Beeldschone boeken

ISBN
9789040085819
160 Pagina's
Hardcover
Prachtige minuscule details, flonkerend bladgoud en schitterend kleurgebruik. Het zijn de kenmerken van de Utrechtse middeleeuwse manuscripten.
In de Middeleeuwen vormde de stad Utrecht als bisschopszetel hét centrum op het gebied van de cultuur, politiek en religie in de Noordelijke Nederlanden. De kostbare en rijk versierde manuscripten die in deze periode tot stand kwamen, vormen een absoluut hoogtepunt binnen de beeldende kunst.
De aanwezigheid van kapitaalkrachtige geestelijken, invloedrijke adel en welgestelde burgers vormde een fundamentele voedingsbodem voor de ontwikkeling van een invloedrijke kunstproductie. Handelaren, studenten, ambachtslieden en kunstenaars van elders trokken in grote getale naar Utrecht om hun geluk te beproeven. Hierdoor veroverde de stad een belangrijke internationale positie op het gebied van de handschriftenproductie en de vroege boekdrukkunst. Utrechtse boeken en losse miniaturen kenden immers ook buiten de stadsmuren gretig aftrek.

Dit rijk geïllustreerde boek, waarin een helder beeld geschetst wordt van de pracht en praal van de Utrechtse boekproductie, is aantrekkelijk voor een breed publiek.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734