Agenda

 1. Overzicht boekpresentaties 2018

  logo oude mol

  06 sep     Jos Joosten: Biografie Jan Walravens (17.30u Oude Mol)

  08 sep     Frans Corstens: Kroniek van een handbewogen leven (17.30 Oude Mol)

  29 sep     Els de Groen: Wakker Vallen (17.30-18.30u Oude Mol)

  Lees meer »
 2. Boekpresentatie 6 september | Jos Joosten over Jan Walravens

  Boekpresentatie 6 september | Jos Joosten over Jan Walravens

  Boekpresentatie  De verdeelde mens. Jan Walravens (1920-1965): schrijver, ijkpunt, avant-gardist van Jos Joosten op donderdag 6 september 2018 om 17.30u in Roelants [ voorheen de Oude Mol].

  De verdeelde mens is gebaseerd op veel niet eerder gepubliceerde documenten, zoals Walravens’ dagboeken, de brieven aan zijn verloofde en zijn correspondentie met Hugo Claus. Ze geven een beeld van het nog verrassend cultureel bruisende Berlijn in 1943, de Brusselse kunstwereld na de Tweede Wereldoorlog en de doorbraak van de avant-garde in literatuur, schilderkunst en theater in de jaren vijftig.

  Jos Joosten is sinds februari 2006 hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn onderzoek richt zich op moderne en postmoderne literatuur in Nederland en Vlaanderen en de laatste tijd voornamelijk op literaire kritiek. Hij is betrokken bij de onderzoeksgroep SCARAB (Studying Criticism Across Borders) van de RU en het NWO-onderzoeksprogramma ‘The best intentions', dat zich bezighoudt met de analyse en geschiedschrijving van de naoorlogse Nederlandse literatuurkritiek.


  Donderdag 6 september.
  Inloop vanaf 17.30 uur.

  Boekhandel Roelants
  Van Broeckhuysenstraat 34
  6511 PJ Nijmegen
  024 322 1734

  Lees meer »
 3. Boekpresentatie 8 september | Frans Corstens. Kroniek van een handbewogen leven

  Boekpresentatie 8 september | Frans Corstens. Kroniek van een handbewogen leven

  Kroniek van een handbewogen leven

  Op zaterdag 8 september zal het boek Kroniek van een handbewogen leven van Frans Corstens worden gepresenteerd bij Boekhandel Roelants.

  Na een val van een dak belandde Frans Corstens (1944) op 13-jarige leeftijd voor de rest van zijn leven met een totale dwarslaesie in een rolstoel. Hij werd opgevangen en weer ‘op de been’ geholpen door een oom en tante. Hij negeerde een verbod van de toenmalige autoriteit van de Medische Faculteit in Nijmegen en ging geneeskunde studeren. Hij had een volstrekt normaal en in vele opzichten intensief studentenleven, werd arts, internist, vervolgens nucleair geneeskundige, hoogleraar, afdelingshoofd en ten slotte decaan van de Medische Faculteit en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc in Nijmegen.

  Deze Kroniek belicht een aantal saillante belevenissen en ervaringen uit zijn leven tot heden, voorjaar 2018.

  Het boek is vanaf heden verkrijgbaar in de winkel en op onze website.

  Boekpresentatie Kroniek van een handbewogen leven

  zaterdag 8 september, 17.30u

  Boekhandel Roelants


  Lees meer »
 4. 29 september | Els de Groen over Wakker Vallen

  29 september | Els de Groen over Wakker Vallen

  Op zaterdag 29 september vanaf 17.30 komt Els de Groen bij ons in de Oude Mol haar nieuwste werk Wakker vallen presenteren. Daarbij zijn ook haar schilderijen te zien.

  Schrijver, dichter, schilder, essayist, onderzoeksjournalist en Europarlementariër, Els de Groen is het allemaal en toch ook weer niet. Het was haar engagement in combinatie met haar kennis van de landen in Oost-Europa, dat haar in 2004 in het EP in Brussel deed belanden. In haar essay “Voor het Volk” schrijft ze daarover: “Met opgestroopte mouwen betreed ik als het ware de politieke arena, om feiten te onthullen en harde woorden te spreken. Maar politiek is een deftig huis met rustige wandelgangen waar ordinaire emoties als driften beteugeld zijn…” In de vijf jaar die ze er doorbrengt kleurt het parlement almaar bruiner, maar blijft het ons-Europa-gevoel beperkt tot “Ode aan die Freude” van Friedrich von Schiller op muziek van Ludwig van Beethoven: het Europese volkslied. “Een Griek is een Griek, een Hongaar een Hongaar, maar een Europeaan is een lied,” vat ze de stemming samen. In 2009 komt ze thuis.

  Ze pakt de pen weer op en herontdekt de penselen. Haar teksten worden steeds bondiger en krijgen de vorm van gedichten, haar tekeningen winnen aan kleur en worden olieverfschilderijen. In “Wakker vallen”, haar eerste dichtbundel na tientallen proza-uitgaven, sluiten pen en penseel een huwelijk. Taal en beeld gaan letterlijk in elkaar op. Het boek is een ernstige knipoog. In 84 gedichten neemt de auteur de mens, inclusief zichzelf, op de korrel: als het oud geworden meisje en de wereldverbeteraar die zichzelf best kan uitlachen. “Wakker vallen” beveelt alertheid aan, maar is ook een pleidooi voor dromen, luchtfietsen en fantaseren.


  Zaterdag 29 september.
  Inloop vanaf 17.30 uur.

  Boekhandel Roelants
  Van Broeckhuysenstraat 34
  6511 PJ Nijmegen
  024 322 1734

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273