Agenda

 1. Overzicht boekpresentaties 2019

  logo oude mol






  Juli

  11-7 17.30u: Carolien Roelants - Dwars door het Midden-Oosten @OM

  September

  1-9 16.30u: Ton van Reen - Vlucht uit Montaillou @OM

  Lees meer »
 2. Boekpresentatie 11-7| Carolien Roelants - Dwars door het Midden-Oosten

  Boekpresentatie 11-7| Carolien Roelants - Dwars door het Midden-Oosten

  Op 11 juli zal het boek Dwars door het Midden-Oosten van Carolien Roelants verschijnen.

  Op deze dag zal ze het boek ook presenteren bij Boekhandel Roelants.

  Over Dwars door het Midden-Oosten:

  Oorlog in Syrië, oorlog in Jemen. Straks misschien ook nog oorlog tegen Iran, want de mullahs vormen een groot gevaar voor de wereldvrede. Of valt het wel mee met dat gevaar? Die leuke, jonge Saoedische hervormer blijkt bij nader inzien een ordinaire dictator te zijn die wild om zich heen slaat en elke criticus opsluit. Geeft niet, met Trump in het Witte Huis komen mensenrechten na wapenleveranties. Oude allianties houden geen stand meer, nieuwe duren vaak niet lang. Het Israëlisch-Palestijnse conflict dat het gebied zo lang domineerde, is tijdelijk naar de achtergrond verdwenen. Terwijl een oplossing verder weg is dan ooit tevoren. Wie begrijpt nog iets van het Midden-Oosten?

  Carolien Roelants was van 1980 tot 2013 Midden-Oosten redacteur bij NRC Handelsblad. Sinds 2013 schrijft zij wekelijks een column over het Midden-Oosten in NRC Handelsblad en NRC Next. Zij is tevens adjunct hoofdredacteur van de website Fanack Chronicle over het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Samen met Paul Aarts schreef ze het boek Saoedi-Arabië: de revolutie die nog moet komen (Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 2015).

  Boekpresentatie Dwars door het Midden-Oosten

  11 juli 17.30u

  Boekhandel Roelants



  Lees meer »
 3. Boekpresentatie 1-9 | Ton van Reen – Vlucht uit Montaillou

  Boekpresentatie 1-9 | Ton van Reen – Vlucht uit Montaillou

  Op zondag 1 september zal Ton van Reen zijn nieuwe boek Vlucht uit Montaillou komen presenteren bij Boekhandel Roelants.

  Over Vlucht uit Montaillou

  De befaamde en onsterfelijke Franse schrijver Boris Vian zit op het terras van Café La Coupole in Parijs, een plek waar schrijvers en kunstenaars graag vertoeven. Zijn oog valt op een bericht in de krant. ‘Bij het plaatsje Montaillou heeft een beer de wolven verjaagd die het 17-jarige herderinnetje Claire Soubirous dreigden aan te vallen. De beer liet het meisje met rust.’ Boris leest het summiere bericht drie keer. Het ontroert hem. Beren zijn z’n lievelingsdieren. Ze hebben het uiterlijk van knuffels en het innerlijk van prijsvechters. Zal hij een boek kunnen schrijven met in de hoofdrol een beer? Een beer met menselijke eigenschappen, zoals kinderen hun knuffelberen zien als hun beste vriendjes en met hen praten? Hij pakt een lijntjesschrift uit zijn tas en schroeft de dop van zijn pen. Opeens is het er weer, na lange jaren, het geluk van het schrijven. Het eerste hoofdstuk waarin de beer, die Napoleon heet, en Claire besluiten op reis te gaan naar Parijs, vloeit als vanzelf op het papier.

  Aan zijn tafeltje op het terras van La Coupole schrijft Boris elke dag een hoofdstuk, vaak in het bijzijn van schrijvers en lezers. Een van hen is de schrijver Ton van Reen, een bewonderaar van het werk van Boris Vian, die een dagboek bijhoudt over de gebeurtenissen. Al vlug ontdekt men dat wat Boris schrijft ook in het echt gebeurt. De pers duikt erop. Frankrijk staat op zijn kop. De toekomst van het land vloeit uit de pen van Boris.

  Het boek verschijnt op 14 juli en is vanaf dan verkrijgbaar in onze winkel en op de website.

  €22,00

  ISBN: 9789062655045

  Boekpresentatie Ton van Reen

  1 september 16.30u

  Boekhandel Roelants

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273