Nieuwsbrief 1-3 | Japonisme en impressionisme
Japonisme and the Rise of the Modern Art Movement. 
Van €58,00 voor €28,00

Door de opkomst van het Japonisme en de Art Nouveau-beweging aan het einde van de 19e eeuw, konden weinigen de obsessie weerstaan met alles dat met Japan te maken had.

Japanse voorwerpen werden prachtig vervaardigd, met vele decoraties - lak, metaal, keramiek - en inspireerden Westerse kunstenaars en ambachtslieden in hun eigen werk. Kunstwerken uit de Meiji-periode (1868-1921) werden tentoongesteld bij internationale exposities en galleries. 

Onze eigen Van Gogh beweerde ook zijn inspiratie uit de Japanse kunst te halen, maar hij was zich waarschijnlijk niet bewust van de omvang van de invloed die de Japanse kunst al had op kunst in Europa.

 

love
Japan's Love for Impressionism
Van €49,95 voor €19,95

Dit boek bevat Franse impressionistische kunst van prachtige kwaliteit, uit verschillende Japanse collecties, incl. een paar van de meest belangrijke werken van de impressionistische beweging.

De collecties werden vanaf het eind van de 19e eeuw samengesteld. Vandaag de dag worden er verschillende collecties getoond in musea en een deel hiervan keert nu exclusief terug naar Europa, en is ook te zien in dit boek.

Naast Franse impressionistische en post-impressionistische kunstenaars zoals Monet, Manet en Cézanne wordt ook een selectie van werken getoond van Japanse kunstenaars van voor 1920, die de fundering voor de moderne, door het Westen geïnspireerde Japanse kunst hebben gelegd. Dit boek vertelt dus het verhaal van de interactie tussen Europa en Japan, vanuit een nieuw perspectief.
 
fukuyama
Fukuyama | Against Identity Politics

Op zondag 10 maart zal Francis Fukuyama een lezing geven in de Vereeniging, over het belang van identiteit, de opkomst van autoritaire leiders en de problemen van identiteitspolitiek voor de democratie. Na zijn lezing gaat hij in gesprek met filosoof Fleur Jongepier. Aansluitend is er ruimte voor vragen uit de zaal. Na afloop signeert Francis Fukuyama zijn nieuwe boek, Identity.

Dit boek is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar in onze boekhandel en online, voor €19,99.

Wij gaan de boeken van Fukuyama verkopen die avond in de Vereeniging.                     
Lees meer »