Maandelijkse Archieven: November 2019

 1. Nieuwsbrief 20 november | 't Lijkt wel Sinterklaas deel II

  Nieuwsbrief 20 november | 't Lijkt wel Sinterklaas deel II
  Voor de leergierigen onder ons; als u zich wilt verdiepen in de wereld van Kuifje, alles wilt weten over de Tweede Wereldoorlog, of benieuwd bent naar interessante feitjes over vogels, bent u bij ons aan het goede adres! En dat allemaal voor pietenprijsjes!


  Kuifje - Hergé's klassieker
  Van €35,00 voor €12,50

  Kuifje was voor het eerst te zien in een bescheiden stripverhaal in het Brusselse blad Le Petit Vingtième, in 1929, maar groeide uit tot een van de bekendste stripfiguren uit de geschiedenis. Van de 24 Kuifje-albums zijn er meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht. 

  Het boek heeft geput uit de archieven van het Hergé Museum in België en kan daardoor de ontwikkeling van de kunst van Hergé goed belichten; vanaf de eenvoud van zijn vroege krantenstrips tot de verfijning van de grafische 'klare lijn' die hij in zijn albums steeds verder ontwikkelde. Hergé verzamelde zelf kunst en liet zich inspireren door de oude meesters. Ook was hij liefhebber van grafische vormgeving en moderne kunst. De ontwikkeling van Kuifje tot icoon wordt belicht aan de hand van zelden getoonde potloodtekeningen en karakterstudies, parallel aan de ontwikkeling van de kunstenaar zelf.

  ISBN: 9782874243554, Gebonden.
  Uitgeverij: Gallimard.  40-45
  40 - 45. Van Blitzkrieg tot Hiroshima
  Van €29,95 voor €12,50

  Aan de hand van meer dan 1000 illustraties uit toparchieven wereldwijd, geeft dit boek een visueel volledig overzicht van alle politieke en militaire aspecten van de Tweede Wereldoorlog. Zeer informatief en uniek referentiewerk dat niet in uw bibliotheek mag ontbreken!

  ISBN: 9789401423724, Gebonden.
  Uitgeverij: Lannoo
   


  vogels
  Hebben vogels knieën?
  Van €20,00 voor €7,95

  Kwaken alle eenden? Waarom blijven trekvogels niet gewoon in Afrika? Wat is de grootste, de kleinste, de hoogste, de snelste... Dit is een greep uit de vragen die ornitholoog Stephen Moss beantwoordt in dit speelse boek. De antwoorden zijn net zo vaak informatief als verbazingwekkend, wat maakt dat je blijft lezen - zodat je telkens iets vindt wat je niet zocht, maar wel leuk vindt om te weten!

  ISBN: 9789021564692, Paperback.
  Uitgeverij: Kosmos 
  Lees meer »
 2. Nieuwsbrief 18-11 | 'T Lijkt Wel Sinterklaas

  Nieuwsbrief 18-11 | 'T Lijkt Wel Sinterklaas

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Het lijkt wel Sinterklaas! We hebben namelijk vier mooie kunstboeken in de aanbieding. Allevier de boeken bieden een verschillende kijk op kunst en architectuur in Amerika.

   


  Detroit Revealed: Photographs 2000-2010

  Detroit Revealed: Photographs 2000-2010 is een prachtige foto-documentatie van de stad Detroit, zijn inwoners en zijn diverse cultuur gedurende het eerste decennium van de 21e eeuw. Met indrukwekkende foto's biedt dit boek een originele kijk op Detroit, door de lenzen van verschillende lokale en internationale kunstenaars.

  Van €32,- voor €10,-

  Washington and Baltimore Art Deco: A Design History of Neighboring Cities

  In veel van de Amerikaanse architectuur komen Art Deco-invloeden naar voren, zo ook in Washington en Baltimore.
  In Washington and Baltimore Art Deco: A Design History of Neighboring Cities onderzoeken Richard Striner en Melissa Blair de meest significante Art Deco gebouwen in deze steden en laten zo zien hoe de internationale designbeweging Art Deco zijn weg vond in Amerika. Een prachtig boek voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en Art Deco.

  Van €45,00 voor €15,00


  The Landmarks of New York

  The Landmarks of New York documenteert en illustreert de verschillende landmarks van New York. Het boek biedt zo een indrukwekkend overzicht van de rijke geschiedenis van de architectuur van de stad: van koloniale boerenhuizen tot kerken, bibliotheken, museums en de bekende 21e-eeuwse wolkenkrabbers. Hiermee vormt dit boek de definitieve bron als het aankomt op de (geschiedenis van de) architectuur van New York.

  Van €65,- voor €15,-

   

  Rembrandt in America

  Rembrandt van Rijn is één van de belangrijkste schilders in de Europese kunstgeschiedenis. Dit rijk geïllustreerde boek verzamelt vijftig van de mooiste schilderijen van Rembrandt en zijn volgelingen uit Amerikaanse collecties, waaronder The National Gallery of Art in Washington D.C. en The Metropolitan Museum of Art, New York.
  Het boek begint met een introductie die zich focust op Rembrandt als een cultureel fenomeen, gevolgd door verschillende essays over zijn leven.

  Van €32,- voor €10,-
   
  Allevier de boeken zijn Engelstalig. De boeken kunnen besteld worden via de website, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in de boekhandel.
  De koffie staat klaar!

  Merel
  Lees meer »
 3. Nieuwsbrief 11 november - Koningsbiografieën in de aanbieding

  Nieuwsbrief 11 november - Koningsbiografieën in de aanbieding
  ver koning Willem-Alexander is het een en ander bekend - maar wie waren zijn mannelijke voorgangers precies?

  In het kader van het tweehonderdjarig bestaan van de Nederlandse monarchie in 2013 namen het Prins Bernhard Cultuurfonds, Uitgeverij Boom en de Universiteit Utrecht het initiatief tot de publicatie van de biografieën van de eerste drie Nederlandse koningen: de Koningsbiografieën.
   

  De drie auteurs, Jeroen Koch, Jeroen van Zanten en Dik van der Meulen, die de volledige medewerking kregen van het Koninklijk Huis Archief, hebben biografieën geschreven die rijk zijn aan onthullingen en spectaculaire nieuwe inzichten.

  De set bestaat uit:
  Koning Willem I - Jeroen Koch
  Koning Willem II - Jeroen van Zanten
  Koning Willem III - Dik van der Meulen

  De drie boeken bieden, naast een groot aantal tot nu toe onbekende feiten over de levens van de drie Oranjevorsten, ook nieuwe inzichten in de wordingsgeschiedenis van het constitutionele koningschap in Nederland.

  Kortom: een baanbrekend drieluik waarmee de Nederlandse geschiedenis moet worden herschreven.
  We hebben de Koningsbiografieën nu in de aanbieding van €129,- voor €49,90. De set kan besteld worden via de website, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in de winkel!
  Lees meer »
 4. Nieuwsbrief 6-11 | Eenmalig en Gelimiteerd Toonder koffietafelboek

  Nieuwsbrief 6-11 | Eenmalig en Gelimiteerd Toonder koffietafelboek

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,


  Op 1 november is Het geheim van Marten Toonder verschenen, een eenmalig en gelimiteerde uitgave van 1500 stuks, in luxe-editie. Het boek is samengesteld door Willem Feltkamp en heeft een nawoord van Wim Hazeu, de biograaf van Marten Toonder.

  Het boek is uitgegeven in groot formaat, 25 x 36 cm en telt 416 pagina's. Het boek zit verpakt in een mooie cassette, maar dat is niet het enige wat u krijgt!

   

  Naast het boek bevat de cassette ook een uniek cliché, waarvan een gelimiteerde oplage van 1500 stuks is gedrukt. Deze metalen drukplaten zijn gebruikt voor het drukken van de Bommelstrip in het NRC. Bij dit cliché krijgt u ook ook een echtheidscertificaat, plus een dvd met een bijzondere documentaire.


  Prijs: €300,-
   

  Feltkamp volgt de wording van de kunstenaar, vanaf zijn vroegste jeugdtekeningen, waar er een heleboel van bewaard zijn gebleven. Ook bevat het boek nooit eerder getoond materiaal.

  In het boek wordt antwoord gezocht op de vraag wat Toonders inspiratie was, welke invloeden hem hebben gevormd. Er zijn niet alleen talloze nieuwe tekeningen gevonden, maar de samenstellers hebben ook verbanden gelegd tussen het werk uit het 'dievenboek', een plakboek dat Toonder jarenlang bijhield, en een nieuwe blik werpt op zijn werk en de wereld van Heer Bommel en Tom Poes.
   
  Dit bijzondere werk is vanaf nu verkrijgbaar in onze winkels en natuurlijk op de website.

  Maar wees er snel bij, die 1500 stuks zijn er naar verwachting zo doorheen!

  Sanne
  Lees meer »
 5. Kom met mij mee naar Parijs

  Kom met mij mee naar Parijs

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  We hebben een mooi boek in de aanbieding: het zojuist verschenen boek 'Kom met mij mee naar Parijs,' geschreven door de Parijskenner (en Nijmeegse emeritus hoogleraar) prof. dr. Nico Nelissen.

  In 'Kom met mij mee naar Parijs' beschrijft prof. dr. Nico Nelissen de architectuur en stedenbouw van Parijs in de afgelopen 150 jaar. 
  In het boek wordt een ander Parijs weergegeven  dan dat van de 'gewone toerist'. In een prachtige uitgave met veel foto’s en boeiende, deskundige teksten wordt de lezer meegenomen langs meer dan honderd gebouwen en plekken in Parijs die buitengewoon bezienswaardig zijn en een nieuw licht werpen op de altijd fascinerende metropool.

  De architect Jo Coenen (voormalig rijksbouwmeester) spreekt van ‘een onmisbare catalogus en een met achtergronden doorspekt boek’ over een stad die altijd blijft boeien. Camille Oostwegel (honorair consul van Frankrijk) spreekt van ‘een meesterwerk om de magie van Parijs te doorgronden’.
   


  Kortom: voor iedere liefhebber van architectuur, stedenbouw en cultureel erfgoed, in het bijzonder van Parijs, is dit een heel fijn boek.

  We hebben het boek in de aanbieding van €35,- voor €25,-. 
  U kunt het boek bestellen via de website (door op de link in deze e-mail te klikken). Of kom langs in de winkel, dat vinden we nog leuker!

  Hopelijk tot snel,
  Merel
  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734