Maandelijkse Archieven: Mei 2019

 1. Nieuwsbrief 29-5 | Van mensen van klein vermogen tot de kwetsbare welvaart van Nederland

  Vandaag neem ik u mee, als u wilt, terug in de tijd met de driedelige linnen cassette van A. Th. van Deursen en naar een stukje toekomst met Harry Lintsen. Beide in de ramsj!

  Hollanders in hun Gewest tussen 1572 en 1648
  Van €125,00 voor €60,00

  Prof. dr. A.Th. van Deursen (1931-2011) wordt beschouwd als een van grootste en meest vooraanstaande historici van Nederland. Als hoogleraar nieuwe geschiedenis aan de VU heeft hij met zijn fenomenale kennis en in veelgeprezen schrijfstijl het Nederland van de zestiende en zeventiende eeuw op superieure wijze tot leven gebracht in een groot aantal, inmiddels klassieke boeken.

  In september verschenen drie standaardwerken uit zijn indrukwekkende oeuvre - Bavianen en Slijkgeuzen, Mensen van klein vermogen en Maurits van Nassau (1567-1625) - in een schitterende, tijdloze cassette.

  ISBN: 9789035144644. Uitgeverij: Bert Bakker, 1e druk.

  De kwetsbare welvaart van Nederland 1850-2050
  Van €39,95 voor €19,99

  Harry Lintsen vertelt in De kwetsbare welvaart van Nederland het fascinerende verhaal van de manieren waarop onze samenleving in de afgelopen tweehonderd jaar de problemen rond welvaart en duurzaamheid wist op te lossen.

  En hoe men zich soms door de gekozen oplossingen geconfronteerd zag met weer nieuwe problemen. Nederland staat ook vandaag de dag voor de uitdaging om zijn hulpbronnen voor de komende generaties in stand te houden.

  Kunnen we met het oog op een duurzame toekomst leren van de geschiedenis?

  ISBN: 9789044636444. Uitgeverij: Prometheus, 1e druk.

  Klimaatmanifest
  €5,00

  En als we dan even buiten onze eigen land kijken, heeft Bas Eickhout (klimaatwetenschapper, Europarlementariër voor GroenLinks) een manifest geschreven waarin hij pleit voor een doorbraak in klimaatverandering op Europees niveau. De oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan zijn er, maar daar hebben we wel samenwerking, lef en doorzettingsvermogen voor nodig om het verdrag van Parijs te halen. 
   
  Op Hemelvaartsdag zijn wij van 12 tot 5 geopend. Vrijdag en zaterdag zijn we weer gewoon de hele dag open. Zondag ook, maar dan warmt de aarde pas echt op..
  Lees meer »
 2. Zaterdag 25 mei: Independent Bookstore Day

  Zaterdag 25 mei: Independent Bookstore Day
  Iedere dag vieren wij de onafhankelijke boekhandel, maar morgen is het officieel 'Independent Bookstore Day'. Hoe ‘independent’ veel boekhandels zijn, daarover verschillen de meningen.

  Er zijn nog maar weinig grotere zelfstandige literaire zaken in Nederland. Bekende namen zijn Athenaeum in A’dam, Bijleveld in Utrecht, Tribune in Utrecht, Roelants in Nijmegen, Hijman in Arnhem en nog enkele andere.

  Wij hebben ook altijd mooie aanbiedingen voor u, voor komend weekend gelden de volgende: 
  Set Proust - nieuwe editie
  Tijdelijk van €175 voor €105

  Op zoek naar de verloren tijd is in 7 delen uitgegeven door de Bezige Bij, in een nieuwe vertaling door Thérèse Cornips. 
  In deze romancyclus wordt de lezer door het zintuiglijke proza van Marcel Proust gevangen in een web van subtiliteiten, onvergetelijke personages, verfijnde ironie, glasheldere zinnen en messcherpe observaties.

  De reeks bestaat uit de volgende boeken:
  De kant van Swann 
  In de schaduw van meisjes in bloei 
  Sodom en Gomorra 
  De voortvluchtige 
  De kant van Guermantes
  De gevangene
  De tijd hervonden

  U kunt de gehele set via deze link bestellen. (Inmiddels op)
  Alleen dit weekend is het voor €105,00 te koop, in plaats van de originele prijs van €175,00. We hebben maar 5 sets, dus weer er snel bij!

  Gerard Reve - De avonden
  Van €20,99 voor €12,95

  Deze klassieker is tijdens Independent Bookstore Day in prijs verlaagd. In een prachtige gebonden versie naar de 1e druk ontworpen. 

   
  Big Mamma
  Nu van €25,95 voor €10,00

  480 pagina's met overheerlijke Italiaanse gerechten: van salades, soepen, lunch- en hoofdgerechten tot en met desserts en cocktails. Van brasato al barolo en pasta alla sarde tot en met basisrecepten als gekonfijte knoflook en tomatensaus. Bovendien geeft Big Mamma tientallen tips en productinformatie: van de keuze voor de juiste vermout, de beste balsamicoazijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van typische Italiaanse ingrediënten.

   

  Aanbiedingen in de winkel

  Dit weekend zijn alle boeken in het Souterrain -50%, literatuur kunst-, en kookboeken!


  Ook krijgt u het boekje Lezen als geschenkcadeau bij besteding van €25,00 aan boeken. 

  Wees welkom dit weekend, in onze onafhankelijke boekhandel.
  Lees meer »
 3. Verkiezingen in Europa - Uw leesgids

  Verkiezingen in Europa - Uw leesgids

  De Europese verkiezingen staan voor de deur, donderdag mogen wij weer de stembus in (Belgen onder ons overigens een paar dagen later). Bent u er al uit wat u gaat stemmen? Nu Rutte vs. Baudet de koppen domineert, wilden wij daar een ander perspectief voor plaatsen. Een tweetal boeken met diametrale meningen, ons eigen Rutte vs. Baudet. Daarnaast een blik op het ontstaan van de voorloper van de Europese Unie, door het werk van Winston Churchill. Zijn invloed na de Tweede Wereldoorlog is doorslaggevend geweest voor het ontstaan van de Raad van Europa.

   Yanis Varoufakis - Volwassenen onder elkaar

  162 dagen was Yanis Varoufakis minister van Financiën van Griekenland. Evenveel dagen had hij nodig om nooit meer te worden vergeten. Midden in de Eurocrisis treedt hij aan, en moet het zinkende schip dat Griekenland heet zien te redden. Daar ondervindt hij wat het is om in de Europese Unie te zitten, en welke machten er spelen. Het Europese systeem ziet hij als dooen door verrot. In dit boek bespreekt hij zijn ervaringen met de Europese Trojka.

  Dijsselboem - Eurocrisis

  Tegenpool van Varoufakis was onze “eigen” Jeroen Dijsselbloem. Als voorzitter van de Eurogroep was hij de aangewezen persoon om te onderhandelen met de Grieken, waarbij weinig te lachen viel. Nachtenlang werd er vergaderd, op zoek naar het juiste compromis. In dit boek vertelt hij over zijn eigen ervaringen binnen de EU, geheel anders dan Varoufakis, maar bespreekt hij ook wat beter kan en moet. Ook schetst hij zijn kant van het verhaal van de Eurocrisis, en de afgrond waarlangs Griekenland scheerde.

  Felix Klos - Winston Churchill, vader van Europa

  Na de Tweede Wereldoorlog wist Winston Churchill dat er maar een manier was om vrede te garanderen op het Europese continent: Europese eenwording. Met een campagne door Europa wist hij landen bij elkaar te brengen, en zorgde hij voor de vorming van de Raad van Europa, verre voorloper van de Europese Unie. In dit boek wordt het verhaal verteld over dit uitzonderlijk figuur. Zijn drijfveren voor Europese eenwording en de beslissende rol die hij speelde hierbij.

  Lees meer »
 4. Recensie Heidi Koren | Pelgrim langs Tinker Creek

  Recensie Heidi Koren | Pelgrim langs Tinker Creek

  Inmiddels ben ik al meer dan een half jaar weg bij Roelants. Ik kom er nog regelmatig. Nóg fijner is het nu om tussen de boeken te struinen. Omdat ik zelf de CB-dozen niet meer uitpak en me dus kan laten verrassen door wat er allemaal ligt. Ik bemoei me ook graag nog even met de winkel, een klein beetje dan. Schuif een stapeltje recht als Wouter niet kijkt of geef terloops commentaar. (heb je er hier maar twéé van besteld?) Nog steeds ben ik erg gevoelig voor de vormgeving van een boek. Zo werd ik onlangs echt getrokken naar Pelgrim langs Tinker Creek van Annie Dillard. Echt een heel mooi boek onlangs vertaald en uitgegeven door Atlas Contact. Begin jaren zeventig woont Annie een jaar lang in een vallei aan de Tinker Creek. Ze schrijft op poëtische maar ook erg informatieve wijze over wat haar gedurende het jaar bezig houdt. Hoe de seizoenen elkaar afwisselen en hoe de natuur niet alleen bijzonder schoon is, maar ook gruwelijk. Met haarfijne precisie vertelt ze bijvoorbeeld hoe de bidsprinkhaan zijn maaltje omklemt en verorbert. Ze legt subtiele verbanden tussen de wereld waarin we allemaal leven en die die ze daar in het klein onder ogen krijgt: de bidsprinkhaan, de kevers, de vissen. Pelgrim langs Tinker Creek is mooi uitgegeven, gebonden en op voorraad bij Roelants. Ik kan het weten. Ik kom er net vandaan!

  Heidi

  Lees meer »
 5. Nieuwsbrief 15-5 | Goed weer om te (lezen over) wandelen

  Nieuwsbrief 15-5 | Goed weer om te (lezen over) wandelen
  Krijgt u ook zo'n zin om te wandelen, nu de zon zo fijn schijnt? Wij zitten dan wel binnen, in de winkel, maar gelukkig worden we omringd door o.a. mooie boeken over wandelen.
   


  Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen 
  €16,95
   
  We beginnen in ons mooie Nijmegen, met een boekje dat vorige maand is verschenen. Kees Volkers voert de wandelaar door het veelzijdige Nijmegen en verhaalt van Romeinen, Duitsers, industriëlen en pelgrims. Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over alles wat je onderweg tegenkomt maken deze gids tot een feest van herkenning voor de Nijmegenaar en een heuse ontdekkingstocht voor hen die er nieuw zijn.

  Thoreau - Wandelen
  €13,50

  Voor het eerst is in Nederlandse vertaling Walking, or the Wild, uit 1862 verschenen, waarin Thoreau met vuur pleit voor individuele vrijheid, eigenheid en zelfstandigheid en hij onomwonden partij kiest voor de sublieme geografie van de wilde, niet door mensenhand bewerkte of ingerichte natuur.
   

  Gros - Wandelen
  €17,99

  Voor veel grote historische, filosofische of literaire figuren was lopen een manier om gedachten te ontwikkelen of inspiratie op te doen: Arthur Rimbaud, Friedrich Nietzsche, Mahatma Gandhi en Immanuel Kant. Ook existentiële, mystieke en culturele aspecten van het lopen komen in dit boek ter sprake: eeuwigheid, eenzaamheid, stilte, traagheid, vrijheid en de pelgrimstocht. Wandelen zal veel mensen die het niet van zichzelf weten, tonen dat ze eigenlijk wandelende denkers zijn.
   

  Nieuwe Roelantsmokken!
  €9,00

  Om het 25-jarig bestaan van Boekhandel Roelants te vieren, zijn er mooie nieuwe mokken in de maak, uiteraard met het voor iedereen bekende molletje erop! Vanaf 1 juni zijn de mokken verkrijgbaar, maar u kunt er nu al een (of meer) reserveren, via onze webshop of in de winkel. 
   
  Wandelt u langs?
  Lees meer »
 6. Nieuwsbrief 10-5 | Paul van Tongeren in gesprek met Bert Wagendorp

  Nieuwsbrief 10-5 | Paul van Tongeren in gesprek met Bert Wagendorp
  We hebben leuk nieuws: Bert Wagendorp komt naar onze boekhandel! 
  Op dinsdag 28 mei zal hij met filosoof Paul van Tongeren gedachten uitwisselen over vriendschap en andere thema's die voorkomen in zijn nieuwe boek Ferrara.

  Ferrara
  €22,50

  Ferrara is het vervolg op de bestseller Ventoux. Vijf jaar later zien we de vrienden Bart, Joost, David en André terug, vijftigers inmiddels. We bevinden ons in Ferrara, de fietsstad in het noorden van Italië, waar de renaissance nog altijd voelbaar is. Daar gaan de vier op zoek naar nieuw perspectief in hun leven. Maar ongecompliceerd wil het bestaan ook in Ferrara niet worden. Barts dochter Anna neemt een besluit waar hij niet blij van wordt (complicatie 1), een padellone in de Podelta is meer dan zomaar een oude vishut (complicatie 2) en onsterfelijkheid blijkt een illusie (complicatie 3).
  Een roman over loyaliteit, het noodlot, humor als reddingsboei en de onverbrekelijke band tussen vader en dochter.
   

  Gesigneerde exemplaren

  Bert Wagendorp heeft 10 exemplaren van Ferrrara voor ons gesigneerd, die u zonder meerprijs in de winkel kunt kopen of op de website kunt bestellen. Maar wees er snel bij, want op = op.   

  Bert Wagendorp bij Boekhandel Roelants

  Het (filosofisch) gesprek tussen Bert Wagendorp en Paul van Tongeren zal plaatsvinden op dinsdag 28 mei, van 17.00 tot 18.00u, in het souterrain van Boekhandel Roelants. 

  Wilt u hier bij zijn? Graag aanmelden via roelants@roelants.nl                     
  Lees meer »
 7. Nieuwsbrief 8-5 | Genummerde & gesigneerde Sonnetten Ilja Leonard Pfeijffer

  Nieuwsbrief 8-5 | Genummerde & gesigneerde Sonnetten Ilja Leonard Pfeijffer
  Maandagavond was een bittere pil voor Ilja Leonard Pfeijffer: geen Literatuur Prijs voor zijn prachtige roman Grand Hotel Europa, zoals hij deze wel kreeg voor La Superba in 2014. 

  Gelukkig valt er vandaag meer te lachen voor Pfeijffer, met het uitbrengen van zijn gelimiteerde oplage genummerde & gesigneerde bundel 'Sonnetten'. Het betreft een bundeling van de sonnetten die in 2018 zijn verschenen in de boekenbijlage van de NRC, waarin Pfeijffer de actualiteit aanstipt.

  De bundeling van sonnetten is vervaardigd als softcover en gedrukt op Munken Print White in een eenmalige oplage van 250 genummerde en gesigneerde exemplaren. Het ontwerp is van het Gentse ontwerpersduo Ruttens & Wille.

  Voor deze gelimiteerde oplage van 250 stuks heeft Pfeijffer zes van zijn favoriete boekhandels in Nederland en België uitgezocht, en wij zijn blij daar bij te horen. Slechts 25 stuks 'Sonnetten' liggen vanaf vandaag voor 35€ in de Oude Mol en bij onze winkel op de Radboud Universiteit, ook te bestellen via deze link. Maar wees er snel bij; op is ook echt op.


  Ilja Leonard Pfeijffer - Grand Hotel Europa

  Ook hebben wij nog diverse andere titels van Pfeijffer op voorraad. Grand Hotel Europa won dan wel geen Literatuur Prijs, maar het blijft een magistrale roman over het verval van antiek Europa en de invloed van het massatoerisme. Door de NRC met recht bekroond tot roman van het jaar 2018.

  €26,99 | ISBN 9789029526227 | Gebonden

  Ilja Leonard Pfeijffer - De Filosofie van de Heuvel

  100 kilo zwaar, ongetraind op de fiets naar Rome. Dit is wat Pfeijffer samen met Russische vriendin Gelya Bogatishcheva onderneemt. 2600 kilometer fietsen brengt hen langs wijngaarden, parkeerplaatsen, bergen en dalen om uiteindelijk in hartje Rome te eindigen. Dit boek vertelt in woord en beeld het verhaal van hun reis, waarbij de reis belangrijker is dan de bestemming. 

  €20,99 | ISBN 9789029573061

  Ilja Leonard Pfeijffer - La Superba

  De roman over Pfeijffers thuisstad Genua. Dwalen door de stegen en opgaan in het Italiaanse leven. Vijf jaar geleden (wel) bekroond met de Literatuur Prijs, en wat ons betreft zeker nog de moeite waard!

  €15,99 | ISBN 9789029589802

  Ilja Leonard Pfeijffer - Brieven uit Genua

  Net als La Superba is Genua de plaats van handeling. Aan de hand van zijn brieven wordt een blik geboden in de jeugd, studententijd en liefdes van Pfeijffer, als ook de gebeurtenissen in de wereld. Grappig, ontroerend en frustrerend: u komt alles tegen. Een mooie uitgave in de reeks van privé-domein.

  €28,50 | ISBN 9789029528337
   
  Interesse in 'Sonnetten' of een van de andere boeken? Ze zijn allemaal zowel online op de website als offline in de winkel te verkrijgen. Wilt u verzekerd van een bundel zijn, belt u ons dan even (024-3221734)?
  Lees meer »
Pagina
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734