Agenda

 1. 24 augustus | verkoop bosatlas en woordenboeken Stedelijk Gym

  Op maandag 24 augustus tussen 10.00 en 17.00 zal Roelants in de hal van het Stedelijk Gymnasium de bosatlas en alle woordenboeken - ook Grieks en Latijn - verkopen voor scholieren van het Stedelijk Gym.

  Lees meer »
 2. 29 augustus | Coronalezing René ten Bos

  29 augustus | Coronalezing René ten Bos

  Op zaterdag 29 augustus zal René ten Bos een lezing geven bij Boekhandel Roelants, naar aanleiding van zijn pas verschenen boek De Coronastorm.

  Over De Coronastorm. Hoe een virus ons verstand wegvaagde

  De storm die door het coronavirus in lichamen wordt veroorzaakt, lijkt op de storm die de epidemie in de samenleving veroorzaakt. Voormalig denker des vaderlands René ten Bos (60) stelt zich in dit boek op als een stormjager die verklaringen probeert te geven voor wat er in het lichaam van COVID-patiënten en in de samenleving als geheel gebeurt. De stormen worden tot bedaren gebracht door de vele aspecten van de crisis onder te brengen in de alfabetische structuur van een filosofisch woordenboek. Dat biedt rust en een verraderlijk soort houvast. Dit boek gaat onder meer over angst, preventie, noodtoestanden, mondkapjes en wattenstaafjes. De angst voor een fascisme zonder fascisten druipt van iedere pagina. Tegenover die angst staat echter ook humor. Galgenhumor misschien, maar wie in virale tijden niet durft te lachen, mist kansen op hoop, op intimiteit en troost. Ten Bos schreef een boek voor iedereen die moe wordt van mensen die in talkshows of op persconferenties zeggen dat we moeten stoppen met filosoferen. Juist nu dient de filosoof zich aan als de onmisbare parasiet die viraal wil denken.

  René ten Bos is hoogleraar filosofe aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit en dean van de Radboud Honours Academy. Tevens is hij columnist voor onder meer Het Financieele Dagblad en Filosofie Magazine. Hij is daarnaast auteur van onder meer Dwalen in het antropoceen (2017) en Extinctie (2019).


  Lezing De Coronastorm
  za 29 augustus 16.30u
  Graag aanmelden via roelants@roelants.nl
  Beperkte plaatsen beschikbaar!


  Lees meer »
 3. 26 september | Boekpresentatie Het Cicero - Theo Engelen

  26 september | Boekpresentatie Het Cicero - Theo Engelen

  Op zaterdag 26 september, vanaf 16.30u presenteert Theo Engelen, emeritus hoogleraar, zijn nieuwe boek Het Cicero bij Boekhandel Roelants

  Over Het Cicero:

  Het is oktober 1962. Terwijl de wereld de adem inhoudt omdat er een kernoorlog dreigt rond Russische raketten op Cuba, broeit het ook op het Cicero College. Binnen het lerarenkorps van dit ouderwetse gymnasium woedt een richtingenstrijd tussen de generaties. De opvolging van rector Ariëns drijft de strijd op de spits. En dan is er dat gerucht dat steeds meer aandacht krijgt. Is het echt zo dat een van de leraren te vrienschappelijke relaties onderhoudt met enkele leerlingen?

  zaterdag 26 september

  16.30u

  Boekhandel Roelants

  graag aanmelden via roelants@roelants.nl

  Beperkte plekken beschikbaar

  Lees meer »
 4. 14 oktober | Lezing Pieter van Os

  14 oktober | Lezing Pieter van Os

  Op woensdag 14 oktober om 17.30uur geeft Pieter van Os (winnaar van de Brusseprijs 2020) een lezing over zijn winnende boek, Liever dier dan mens.

  Over Liever dier dan mens

  Een familie van fanatieke nazi's hield van haar als van een eigen dochter. Zelf werd ze verliefd op een Duitse ingenieur met een speldje van Hitlers partij in het knoopsgat van zijn revers. Anni Gmitruk, Volksduitse uit oostelijk Polen, vertelde niemand wie ze werkelijk was: Mala Rivka Kizel, een joods meisje uit een groot orthodox gezin in Warschau.
  Terwijl haar familie werd omgebracht, wist Mala door een mix van veerkracht, taalgevoel, geluk en charme te ontkomen aan Duitse soldaten, een Oekraïense verrader en de hooivork van een antisemitische boer. Via Israël belandde ze uiteindelijk in Amstelveen, waar ze nog altijd woont.

  Liever dier dan mens is de zoektocht naar het onwaarschijnlijke overlevingsverhaal van een uitzonderlijke vrouw. Met haar herinneringen in de hand ging Pieter van Os op een reis in de tijd door Europa en drong diep door in de altijd weer terugkerende obsessie met identiteit, nationaliteit en volksaard.

  woensdag 14 oktober

  17.30u

  Boekhandel Roelants

  aanmelden graag via roelants@roelants.com

  Beperkte plekken beschikbaar

  Lees meer »
 5. In november | Nieuwe aflevering 'De Lezers'

  In november (precieze datum volgt) vindt er een nieuwe aflevering van ‘De Lezers' plaats met Paul van Tongeren, Margot van Mulken en Piet Hein van Kempen Het leesprogramma wordt binnenkort bekend!

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734