Maandelijkse Archieven: December 2017

 1. Van Het oude Frankrijk tot Macron en de nieuwe Franse revolutie

  Van Het oude Frankrijk tot Macron en de nieuwe Franse revolutie

  Zoals u in onze nieuwsbrief kunt lezen (en op de homepagina van onze website kunt zien), hebben wij een prachtig boek over Parijse architectuur in de NRC ramsj: Le Corbusier and the maisons Jaoul.

  Maar voordat u zich verliest in les belles maisons, neem ik u graag nog even verder mee in de Franse literaire sferen, van Het oude Frankrijk tot Macron en de nieuwe Franse revolutie.


  Het oude Frankrijk
  Roger Martin du Gard. 

  Deze novelle is oorspronkelijk in 1933 uitgegeven, en in 2014 door Jan Keppler naar het Nederlands vertaald. Het verhaal gaat over een postbode die op zijn route allerlei dorpsbewoners tegenkomt. Hij weet alleen veel meer van deze mensen dan alleen hun adres, omdat hij de gewoonte heeft hun brieven open te stomen en te lezen. Als lezer word je meegesleept in dit tragikomische verhaal dat maar een enkele dag uit het leven van de postbode beslaat.

  ISBN: 9789029090445. €14,95

  Ontredderde republiek. Zoektocht naar de ziel van Frankrijk
  Mia Doornaert

  In dit boek wordt het verhaal van Frankrijk verteld, een land met een glorieus verleden, maar dat ook kampt met malaise. Mia Doornaert peilt naar de diepere oorzaken van deze malaise en doorweeft haar relaas met eigen ervaringen. Een zoektocht naar de ziel van Frankrijk. 

  ISBN: 9789463102896. €19,99


  Emmanuel Macron. De wonderbaarlijke opkomst van een jonge politicus
  Anne Fulda

  Een uniek en intiem portret van de jonge Franse president, Emmanuel Macron. Journaliste Anne Fulda schetst een beeld van een man die van een presidentskandidaat met een lieve glimlach verandert in een vastberaden, egocentrische president wiens populariteit keldert na een reeks ingrijpende hervormingen. De vraag is, zal hij zijn beloften waarmaken?
  Vertaald door Frans De Smet.

  ISBN: 9789462987456. €19,99


  Macron en de nieuwe Franse revolutie
  Niek Pas

  Historicus Niek Pas bespreekt de politiek van de 39-jarige president van Frankrijk: een politiek die zich openstelt voor de wereld, maar tegelijkertijd de geborgenheid van de staat garandeert. Maar waar haalt Macron zijn ideeën vandaan? En gaat het hem lukken om zijn visie op de toekomst uit te voeren?

  ISBN: 9789028427273. €14,99

  Lees meer »
 2. Onze (literaire) verrassingen van 2017

  Onze (literaire) verrassingen van 2017

  Ook wij van Roelants worden nog wel eens aangenaam verrast door een boek of cd. Dit zijn onze tips/verrassingen van het afgelopen jaar!


  De verrassing van Jolanda

  Cecilia & Sol. Dolce Duello. €21,99

  Een prachtige combinatie van de stem van Cecilia Bartoli samen met de celliste Sol Gabetta. Mooie Barok aria's van onder andere Caldara, Albinoni en Porpora om bij weg te smelten! Helaas is deze niet te koop op onze site, maar natuurlijk wel in de winkel.


  De verrassing van Wouter

  Herman Melville. De Klerk Bartleby. Een verhaal van Wall Street. €7,99

  Bartleby is een groots en tijdloos en tegelijk heel klein meesterwerk, tot en met het tragische einde en de dramatische verzuchting in de laatste zin. 


  De verrassing van Frans, Roel en Marianne

  Nino Haratischwili. Het Achtste Leven (voor Brilka). €22,50

  Roel: Ik heb het al eens eerder als tip gegeven. Maar nu ik weer verder ben in het boek, kan ik niet anders zeggen dan dat ik ontzettend onder de indruk ben van dit boek en deze schrijfster. Hoewel al verschenen in 2015 heb ik haar dit jaar pas ontdekt. 

  Een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Een verhaal over acht levens van één Georgische familie.


  De verrassingen van Heidi

  Cobi van Baars. Schipper & Zn. €19,99

  Schipper en zoon is het verrassende debuut van Cobi van Baars. Het boek werd hier feestelijk gepresenteerd en ik las het al voor het verscheen. Het is een mooie ronde vertelling met een duidelijke verwijzing die ik niet ga verklappen, maar die het boek een prachtige dubbele laag geeft. Cobi was al beeldend kunstenaar, nu is ze ook schrijfster. Hoezee!


  Nog een debuut, op muzikaal vlak dit keer. De Nijmeegse band Juneville kwam in 2017 met In the Garden. Een prachtige cd vol sfeervolle ballades!

  EAN: 8719324129015. €15,-


  De verrassing van Gieke

  Rodaan Al Galidi. Duizend-en-een nachtmerries. €18,95

  Bekend van het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Rodaan Al Galidi schept een wereld die herkenbaar en absurd is, grappig en schrijnend. Zijn verhalen zijn kort en verslavend, telkens denk je: nog eentje!


  De verrassing van Sanne

  George Orwell. Saluut aan Catalonië. €24,99

  Ik ben al een aantal jaren gefascineerd door de Spaanse Burgeroorlog. Na een paar romans te hebben gelezen over dit tijdperk, ben ik erg benieuwd geworden naar de ervaringen van George Orwell, die hij beschrijft in het opnieuw uitgebrachte Saluut aan Catalonië. Met een prachtig voorwoord van Geert Mak. Ik ga er gauw aan beginnen!

  Lees meer »
 3. Humans of Heumensoord

  Humans of Heumensoord

  Sinds afgelopen vrijdag ligt er een prachtig boek in onze winkel in de stad: Humans of Heumensoord.

  Van de duizenden mensen die tijdelijk verbleven in Heumensoord, zijn er in dit boek 12 mensen geportretteerd.

  Ieder portret behandelt het verhaal van een van deze mensen, met bijgaand een foto van het moment dat ze in de vluchtelingenopvang kwamen en een foto van 2 jaar later. Wat was hun verhaal, waar kwamen ze vandaag en hoe gaat het nu met ze, dat zijn de vragen die beantwoord worden.

  In het voorwoord, geschreven door de makers van het boek, Marleen van Klingeren en Mika Kraft, staat het volgende:

  "In twee jaar tijd kan veel gebeuren, zeker als je je leven opnieuw moet opbouwen. De verhalen in dit boek illustreren op een prachtige manier wat dat betekent, een nieuw leven opbouwen, en hoe tergend langzaam de tijd kan gaan als je moet wachten tot het opbouwen mag beginnen. Wat opvalt in elk uniek verhaal is het enorme contrast in uiterlijk en uitstraling van de geïnterviewden tussen toen en nu." (M. van Klingeren & M. Kraft, 2017)

  Een echte aanrader! 

  Humans of Heumensoord is verkrijgbaar in de winkel en op onze website.

  Prijs: €25,-
  ISBN: 9789079571536
  Uitgeverij Wintertuin

  Lees meer »
 4. Mooie boeken bij slecht weer

  Mooie boeken bij slecht weer

  De dag is grijs. Klanten druppelen binnen met ofwel de opmerking dat het fijn is er tóch even uit te zijn, ofwel dat ze liever binnen waren gebleven met een boek op de bank.
  Wouter en ik ervaren hetzelfde. Ik verlang naar de avond, mijn boek, de bank, de hond. Wouter zoekt opgetogen naar klusjes in de winkel. Maar goed dat er juist tien zware dozen worden bezorgd.


  Balthus is de eerste fraaie catalogus die te voorschijn komt.  De franse kunstenaar Balthus werd, als kind van Duitse ouders, geboren in Parijs (1908). Na de eerste wereldoorlog vestigde het gezin zich in Berlijn. Na de scheiding van zijn ouders ging Balthus met zijn moeder mee naar Zwitserland waar moeder een relatie kreeg met schrijver Rainer Maria Rilke.
  Balthus kwam nogal eens in opspraak vanwege zijn erotisch getinte werk, de afbeeldingen in het boek liegen er ook niet om maar prachtig zijn ze. Daar laat ik het maar bij, komt u zelf maar even gluren in de winkel.

  Kehrer Verlag, 247 blz. Nu van € 42,50 voor € 14,95

  Onlangs hadden we ook al een mooie catalogus van Paul Klee. Ook nu komt er weer iets moois binnen. Dit keer een samenwerking met Melotti. Beeldend werk van allerlei vormen en aard. Het boek is tweetalig uitgegeven en rijk geïllustreerd.

  Kehrer Verlag, 383 blz. Nu van € 49,95 voor € 14,95
  Een fijne middag nog, binnen of buiten, mét of zonder mooi boek!

  Vriendelijke groet,
  Heidi
  Lees meer »
 5. Furore #23 en De Poezenkrant | Piet Schreuders

  Furore #23 en De Poezenkrant | Piet Schreuders

  Furore is een sinds 1975 onregelmatig verschijnend blad, samengesteld en ontworpen door Piet Schreuders.

  Het omslagverhaal van Furore 23, geschreven door Lodewijk Henri Wiener, gaat over de drie foto’s waarmee W.F. Hermans in 1963 zijn collage op het omslag van zijn legendarische pamflet Mandarijnen op zwavelzuur samenstelde.
  Waar bestond die collage uit? En vooral: Was die vogel nu een meeuw of een arend? Wiener stelde de vraag, Furore zocht het tot op de bodem uit en geeft het antwoord.

  Daarmee is deze uitgave zonder meer een collector’s item -- niet alleen naar de inhoud, zeker ook naar de vorm, want in het omslag is het silhouet van het vrouwenlichaam in de collage uitgespaard.
  Daardoorheen is het binnenwerk te zien, maar het past óók precies op het omslag van Mandarijnen op zwavelzuur.

  Het pamflet van Hermans verscheen meer dan een halve eeuw geleden; nu biedt Furore als eerste -- letterlijk en figuurlijk -- een uniek kijkje in de keuken van de grote schrijver.

  (door Piet Schreuders)

  Furore #23: 48 pagina’s full colour plus 4 pag. omslag (met uitsparing)

  Verkoopprijs: € 12,50
  ISBN: 9789082105834

  Ook De Poezenkrant is een creatie van Schreuders, evenals Furore een onregelmatig uitgebracht tijdschrift, sinds 1974.

  De Poezenkrant staat vol met artikelen, ingezonden brieven, advertenties en foto's met als onderwerp, u raadt het al, poezen.

  Humoristisch, ontroerend, alles komt aan bod. Onderwerpen uit nummer 62 zijn bijvoorbeeld Bathroomselfies en Buidelrat Geen Kat.

  De Poezenkrant, no.62
  Verkoopprijs: €4,50

  Beide tijdschriften zijn verkrijgbaar in onze winkel en op de website.

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734