Bijzondere zorg voor baby's

Auteur S. da Costa
ISBN
9789023244929
111 Pagina's
Paperback
"In deze uitgave geven de auteurs gerichte en professionele adviezen over de omgang met baby¿s die zich niet volgens het boekje ontwikkelen.
Meestal gaat het dan om baby¿s die te vroeg zijn geboren, en soms al tijdens de zwangerschap achter zijn gebleven in hun ontwikkeling. Deze kinderen liggen vaak enige tijd in de couveuse in het ziekenhuis, soms hebben ze een aangeboren aandoening en/of is er sprake van een hersenbeschadiging. Het gaat echter ook over kinderen die een voorkeurshouding ontwikkelen en een plat of scheef hoofdje krijgen omdat ze altijd op hun rug liggen.
Ouders maken zich ¿ uiteraard ¿ zorgen over een dergelijke ontwikkeling, en ervaren niet zelden specifieke moeilijkheden in de omgang met de pasgeborene. Logisch dus dat zij wel wat deskundige steun kunnen gebruiken bij dagelijks terugkerende ¿rituelen¿ als voeden, wassen, in bed leggen, aan- en uitkleden et cetera.
Maar dit boek is zeker niet geschreven voor ouders alleen. Ook professionele verzorgers als verpleegkundigen in het ziekenhuis, therapeuten die bij het jonge gezin thuis komen en medewerkers van consultatiebureaus zullen baat hebben bij de van instructieve tekeningen voorziene, heldere adviezen in dit boek.

Saakje da Costa werkt als logopedist in de Kinderpraktijk Groningen, is als docent logopedie verbonden aan de Academie voor Gezondheidsstudies en als onderzoeker werkzaam bij het Lectoraat Transparante Zorgverlening van de Hanzehogeschool Groningen. Zij houdt zich bezig met onderzoek naar de ontwikkeling van zuigpatronen bij te vroeg geboren baby¿s.

Harm van den Berg is journalist en werkt als redacteur/verslaggever bij NRC Handelsblad.
Hij is vader van twee dochters, van wie de jongste gehandicapt is als gevolg van een hersenbeschadiging bij de geboorte. "
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273