BEELEN*VIRTUALISATIE DEEL 3

Auteur Marcel Beelen
ISBN
9789057523083
96 Pagina's
Paperback
Inkijkexemplaar
Het boek 'Desktopvirtualisatie' is geschikt als lesmateriaal voor MBO ICT en vormt het derde deel in onze serie 'Virtualisatie'. Na servervirtualisatie (Deel 1) en de gehoste workspaces en applicaties (server-based computing, Deel 2), gaan we in Deel 3 in op een relatief jonge variant: desktopvirtualisatie. Deze vorm van virtualisatie wordt ook wel VDI (Virtual Desktop Infrastructure) genoemd. In dit boekje wordt het concept toegelicht en worden de voor- en nadelen besproken.
Virtualisatie heeft veel verschijningsvormen en het is ingewikkeld om alle concepten te doorgronden. We hebben daarom besloten de serie 'Virtualisatie' te laten bestaan uit vier losse boekdelen met elk de focus op één technologie. Dit maakt het mogelijk de informatie gefaseerd te doseren en bestuderen, waardoor de technologie toegankelijker is.
De titels van de vier delen uit de serie zijn:
1. Servervirtualisatie; basiskennis in 15 lessen
2. Gehoste workspaces en applicaties; basiskennis server-based computing
3. Desktopvirtualisatie
4. Access devices en thin clients

Deel 0, Emulatie versus Simulatie, vormt een introductie in deze methode en gratis in te zien op https://www.brinkman-uitgeverij.nl/lesmateriaal/virtualisatie-deel-0-emulatie-versus-virtualisatie. Het boekje van 32 pagina's (dat niet in fysieke vorm beschikbaar is) levert een compact voorbeeld (met 5 lessen) voor de andere boeken uit de serie (met elk 15 lessen).
Omdat desktopvirtualisatie opgebouwd is uit zowel technologie die we bij servervirtualisatie tegenkomen als technologie die we bij de gehoste workspace gebruiken, vormt dit derde deel uit de serie een concreet vervolg op de eerste twee delen. Het wordt sterk aangeraden om eerst Deel 1 en Deel 2 te bestuderen.
€ 15,00
Op voorraad
-
+
E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734