Maandelijkse Archieven: December 2018

 1. Nieuwsbrief 28-12 | Nog een paar dagen...

  Nieuwsbrief 28-12 | Nog een paar dagen...

  Nog een paar dagen... en dan is het jaar voorbij. Maar niet voordat we u nog wat boekentips meegeven én korting geven op een prachtig fotoboek!

  nelson homageJimmy Nelson - Homage to Humanity
  Britse fotograaf en auteur Jimmy Nelson heeft zijn meest recente collectie van 400 onthullende foto's gebundeld in Homage to Humanity. Deze foto's geven een veelomvattende kijk op de essentie van de mensen en culturen van meer dan 30 iconische en verdwijnende stammen over de hele wereld, die lang verborgen zijn gebleven voor de ogen van de rest van de wereld. De foto's worden vergezeld door innemende interviews met stamleiders en infographics over o.a. de locaties van de stammen. 

  Nu exclusief bij Roelants van €125,- voor maar €99,95

  Deze actie is geldig t/m 31 december 2018!


  beforeZijn vorige titel, Before they pass away, laat stamculturen zien en wat hen anders maakt qua leefstijl en tradities. In dit boek worden veel beelden getoond van hun gebruiken en artefacten. Een thema waar Nelson dus op voortborduurt in zijn nieuwste collectie.

  €125,-

  americanAnton Corbijn - Inside The American

  'The American' (2010), een film geregisseerd door Anton Corbijn, is gebaseerd op de roman A Very Private Gentleman (1992) van Martin Booth. Corbijn nam dagelijks zijn fototoestel mee naar de set en dit boek is het resultaat van alle kiekjes die hij geschoten heeft, op en naast de filmset. De foto's worden vergezeld door kleine tekstjes die op dagboekpassages lijken. Het geeft een unieke kijk op de making of van 'The American'.

  Van €49,80 nu voor €19,95


  corbijnAnton Corbijn - looking at a most wanted man

  Net als het geval was bij The American, heeft Corbijn in 2014 opnieuw een fotoboek gemaakt over het maken van de film A most wanted man. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van John le Carré en de voorlaatste film waar Philip Seymour Hoffman in heeft gespeeld, voor zijn tragisch overlijden. Met mooie portretten en poëtische teksten. 

  Van €49,95 nu voor €19,95

  Wij wensen iedereen een heel mooi 2019 toe!
  Hopelijk tot ziens in onze winkels of op onze onafhankelijke website, www.roelants.nl

  Lees meer »
 2. Nieuwbrief 20-12 | Kerst en Moskou

  Nieuwbrief 20-12 | Kerst en Moskou

  In de laatste nieuwsbrief voor de kerstdagen lichten wij 2 fotoboeken uit én geeft Wouter een boekentip!

  moskouMoskou 1968-2016 - Gerrit Oorthuys

  Oorthuys laat de stad zien in de tijd dat de Sovjet Unie nog bestond. Gerrit Oorthuys heeft het land veelvuldig bezocht in zijn hoedanigheid van docent architectuurgeschiedenis aan de TH Delft en de AKI in Enschede. De focus in dit boek ligt op de foto’s die hij in Moskou maakte terwijl hij met vlotte pas door de stad liep, op zoek naar de gebouwen die hij wilde bekijken. Omdat Oorthuys een nieuwsgierig man is heeft hij niet alleen gebouwen gefotografeerd maar ook de dingen die hem in het voorbijgaan opvielen. Daardoor heeft hij in de loop der jaren een beeld van een Moskou bijeen gefotografeerd dat nu niet meer bestaat. (door Hans Bol)

  €27,50                     

  moskou 2

  Moskou verschijnt in twee varianten: een reguliere editie en een gelimiteerde editie. De gelimiteerde editie verschijnt in een genummerde, handgemaakte doos met een gezeefdrukte titel; de cover van het boek is ook gezeefdrukt (Brown Cartonnages/Arnhem).

  In de doos vindt u een gesigneerd|genummerd boek, 5 gesigneerde|genummerde inkjetprints en een kort, gefilmd portret (15′) van Gerrit Oorthuys door Martin van den Oever. Het ontwerp is van Hans Bol en Margot Wolters; 92 pagina’s; 136 foto’s (kleur en zwart-wit; tevens een verantwoording van 3 pagina’s; Nederlands|Engels)

  €195,00                     

  oorthuysCas Oorthuys

  Gerrit Oorthuys is zoon van Cas Oorthuys, een van Nederlands bekendste fotografen; aan Cas Oorthuys is op dit moment een tentoonstelling gewijd (‘Dit is Cas’) in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam (t/m 12 januari 2019). 
  Samen met het boek Cas Oorthuys, gebundeld door Frits Gierstberg, wordt
   een grote hoeveelheid van nooit eerder gepubliceerde contactvellen getoond en hiermee de reikwijdte van het oeuvre van Cas Oorthuys en zijn belangrijke positie binnen de Europese naoorlogse fotografie.

  €49,95                     

  groter denkenTip van Wouter:

  Groter denken, kleiner doen

  Herman Tjeenk Willink doet in dit boek een oproep om de vaak ongemakkelijker feiten onder ogen te zien, positie te kiezen, het debat aan te gaan en zelf grenzen te trekken. Alleen met een sterke democratische rechtsorde kunnen fundamentele problemen effectief worden aangepakt, nieuwe crises het hoofd geboden, en burgers en overheid op elkaar vertrouwen.

  €15,00                     

  Wij wensen u alvast hele prettige feestdagen en voor ieder een mooi boek onder de kerstboom!

  Hopelijk zien we u nog voor het eind van het jaar.

  Sanne

  Lees meer »
 3. De Nietzsche Bibliotheek

  nietzsche

  Deze reeks boeken bevat:

  De geboorte van de tragedie

  Nietzsche legde met zijn wereldhistorische debuut het fundament voor zijn dionysische filosofie van de toekomst die brak met de eenzijdig rationalistische denkbeelden van negentiende-eeuwse cultuur.
  €17,99

  De genealogie van de moraal

  In dit betoog, dat hij tussen 10 en 30 juli 1887 schreef, trekt Nietzsche de consequenties uit een leven lang denken over de waarde en de functie van de moraal.
  €16,99                     

  Morgenrood

  Nietzsche probeert de herkomst van de moraal te achterhalen en de verzwegen belangen die eraan ten grondslag liggen.
  €20,99

  De vrolijke wetenschap

  Nietzsche speelt in dit boek een gevaarlijk spel met alles wat 'heilig, goed, onaanraakbaar, goddelijke heette'. De dood van God, die in dit boek wordt aangekondigd, maakt de mens zelf voortaan tot de verantwoordelijke voor het voortbestaan.
  €20,99

  Ook beschikbaar in de vertaling van Hans Driessen bij Uitgeverij Vantilt, €22,50                     

  De antichrist

  Aan de hand van een koelbloedige ontleding van de fundamenten waarop het christendom en het instituut Kerk berusten, wordt de decadentie van de moderne, Europese cultuur aangetoond.
  €14,99

  Ecce homo

  Weergaloos zelfportret van de filosoof die verwachtte pas 'postuum geboren' te worden. Het boek werd in 1888 voltooid, maar werd pas 8 jaar na zijn dood voor het eerst uitgegeven, en ook nog ernstig toegetakeld door Nietzsches op eigenroem bedachte zus.
  €14,99                     

  Voorbij goed en kwaad

  In dit 'gevaarlijke boek' worden het kennend subject en de vrije wil als ficties ontzenuwd. Nietzsche legt springstof onder de heersende metafysica, en begrippen als objectiviteit, verantwoordelijkheid en historisch besef worden rigoureus tot hun oorsprong als 'wil tot macht' herleid.
  €19,99

  Zo sprak Zarathoestra

  In dit boek presenteert Nietzsche controversiële visioenen en begrippen als de 'Übermensch', de 'wil tot macht', de 'laatste mens' en 'God is dood', die tot de dag van vandaag doorwerken in kunst, literatuur en filosofie.
  €20,99                     

  Het geval Wagner

  De muzikale grootmeester Richard Wagner, die aanvankelijk voor Nietzsche als de belofte gold voor de heropbloei van de Duitse en West-Europese cultuur, wordt hierin van zijn voetstuk gestoten en afgeschilderd als een reactionaire decadent.
  €14,99

  Menselijk, al te menselijk

  Dit boek markeert een ommekeer in Nietzsches denken. Hij distantieert zich van het wagneriaanse wereldbeeld en plaatst zich in dit aan Voltaire opgedragen boek in de traditie van de Verlichtingsdenkers en Franse moralisten als Montaigne.
  €27,50                     

  Oneigentijdse beschouwingen

  Aan de hand van een kritiek op de historiserende geest van de negentiende eeuw ontwikkelt Nietzsche verschillende opvattingen over hoe wij op een creatieve manier met de geschiedenis kunnen omgaan.
  €22,99

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734