Over De oratorianen

De oratorianen werden gesticht in de 16e eeuw. Zij werden opgericht in de nadagen en in de geest van het Concilie van Trente. Zij vormen een van de meest aansprekende
priestergenootschappen en hebben zich ontwikkeld op verschillende plaatsen in Europa. Vanuit Rome en Frankrijk kwamen zij ook naar de Lage Landen en onderwezen zij de jeugd. Na de Franse Revolutie zijn zij niet meer teruggekeerd naar Vlaanderen. Met dit boek wordt de geschiedenis van deze vergeten priestergemeenschap van onder het stof gehaald.

Yves van Buyten was actief als bestuurder en directeur in meerdere bedrijven uit de financiële sector, maar geschiedenis blijft zijn passie. Zo publiceerde hij samen met coauteur Willy Vanderzeypen een aantal boeken en artikels waarin de kerk en de middeleeuwen een centrale rol spelen. Hun boek 'Katharen in Europa' is nog steeds een bestseller.

Bernard Vandeginste is doctor in de wiskunde en natuurwetenschappen en coauteur van verschillende wetenschappelijke boeken en publicaties met een mondiale verspreiding. Na zijn achtereenvolgende academische en industriële loopbaan heeft hij zijn aandacht verlegd naar de kergeschiedenis, waarvan deze uitgave het eerste resultaat is.

Boekpresentate De oratorianen

woensdag 4-12 18.00u

In het souterrain van Boekhandel Roelants

Lees meer »