Blog

 1. Donderdag 2 juli | De Lezers

  Donderdag 2 juli | De Lezers

  Op donderdag 2 juli vindt de tweede editie van De Lezers plaats!

  De Lezers is een initiatief van Boekhandel Roelants: een paar keer per jaar bespreken drie hartstochtelijke lezers samen drie boeken tijdens een bijeenkomst in het souterain van Boekhandel Roelants. De Lezers zijn Margot van Mulken (hoogleraar internationale bedrijfscommunicatie en decaan faculteit Letteren), prof. dr. Piet Hein van Kempen (hoogleraar straf- en procesrecht en decaan faculteit Rechtsgeleerdheid) en prof. em. dr. Paul van Tongeren (emeritus-hoogleraar wijsgerige ethiek).

  Voor deze tweede bijeenkomst zijn de volgende boeken uitgekozen:

  - Manon Uphoff, Vallen is als vliegen

  - Antonio Scurati, M. De zoon van de eeuw

  - Philippe Sands, Galicische wetten. Over de oorsprong van 'genocide' en 'misdrijven tegen de menselijkheid’ (een vertaling van de Engelse editie: East West Street: on the origins of genocide and crimes against humanity)

  Welke Lezer welk boek heeft uitgekozen blijft nog even geheim: we verloten een boek onder degenen die het goed geraden hebben.
  De toegang is gratis, aanmelden kan via roelants@roelants.com. 
  U bent van harte welkom!
  Donderdag 2 juli
  17.00 - 19.00 uur
  Souterain Boekhandel Roelants 
  Lees meer »
 2. Bookstore Day

  Bookstore Day

  Op zaterdag 16 mei vindt de vierde, Nederlandse editie van Bookstore Day plaats: de dag waarop de onafhankelijke boekhandels schrijvers, zichzelf en hun klanten in het zonnetje zetten. Ook Boekhandel Roelants neemt deel aan de Bookstore Day.

  Lees meer »
 3. Boekpresentatie 26-3| Anneliese Vonk - Van der Zanden: Marjanneke, stoer wijf

  Boekpresentatie 26-3| Anneliese Vonk - Van der Zanden: Marjanneke, stoer wijf

  Deze lezing is uitgesteld. Meer informatie volgt.

  Op donderdag 26 maart zal Anneliese Vonk - Van der Zanden haar boek Marjanneke, stoer wijf. (Over)leven in Dordrecht, eind 19e eeuw presenteren in het souterrain van Boekhandel Roelants.

  Over Marjanneke, stoer wijf:

  In 1884 bereikt de Industriële Revolutie Nederland. Vele arbeiders op het platteland zoeken hun heil in de grote steden. Zo ook Joost en Marjanneke de Kleijn. Samen met hun drie kinderen verhuizen ze vanuit het Brabantse Schaijk naar het verre Dordrecht, het beloofde land.

  Hier wacht hen echter een hard leven waar ze moeten knokken om te overleven en waar ze met meer dan twintig personen in één huis wonen. Lukt het Marjanneke haar gezin te beschermen tegen de roodvonkepidemie? Kan Joost, ondanks de snerpende kou en een lege huishoudbeurs, de kachel brandende houden? En hoe houd je je staande als ze je ernstig zieke dochter uit huis halen?

  Dapper en kordaat gaan Marjanneke en Joost dit alles te lijf. Op de momenten dat verdriet en spanning het gezin teisteren, staan familie en buren voor hen klaar. Net zoals de Rooms-Katholieke kerk. Maar is die hulp op tijd zodat hun oerkracht weer terugkomt?

  Boekpresentatie Marjanneke, stoer wijf

  Donderdag 26 maart, 17.30-18.30u

  Boekhandel Roelants

  Aanmelden graag via roelants@roelants.nl

  Lees meer »
 4. Bach op de fiets

  Bach op de fiets

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  De Kamermuziek in de Vereeniging gaat voorlopig niet door, net als vele andere concerten. Maar dat stimuleert ook de creativiteit, zoals Bach-concerten via YouTube
  . Zoals u misschien weet zijn wij ook van de klassieke muziek, zo hebben wij een ruime selectie klassieke muziek in de boekhandel. Daarom van ons enige aanraders om een concert-loze periode door te komen. En al deze aanraders komen nu per fietskoerier naar uw voordeur! Dat is pas klassiek.
  Roelants gaat de samenwerking aan met Velocity! Vanaf nu worden al onze pakjes bezorgd door de fietskoerier. Lekker duurzaam, zonder uitlaatgassen en zonder racende busjes door de straat. Bij Velocity werken ze nu tijdelijk met contactloze bezorging, maar u kunt altijd rekenen op een vriendelijke dame of heer aan de deur!
  Bestellen kan altijd, 
  Via mail: roelants@roelants.nl
  Telefonisch: 024-3221734
  Via de website: www.roelants.nl
  Of kom langs in de winkel, 6 dagen per week geopend.

  Think global, buy local
  Govert Jan Bach - De Grote Bach AtlasDe Grote Bach Atlas geeft een verslag van de reizen van Johann Sebastian Bach door Duitsland - toen nog verdeeld in vele hertogdommen. Rijk geïllustreerd en met luistertips in het boek is dat een
  must have
  voor elke Bach-liefhebber.De auteur - geen (directe) familie - is gespecialiseerd in het leven en de werken van Johann Sebastian Bach. Hij maakte onder meer ook luisterboeken over Matthäus en Johannes Passion.

   
  €27,99 | 168 Pagina's | ISBN 
  9789047627333
  Bestel nu > >
  Na het overlijden van zijn moeder zoekt Philip Kennicott troost in Bachs beroemde Goldbergvariaties. Terwijl hij zijn best doet ze te beheersen, leert hij haar, en zichzelf, beter kennen. In De Goldbergvariaties koppelt Philip Kennicott het beheersen van een muziekstuk aan het kennen van een mens. Tijdens het verkennen van Bachs compositie roept Kennicott twee vragen op die steeds meer met elkaar verbonden worden, als een contrapuntische passage uit een van de variaties zelf: wat betekent het om een muziekstuk te kennen? Wat betekent het om een ander mens te kennen?
   
  Philip Kennicott is Pulitzer Prijs-winnaar en muziekcriticus voor de Washington Post. De Wereld Draait Door had uitgebreid aandacht voor zijn boek inclusief een muzikale uitvoering, zie hier
   
  €24,99 | 352 Pagina's | ISBN 9789045040080
  Merlijn Kerkhof - Alles begint bij Bach
  Merlijn Kerkhof geeft in zijn boek een inleiding in de klassieke muziek. Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Wat zijn de meest voorkomende stijlen? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Bij elk hoofdstuk zijn luistertips bijgesloten om het verhaal te muzikaal te illustreren. Deze vernieuwde editie is nu slechts negen euro's - eigenlijk geen geld. Ook een aanrader om de jongeren onder ons (verder) te enthousiasmeren voor de klassieke muziek.
   
  PS: ondergetekende spreekt uit ervaring, hij valt ook onder deze groep "jongeren".
   
  €9,- | 288 Pagina's | ISBN 9789041713568
  Michel Serres - Muziek
  Ook Michel Serres beantwoordt vragen over de muziek, maar dan in meer filosofische zin. Vragen als "Wat is de betekenis van muziek? Van de geluiden in onze wereld? Van zoem en gons, gelispel of geschreeuw?" passeren de revue. Michel Serres (1930) is lid van de Académie Française en hoogleraar aan Stanford University en geldt in Frankrijk als een van de grootste geleerden op het terrein van de filosofie en de letteren. Met filosofische inleiding van René ten Bos van de Radboud Universiteit te Nijmegen. 
   
  €28,50,- | 196 Pagina's | ISBN 
  9789461058911
  Reinbert de Leeuw - Matthäus Passion / St Matthew Passion
  CD + DVD
  De Matthäus-Passion gaat dit jaar helaas ook niet door. Jolanda - onze klassiek muziek expert - heeft voor u wel een Matthäus-Passion voor bij u thuis. Voor bij de 
  paasbrunch op de achtergrond, of 's avonds op de bank. Opnames van de uitvoering op zowel DVD als CD, en d
  e documentaire 
  De Matthäus-Missie van Reinbert de Leeuw
  op DVD. Deze
   
  brengt op ontroerende wijze de voorbereiding en bijzondere aanpak van De Leeuw in beeld. De concertregistratie is opgenomen in de Nieuwe Kerk van Amsterdam.


  Uitvoerenden
  Nederlands Kamerkoor
  Holland Baroque concertmeester: Judith Steenbrink
  Reinbert de Leeuw dirigent
  Roder Jongenskoor

  Solisten
  Benedikt Kristjánsson evangelist
  Andreas Wolf Christus
  Joanne Lunn sopraan
  Delphine Galou alt
  Christopher Watson tenor
  Tomáš Král bas

  €32,99 | 2 DVD's / 3 CD's | ISBN 
  9789082455601
  Bestel nu > >
   MEER  RECENTE 
   LITERATUUR 
  Nicolas Mathieu
  De U
  itzichtlozen

  €22,99
  Bestel nu > >
  Hilary Mantel
  Splinter Chabot
  Confettiregen
  €23,99
  Bestel nu > >
  Jeroen Brouwers
  Zo vliegt de week al lezend en luisterend voorbij. Boeken en cd's per fiets naar u toe, al kunt u ook nog steeds (lopend, te fiets, per auto of per paard) naar onze mooie boekhandel komen. Wij zijn blij met uw bezoek, zowel digitaal als fysiek!
   
  Groeten en een fijne dag!
  Julius

  Lees meer »
 5. Vogelen kijken vanuit uw huis

  Vogelen kijken vanuit uw huis

  Beste vrienden van Boekhandel Roelants,

  Het is inmiddels week 2 van het (voornamelijk) thuiszitten. Afgelopen week zijn we doorgekomen door Camus te lezen. Nu hebben we een nieuwe activiteit voor u: vogelspotten. Wellicht zitten ze niet zomaar voor uw raam, maar dan kan Peter Vos' Vogeldagboek u op weg helpen. Prachtige illustraties en rake observaties, misschien zelfs wel beter dan de vogel voor uw raam?
  Peter Vos - Vogeldagboek
   
  Ondertussen is het alweer 10 jaar geleden dat tekenaar Peter Vos is overleden. Hij zag het tekenen van vogels als het "meedenken met gelukkiger, lichter dieren". Nu verschijnt een heruitgave van het Vogeldagboek uit 1992, dat de tekenaar bijhield in een huisje in de bossen van Lunteren, op de Veluwe. Een man met buitengewoon talent en briljante observaties, aldus Trouw en NRC. Hieronder alvast een voorbeeld van de stijl die het Vogeldagboek kenmerkt.

  €24,95 | 160 pagina's | ISBN 9789081388740
   
  Peter Vos tekende én beschreef de ontmoetingen die hij had met vogels, in het buitenhuisje in Lunteren.
  Isabella Hammad - De Parijzenaar

  De NRC is begonnen aan een online boekenclub met Bas Heijne. Via Twitter (@NRCTwitLit) deelt hij zijn ervaringen en kunt u ook uw ervaringen delen. Het eerste boek dat gelezen wordt is debuutroman van Isabella Hammad, De Parijzenaar. De roman gaat over de soul search van de Palestijnse Parijzenaar Midhat Kamal. Op de achtergrond valt het Ottomaanse Rijk uit elkaar, krijgen de Britten het mandaat over Palestina, en leeft de Arabische vrijheidsstrijd op.

  €27,50 | 600 pagina's | ISBN 9789026347672
  Overigens heeft Roelants ook zijn eigen boekenclub, De Lezers. Hier gaan drie professoren (waarvan 1 met emeritaat) met elkaar en met u in gesprek over drie boeken. De volgende editie vindt 2 juli plaats - al durven we niets te beloven in deze tijden. U kunt wel alvast gaan lezen, tijd genoeg immers. De boeken van deze editie zijn Vallen is als vliegen van Manon Uphoff, M. van Antonio Scurati en Gallische wetten van Philippe Sands. Alvast inschrijven kan ook, via roelants@roelants.nl.

   Meer recente literatuur 

  Paolo Cognetti
  Zonder de top te bereiken
  €18,99
  Maarten Asscher
  Een huis in Engeland
  €21,99
  Bart Chabot
  Mijn vaders hand
  €23,99
  Isabel Allende
  Bloemblad van zee
  €22,99
  Tot slot nog onze top 15 van afgelopen week. Naar aanleiding van afgelopen nieuwsbrief kwamen veel mensen langs voor De Pest van Camus - de herkenning met de huidige tijd is dan ook frappant. Daarnaast kwamen veel mensen voor Sebald. Ook hoorden we dat veel mensen Bregman lezen op het strand. Wellicht die van Roelants? 
  Tot slot nog een huishoudelijke mededeling. Vorige week meldde ik u al gewijzigde openingstijden, die hebben weer een kleine update gehad. Voor de komende tijd zijn wij geopend:

  Dinsdag t/m vrijdag: 12u - 17u;
  Zaterdag 10u - 17u; en
  Zondag 13u - 17u,
   
  wat betekent dat we maandags gesloten zijn. Maar alsnog ruim te bezoeken, om u van boeken en advies te voorzien. 

  Tot ziens in de boekhandel, vandaag dus vanaf twaalf geopend,
  Julius 

  Lees meer »
 6. 21 maart | lezing Pieter van Os over 'Liever dier dan mens'

  21 maart | lezing Pieter van Os over 'Liever dier dan mens'

  Deze lezing is uitgesteld. Meer informatie volgt.

  Op zaterdag 21 maart zal Pieter van Os een lezing geven over zijn boek: Liever dier dan mens, dat afgelopen oktober verscheen.


  Over het boek

  Identiteit, nationaliteit en ras

  Liever dier dan mens is een zoektocht naar het onwaarschijnlijke overlevingsverhaal van Mala Rivka Kizel, een joods meisje dat in 1926 werd geboren in een groot orthodox gezin in Warschau. Met haar herinneringen ging Pieter van Os op een reis in de tijd door Europa. Daarbij drong hij diep door in de altijd actuele obsessie met identiteit, nationaliteit en ras.

  Journalistieke aanpak

  Mala verbleef in het getto van Warschau, vluchtte naar het platteland van Polen, ging werken in Duitsland en werd liefdevol opgenomen in een familie van fanatieke nazi’s. Zelf werd ze verliefd op een Duitse ingenieur met een speldje van Hitlers partij op zijn revers. In zijn journalistieke aanpak is iedere episode uit Mala’s overlevingsverhaal voor Pieter Os aanleiding om de historische achtergrond uitvoerig te beschrijven. Daarbij onderzoekt hij hoe een mens zich verhoudt tot zijn omgeving en zijn eigen identiteit.

  Lezing over Liever dier dan mens

  zaterdag 21 maart 17.00-18.00u

  Boekhandel Roelants

  Lees meer »
 7. Lezen bij u thuis

  Lezen bij u thuis

  Net als u merken wij ook gevolgen van het Corona-virus. Om die reden zijn onze openingstijden aangepast, welke u vindt aan het einde van deze nieuwsbrief. Maar ons adagium is en blijft: Roelants voor de nuance. 
  Niet iedereen mag, kan of wil nu de deur uit, maar dat hoeft het leesplezier niet in de weg te staan. Wouter staat voor u klaar met aanraders voor ieder van u. Het snuffelen doet hij, het lezen laten wij aan u. U bereikt ons via de vaste kanalen, bestellen kan via ieder van deze.

  Per mail, 
  roelants@roelants.nl
  Telefonisch, 024-3221734
  En via onze website,
  www.roelants.nl

  Think global, buy local
  Dan alvast een aantal aanraders uit de boekhandel, uit onze onuitputtelijke voorraad. Geen zorgen, we hebben genoeg!
  Net verschenen, de Tweede Wereldoorlog in het kenmerkende bosatlas-format. Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal vindt u aan de binnenkant. Aan bod komen onder andere de inval, Jodenvervolging en de bevrijding alsook de oorlog in Nederlands-Indië en collaboratie en verzet. Ook worden zowel grote militaire veldslagen als het leven van alledag in beeld gebracht met kaartverhalen. 
   
  €39,95 | 256 pagina's | ISBN 9789001122515
  Albert Camus - De Pest
  Welk boek is nu meer relevant dan De Pest van Camus? In de pest is een kuststad in de greep van een dodelijke ziekte. De slachtoffers sterven een snelle en vreselijke dood, en als gevolg van de quarantaine worden de andere inwoners geplaagd door gevoelens van angst en claustrofobie. Het is een meeslepende vertelling over moed en vastberadenheid en de broosheid van het menselijk bestaan. Het geeft te denken...
   
  €15,- | 320 pagina's | ISBN 9789403149202
  In deze bundeling van interviews is slechts een rode draad: de zin van het leven. Nadat Fokke Obbema een hartstilstand kreeg, ging hij op zoek naar het antwoord. Aan elk van zijn veertig geïnterviewden stelde hij deze vraag. Met uiteenlopende antwoorden en gedachten als gevolg. Een houvast in onzekere tijden - zeker nadat u Camus heeft gelezen. 
   
  €22,99 | 368 pagina's | ISBN 9789045039329
  De Groene roemt het als de beste roman van deze eeuw. Al in 2003 in het Duits verschenen, maar nu eindelijk vertaald. In de roman komt de verteller de vreemdeling Jacques Austerlitz steeds weer tegen, waarbij steeds meer van zijn verhaal wordt onthuld. Als Joods kind in 1939 naar Engeland gevlucht, opgevangen door een Welsh domineesechtpaar. Daarmee voelt hij zich een vreemdeling tussen de mensen.
  De roman ademt een trieste, melancholieke sfeer. De zwart-witfoto's (o.a. van Wales, Praag, Theresienstadt, Antwerpen, Parijs) ondersteunen het verhaal, waar veel aandacht is voor de cultuur-historie.
   
  €23,99 | 336 pagina's | ISBN 9789403175508

  De volledige lijst van De Groene Amsterdammer vindt u overigens hier, alle boeken zijn uiteraard bij Roelants verkrijgbaar!
  Tot slot nog onze top 15 van afgelopen week. Wij verzamelen deze wekelijks voor de boekenbijlage van de NRC. Mijn aanrader hieruit is 'Vallen is als vliegen' van Manon Uphoff - gedoodverfde favoriet voor de Literatuurprijs als u het mij vraagt. 
  Tot slot had ik u nog de gewijzigde openingstijden beloofd. Wij zijn komende tijd geopend:

  Maandag van 12.00 - 17.30
  Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 - 17.30
  Zaterdag 10.00 - 17.30
  Zondag 13.00 - 17.00

  Wij hopen u komende tijd te mogen ontvangen, hetzij fysiek, hetzij digitaal. Afsluitend wens ik u graag een prettige week, met een goede gezondheid en veel leesplezier!
  Julius

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734