Bavel - Saint Augustine

ISBN
9789061537335
Hardcover

Met Augustinus van Hippo schreef iemand voor het eerst uitvoerig over zichzelf en plaatste daarmee de mens zelf in het middelpunt van de geschiedenis.

Augustinus van Hippo was een veelzijdige persoonlijkheid: intellectueel en mysticus, geleerde en kerkvader, bisschop van een welvarende havenstad en monnik, filosoof en bijbels denker. Geschriften als De goddelijke stad of Belijdenissen behoren al eeuwen tot de wereldliteratuur. Voor het eerst schreef iemand uitvoerig over zichzelf en plaatste daarmee de mens zelf in het middelpunt van de geschiedenis. Augustinus is de man met het brandende hart. Deze iconografische traditie vormt de rode draad doorheen dit boek, een uitvoerige en prachtig geïllustreerde studie van de man en zijn denken.
Augustinus heeft het vuur van de liefde niet alleen nagelaten in zijn Leefregel, waarvan vele religieuzen gebruik hebben gemaakt, of in de originaliteit van zijn talloze geschriften die tot op vandaag naarstig worden bestudeerd, maar ook in de kracht van zijn werk in de kerk van Noord-Afrika. Naast een veelzijdige en zorgvuldige denker, was hij ook een merkwaardige bisschop, die volgens de betekenis van episkopos echt omkeek naar zijn volk.

Met bijdragen van Tarsicius J. Van Bavel, Bernard Bruning, J. Kevin Coyle, Martine Dulaey, Allan Fitzgerald, Carol Harrison, Mathijs Lamberigts, Serge Lancel, George Lawless, Maria G. Mara, Robert A. Markus, Thomas F. Martin, Cornelius Mayer, Donato Ogliari, Miguel A. Orcasitas, Robert F. Prevost, J. Rist, Martijn Schrama, Larissa C. Seelbach, Matthias Smalbrugge, Roland J. Teske en Rowan Williams.

Voor € 49,90 Van € 149,00
Op voorraad
-
+
E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734