Nieuwsbrief 9 September | 2x Rembrandt

Beste vrienden van Boekhandel Roelants,


Deze keer hebben we twee verschillende boeken over Rembrandt voor jullie: een biografie over de jonge Rembrandt en een prachtige jubileumuitgave waarin al zijn 330 schilderijen zijn opgenomen.
 
Rembrandt - Alle schilderijen

Rembrandt, één van de grootste kunstenaars van de Gouden Eeuw, is nooit in de vergetelheid geraakt. Tijdens zijn leven was hij al zeer geliefd bij schilders, kunstliefhebbers en verzamelaars, en nu, 350 jaar later, is hij dat nog steeds.
Ter ere van 350 jaar erfenis, verzamelt deze XXL-formaat monografie de 330 schilderijen van de kunstenaar in prachtige reproducties. Elk detail van Rembrandts werken is in deze reproducties te zien: elke subtiele rimpel, blik en figuur.

Het boek is tot stand gekomen na een jarenlange samenwerking tussen de auteurs Volker Manuth, Marieke de Winkel en Rudie van Leeuwen. Zowel Volker Manuth als Rudie van Leeuwen zijn ook verbonden aan de Radboud Universiteit hier in Nijmegen: Rudie van Leeuwen studeerde er kunstgeschiedenis (in 2018 haalde hij zijn doctoraat met als specialisatie portretgeschiedenis in de 16e en 17e-eeuwse schilderkunst) en Volker Manuth is hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit.

€150,00
Hardcover, 29 x 39,5 cm
744 pagina's

ISBN: 9783836572354

 
De jonge Rembrandt - Onno Blom

Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemste wat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en, vooral, de menselijkheid.
Voor zijn portret van de kunstenaar als jonge man heeft Onno Blom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht.
Hoe werd Rembrandt Rembrandt? Dat is de vraag die in dit boek centraal staat.

€29,99
Uitgeverij De Bezige Bij
277 pagina's
ISBN: 9789403167503
 
Ook staan er een lezing en een boekpresentatie op de agenda! Aankomende donderdag (12 september) komt Thomas Quartier zijn boek 'Liefdesgeboden' muzikaal presenteren in Boekhandel Roelants. En op donderdag 26 september komt Marian Donner een lezing geven uit het 'Zelfverwoestingsboek.'
Voor beide kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar roelants@roelants.nl.

Alvast veel (lees)plezier gewenst,
Merel
Lees meer »