Agenda

 1. Overzicht presentaties najaar 2020

  Overzicht presentaties najaar 2020

  Oktober

  wo 14 okt  17.30u  Pieter van Os - Liever dier dan mens

  za  17 okt  17.30u  Gabriel van de Brink - Leesclub


  November

  do  19 nov  17.00u  De Lezers

  Lees meer »
 2. 14 oktober | Lezing Pieter van Os

  14 oktober | Lezing Pieter van Os

  Op woensdag 14 oktober om 17.30uur geeft Pieter van Os (winnaar van de Brusseprijs 2020) een lezing over zijn winnende boek, Liever dier dan mens.

  Over Liever dier dan mens

  Een familie van fanatieke nazi's hield van haar als van een eigen dochter. Zelf werd ze verliefd op een Duitse ingenieur met een speldje van Hitlers partij in het knoopsgat van zijn revers. Anni Gmitruk, Volksduitse uit oostelijk Polen, vertelde niemand wie ze werkelijk was: Mala Rivka Kizel, een joods meisje uit een groot orthodox gezin in Warschau.
  Terwijl haar familie werd omgebracht, wist Mala door een mix van veerkracht, taalgevoel, geluk en charme te ontkomen aan Duitse soldaten, een Oekraïense verrader en de hooivork van een antisemitische boer. Via Israël belandde ze uiteindelijk in Amstelveen, waar ze nog altijd woont.

  Liever dier dan mens is de zoektocht naar het onwaarschijnlijke overlevingsverhaal van een uitzonderlijke vrouw. Met haar herinneringen in de hand ging Pieter van Os op een reis in de tijd door Europa en drong diep door in de altijd weer terugkerende obsessie met identiteit, nationaliteit en volksaard.

  woensdag 14 oktober

  17.30u

  Boekhandel Roelants

  aanmelden graag via roelants@roelants.com

  Beperkte plekken beschikbaar

  Lees meer »
 3. 17 oktober | Leesclub Gabriël van den Brink

  17 oktober | Leesclub Gabriël van den Brink

  Op zaterdag 17 oktober vindt de eerste Leesclub met Gabriël van den Brink plaats.

  Hij zal zijn boek 'Ruw ontwaken uit een neoliberale droom' bespreken.

  Vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw werd in tal van landen het liberale denken dominant. Ook in Nederland koos de overheid als het even kon voor deregulering, privatisering en marktwerking. Bovendien zette het Westen na het vallen van de Berlijnse Muur vol enthousiasme in op wereldwijde vrijhandel. Hoewel die agenda ontegenzeggelijk voordelen had, bracht ze ook problemen mee, zoals een groeiende ongelijkheid tussen rijk en arm, flexibilisering van de vaste baan, meer asociaal gedrag en een breed levend gevoel dat de nationale gemeenschap erodeert. De bestuurlijke elite leek nauwelijks te begrijpen wat er gaande was. Zowel links als rechts van het politieke midden bleef men vasthouden aan liberale denkwijzen. Juist dat bood ruimte aan rechts-populistische politici die het onbehagen uitbuitten en de polarisatie verder opvoerden. Niet zonder succes, zoals de verkiezingsuitslagen in de meeste Europese landen laten zien. Hoewel velen zich daarover bezorgd tonen, hebben slechts weinigen een helder antwoord op de vraag wat er met de Nederlandse samenleving is gebeurd. Die vraag komt in dit boek op genuanceerde wijze aan bod, waarbij tevens duidelijk wordt in welke richting we de huidige problemen kunnen oplossen.
  Gabriël van den Brink was tot 2016 hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan Tilburg University en werkt sindsdien als hoogleraar wijsbegeerte bij Centrum Èthos aan de Vrije Universiteit. Kenmerkend is dat hij empirisch onderzoek en filosofisch nadenken over de meer algemene vragen van het leven combineert. Tijdens de leesclub gaat hij graag het gesprek aan met zijn lezers.
  Er is plaats voor maximaal 20 personen. Uitsluitend op reservering: roelants@roelants.nl of tel. 024 3221734.
  Lees meer »
 4. 19 november | De Lezers

  19 november | De Lezers

  Op donderdag 19 november van 17.00 tot 18.30 vindt de derde aflevering plaats van “De Lezers”: drie hoogleraren in gesprek, niet als experts over hun vak, maar als amateurs (liefhebbers) over hun liefde voor boeken: Paul van Tongeren, Margot van Mulken en Piet Hein van Kempen kozen ieder een boek, u mag raden wie welk boek koos:

  Onder de winnaars wordt een van de boeken naar keuze verloot. Graag aanmelden via roelants@roelants.nl. Vanwege de 1,5 meter afstand zijn de plaatsen beperkt; maar wie er niet meer bij kan, kan het volgen via onze Facebookpagina.

  Welke Lezer welk boek heeft uitgekozen blijft nog even geheim: we verloten een boek onder degenen die het goed geraden hebben.
  U bent van harte welkom!
  Donderdag 19 november
  17.00 - 18.30 uur
  Souterrain Boekhandel Roelants 
  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734