Agenda

 1. Boekpresentatie Hans Bots - 2 september

  Boekpresentatie Hans Bots - 2 september

  31 augustus verschijnt het nieuwe boek van Hans Bots en Eugénie Bots-EstourgieJustinus de Beyer 1705-1772. Een geletterd Nijmeegs magistraat. Om deze reden zal Hans Bots donderdag 2 september vanaf 17:30 een boekpresentatie geven in onze boekhandel. De presentatie wordt gehost door Wouter en Julius Roelants. Deze presentatie vindt eventueel publiekelijk plaats onder voorbehoud van de corona-omstandigheden. 

  ---

  Hans Bots is emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij publiceerde samen met zijn vrouw over verschillende aspecten van geletterd Europa tijdens de zeventiende en achttiende eeuw, en geeft nu de correspondentie van Madame de Maintenon uit.

  Eugénie Bots-Estourgie is oud-directeur van de HAVO Notre Dame des Anges. Zij publiceerde samen met haar man de bovenvermelde correspondentie.

  Lees meer »
 2. Literaire Boekenprogramma Roelants 2021

  Literaire Boekenprogramma Roelants 2021

  Er komt weer een nieuwe editie van het Literaire Boekenprogramma Roelants 2021! Paul van Tongeren, Margot van Mulken en Piet Hein van Kempen zijn er alle drie weer bij. Het is de derde editie van ons eigen boekenprogramma: "De Lezers". Drie hoogleraren in gesprek, niet als experts over hun vak, maar als amateurs (liefhebbers) over hun liefde voor boeken.

  ---

  Paul van Tongeren is Denker des Vaderlands en was hoogleraar wijsgerige ethiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen, buitengewoon hoogleraar ethiek aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven (België) en geassocieerd onderzoeker van de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika). Zijn boek 'Leven is een kunst' (Klement 2012) won in 2013 de Socratesprijs voor het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek. 

  Margot van Mulken is hoogleraar Internationale bedrijfscommunicatie en onderzoekt het effect van stijl en cultuur in persuasieve communicatie. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in de werking van visuele metaforen in reclame-uitingen, in het effect van woordspelingen op begrip, waardering en beklijving, de werking van ironie, en het effect van taalintensiteit. Bovendien bestudeert zij de effecten van verschillen in communicatiestijlen op succesvolle en minder succesvolle interculturele contacten.

  Piet Hein van Kempen (1969) is hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. De leerstoel Straf- en strafprocesrecht is ondergebracht in het centrum Staat en Recht (SteR). Van 2007 tot 2011 was Van Kempen ook hoogleraar Rechten van de mens.

  Lees meer »
 3. 6 september | Opening Academisch jaar met Esther Gerritsen

  6 september | Opening Academisch jaar met Esther Gerritsen

  Vanuit de Radboud Universiteit vindt er op maandag 6 september in Concertgebouw de Vereeniging een opening plaats van het nieuwe Academische jaar. Onder anderen zal Esther Gerritsen hierbij aanwezig zijn. Ze zal een lezing geven en daarnaast zal ze haar nieuwste roman, De trooster, signeren aan de boekentafel Roelants. 

  De trooster (2021) verscheen 30 maart 2021 bij uitgeverij De Geus.

  Hieronder leest u een korte samenvatting over de roman:

  Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast, die een misdaad op zijn geweten heeft.

  ---

  Esther Gerritsen (Nederland, 1972), auteur van het Boekenweekgeschenk 2016, debuteerde in 2000 met de bundel Bevoorrecht bewustzijn. Haar roman Superduif haalde net als Dorst de shortlist van de Libris Literatuurprijs. De kleine miezerige god stond op de longlist van De Gouden Uil. In 2014 werd haar werk bekroond met de Frans Kellendonk-prijs. Esther Gerritsen heeft een wekelijkse, zeer populaire column in de VPRO Gids en is regelmatig te gast in radioprogramma’s en op literaire festivals. Op bol.com vind je alle boeken van Esther Gerritsen, waaronder het nieuwste boek van Esther Gerritsen.

  Lees meer »
 4. 18 november | Oneindige zin - Rozalie Hirs i.s.m. het Poëziecentrum

  18 november | Oneindige zin - Rozalie Hirs i.s.m. het Poëziecentrum

  Rozalie Hirs' nieuwste dichtbundel: Oneindige zin verschijnt 5 oktober 2021 bij Singeluitgeverijen I Uitgeverij Querido. Naar aanleiding daarvan zal Hirs op donderdag 18 november bij het Poëziecentrum een fragment uit deze bundel voordragen en daarnaast vindt er een signeersessie plaats.

  Hieronder volgt een samenvatting van de dichtbundel:

  In oneindige zin onderzoekt Rozalie Hirs de vloeiende taal van binnenwerelden, die overloopt in buitenwerelden. Van de verbeelding en
de droom naar het huis, de tuin, de stad, het bos, het wijde web, het heelal. Hoe kan een open syntaxis tot nieuwe poëtische structuren en betekenissen leiden? Door naar ultieme mogelijkheden te tasten, brengt Hirs een liefdesverklaring aan de taal. Samen met de cyclische natuur van dag en nacht, seizoenen, getijden en gestalten van de maan viert oneindige zin het leven, zingend, dansend. Het legt nieuw leven bloot als een rivier, ruisend, stromend op weg naar de zee.

  ---

  Rozalie Hirs (1965) is dichter en componist. Van haar hand verschenen eerder zes dichtbundels bij Querido, van Locus (1998) tot verdere bijzonderheden (2017), en vijf verzamelbundels in andere talen, waaronder haar meertalige manifest gestammelte werke (2017) bij het vermaarde kookbooks, Berlijn.


  Donderdag 18 november

  17.30u - 19.00u

  Poëziecentrum Nijmegen

  Marïenburg 29

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734