BIELAND*GOD IS JE VADER NIET

Auteur Marnix Bieland
ISBN
9789461539229
104 Pagina's
Paperback

'Stel dat de helft van alle miljarden die het Vaticaan eeuwenlang in kerken, kunst en oorlogen heeft gestoken waren besteed aan de wetenschap, hoe snel zouden de ontwikkelingen dán gegaan zijn? Wellicht zouden we dan in de zestiende eeuw al penicilline tegen de pest hebben gehad. En in de zeventiende eeuw hygiëne, telefoon, centrale verwarming en elektriciteit.'

Dit citaat uit 'God is je vader niet' raakt de kern van het onderwerp: de waanzin van religies en het ongekende perspectief voor de mensheid als wij ons eenmaal van religies hebben bevrijd. Marnix Bieland stelt de zinloze offers aan de kaak die miljarden gelovigen de afgelopen tweeduizend jaar hebben gebracht aan georganiseerde godsdiensten, het frustreren van wetenschappelijke ontdekkingen en de achterstand die de mensheid daardoor heeft opgelopen. Maar ook de blindheid voor het feit dat god niet straft of beloont, dat gebeden niet verhoord worden en dat juist religies de grootste oorlogswreedheden veroorzaken. Er bestaat een schepper, maar de mens wil maar niet accepteren dat het geen vaderfiguur is, dat wreedheid en meedogenloosheid in de natuur vitale onderdelen zijn van zijn schepping en dat de enige manier om god werkelijk te leren kennen, het bestuderen van zijn schepping is.

In een gedachtenexperiment beschrijft 'God is je vader niet' de wereld zoals die eruit zou kunnen zien wanneer in het jaar 2200 alle religies zouden zijn afgeschaft. De bevrijding van de geest, de opbloei van talenten en de vreugdevolle herwaardering van ons menselijke bestaan zonder religieus geweld in een - ook dán nog - harde wereld.

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734