Audio-elektronica

Auteur R. Sontheimer
ISBN
9789053811931

Hoe komt geluid van band, plaat of CD bij de luidsprekers terecht? Dit is een vraag die ook in dit tijdperk van multimedia interessant blijft. Via begrijpen, ontwerpen en bouwen geeft dit boek een antwoord.

Begrijpen dit is de rode draad die door dit boek loopt. Bij alle beschrijvingen van alle componenten en modules probeert de schrijver begrijpelijk te maken wat er eigenlijk gebeurt. Daartoe behoort de nodige achtergrondkennis over kwalitatieve aspecten van de audio-elektronica (ruis, brom, vervorming ), maar tevens kennis van de gebruikte onderdelen (zowel passief als actief) en inzicht in de toepasselijke normen en standaarden (decibel, RIAA, stekerverbindingen ).

Ontwerpen het ontwerpen van schakelingen gaat hand in hand met het begrijpen ervan: het een is niet denkbaar zonder het andere. Hiertoe wordt in hoofdstuk vier van dit boek ingegaan op de belangrijkste basisschakelingen met operationele versterkers componenten die in de moderne audio-elektronica een vaste plaats hebben verworven. In veel van de in dit boek beschreven schakelingen komen variaties op deze basisschakelingen keer op keer terug.

Bouwen Complete modules en concepten (en hetzelfde geldt voor speciale of aanvullende schakelingen) zijn het meest geschikt voor toepassing in hifi- en PA-installaties. Bedoeld worden voorversterkers, filters, eindversterkers, netvoedingen en nog veel meer. Na uitgebreide (bouw-)beschrijvingen van allerlei effect- en andere apparatuur (waaronder companders, mengpanelen, niveaumeters, basisbreedteregelaars, hoofdtelefoonversterkers, playback-versterkers, limiters, enzovoort) sluit een verzameling tips en trucs, onder andere ten behoeve van het foutzoeken, de cirkel tussen theorie en praktijk.

Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734