Alice Neel. Portret van het moderne leven

Auteur Bice Curiger
ISBN
9789462301368
240 Pagina's
Hardcover
Dit prachtige boek begeleidt een grote retrospectieve tentoonstelling van het werk van Alice Neel (1900-1984). Aan de hand van een zeventigtal schilderijen uit heel haar lange carrière worden alle aspecten van haar oeuvre belicht. Alhoewel ze ook stillevens en stadsgezichten schilderde, is ze toch vooral bekend om haar intieme en expressieve portretten van vrienden, familieleden en bekende figuren uit de culturele wereld. Ongeacht haar relatie met de afgebeelde personen geven al deze werken blijk van een scherp psychologisch inzicht en een groot opmerkingsvermogen. Alice Neel onderging invloeden van de Duitse schilderkunst van de jaren 1920, maar ook van kunstenaars als Van Gogh en Cézanne. Zij had ook veel belangstelling voor de fotografie en voor de geschiedenis van dat medium.

In de begeleidende essays wordt de evolutie van Neels artistieke taal geschetst tegen de achtergrond van de eigentijdse stromingen in de kunstwereld van New York. Ook de betekenis van haar werk in de sociale en culturele context van haar tijd wordt onderzocht. De carrière van Alice Neel overspant zes decennia, en haar oeuvre vormt daarom een belangrijk tijdsdocument, een expressieve getuigenis over de milieus waarin zij leefde en werkte.

Dit vernieuwende boek herwaardeert het werk van Alice Neel, één van de beroemdste Amerikaanse portretschilders van de 20e eeuw.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734