BART TANGHE*WORKSHOP RASPBERRY PI DVD

Auteur Bart Thange
ISBN
9789053812754


De Raspberry Pi is een goedkope minicomputer met enorm veel mogelijkheden. U kunt hem gebruiken voor het meten van temperatuur en licht tot het sturen van zonwering. Tijdens deze praktische Raspberry Pi workshop gaan we op deze mogelijkheden dieper in. We gaan in een hands-on training sensoren met de Raspberry Pi uitlezen, verwerken deze in een website, sturen reacties bij foutmeldingen en zorgen voor een extra beveiliging door middel van VPN. De cursus behandelt voornamelijk I²C- en SPI-sensoren, waardoor de uitbreidingsmogelijkheden enorm zijn.

Het gebruikte breakout-board voor de Raspberry Pi bevat 8 LED's, een temperatuursensor, een lichtsensor en een CAN-network-interface.

Programma:
Algemene opbouw van het Raspberry Pi platform, inleiding tot de hardware, software en mogelijkheden van dit platform. Er wordt begonnen met het inlezen van een SPI temperatuursensor en een I2C lichtsensor. De ingelezen waarden worden gevisualiseerd op leds. Om deze data ook te zien op een laptop, pda of smartphone wordt deze data in een database geplaatst en via een website gepubliceerd. Deze database draait op de Raspberry Pi, zodat er geen extra server en/of computer nodig is. Ook de website die deze data toont, draait op de Raspberry Pi, zodat men een eigen home sensor device krijgt. Verder wordt er een script gemaakt dat elke minuut de temperatuur volgt en een email verstuurt zodra de temperatuur te hoog is. Daarna realiseren we een vpn-server op de Raspberry Pi, deze zorgt er voor dat de data niet door derden kan worden onderschept. Deze video-DVD kunt u op uw TV bekijken via een DVD- of BluRay-speler, hiervoor is geen computer nodig. Voor het uitvoeren van de oefeningen en bekijken of afdrukken van de PDF's is wel een computer nodig.

Beeldformaat PAL 16:9 | hoofdstukselectie | stereo | speelduur 271 min.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734