Belgica De nevelkathedraal en andere verhalen

Auteur Paul Willems
ISBN
9789078068686
87 Pagina's
Paperback
DE NEVELKATHEDRAAL EN ANDERE VERHALEN - PAUL WILLEMS; deel 5 in de Belgica-reeks van Voetnoot.
De bijzondere verhalen die de Franstalige Vlaamse schrijver Paul Willems [1912-1997] in 'De nevelkathedraal' vertelt, spelen zich af in twee geheimzinnige werelden. De ik-figuur is telkens een soort grensganger die het wonderbaarlijke als even vanzelfsprekend ervaart als de alledaagse werkelijkheid.
In deze vertellingen lijken de grenzen tussen het reële en het surreële te worden opgeheven of zelfs nooit te hebben bestaan. Zich baserend op een heel eigen, diepdoorleefde werkelijkheid weet Willems een haast onaantastbaar universum uiterst precies voor ons geestesoog op te roepen.
Paul Willems was jarenlang directeur van het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. In België is hij vooral bekend geworden met zijn magisch-realistische toneelwerk. Maar de korte verhalen en novellen in o.a. 'La cathedrale de brume' uit 1983, waarmee hij zijn schrijverscarrière besloot, vormen het eigenlijke hoogtepunt van zijn oeuvre.
In deze bundel zijn vijf verhalen opgenomen. Het titelverhaal werd vertaald door Hans van Pinxteren, die ook het nawoord schreef; de overige vier door Kiki Coumans.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734