Agenda

 1. Boekpresentatie 22 november | Justine Borkes - Thuis

  Boekpresentatie 22 november | Justine Borkes - Thuis

  Justine Borkes - Thuis

  PRESENTATIE


  donderdag 22 november om 17.30u


  presenteert JUSTINE BORKES


  haar nieuwe dichtbundel THUIS


  bij Boekhandel Roelants [oude mol]


  Van Broeckhuysenstraat 34 Nijmegen.


  75 gedichten


  nieuwe en uit eerder werk


  u bent van harte welkom

  Lees meer »
 2. Boekpresentatie 27 nov. | Ad van Hout - Dringend

  Boekpresentatie 27 nov. | Ad van Hout - Dringend

  Op dinsdag 27 november zal Ad van Hout zijn nieuwe, universitaire sleutelroman Dringend presenteren bij Books by Roelants op de campus.

  Dringend

  Op een gerenommeerde universiteit dreigt een #MeToo-schandaal naar buiten te komen. Twee docenten van de opleiding bedrijfskunde zouden zich tijdens een studiereis naar Rusland hebben misdragen. 

  In deze roman geen hoogoplopende conflicten, maar onder de oppervlakte schuurt het aan alle kanten. Mensen houden elkaar nauwlettend in de gaten, zijn niet vies van een roddel en vormen gelegenheidskongsi's. Een soms ontluisterende bestuurlijke zedenschets met een groene campus als decor.

  Dinsdag 27 november

  16.45u - 17.30u

  Global Lounge, in Books by Roelants

  Het boek is verkrijgbaar op onze website en in de winkel. 

  Lees meer »
 3. Onder voorbehoud: Boekpresentatie 29 nov. | Gerrit Oorthuys - Moskou 1968-2016

  Onder voorbehoud: Boekpresentatie 29 nov. | Gerrit Oorthuys - Moskou 1968-2016

  ONDER VOORBEHOUD


  Beste lezers/liefhebbers van de Russische cultuur,

  Op donderdag 29 november presenteert boekhandel Roelants het boek ‘Moskou 1968-2016’ van Gerrit Oorthuys. 

  Moskou, 1968-2016, Gerrit Oorthuys’ laat de stad zien in de tijd dat de Sovjet Unie nog bestond. Gerrit Oorthuys heeft het land veelvuldig bezocht in zijn hoedanigheid van docent architectuurgeschiedenis aan de TH Delft en de AKI in Enschede. De focus in dit boek ligt op de foto’s die hij in Moskou maakte terwijl hij met vlotte pas door de stad liep, op zoek naar de gebouwen die hij wilde bekijken. Omdat Oorthuys een nieuwsgierig man is heeft hij niet alleen gebouwen gefotografeerd maar ook de dingen die hem in het voorbijgaan opvielen. Daardoor heeft hij in de loop der jaren een beeld van een Moskou bijeen gefotografeerd dat nu niet meer bestaat.


  De avond zal worden geopend met een korte film (15’) over Gerrit Oorthuys, gemaakt door Martin van den Oever. In deze film zien we Gerrit in zijn atelier Amsterdam-Noord en verteld hij over zijn ervaringen in de Sovjet Unie; ook haalt hij herinneringen op aan zijn vader Cas.  Aansluitend interviewt Qader Shafiq Gerrit (30’); Qader is Afghaan van origine en is getrouwd met een Russische vrouw. Hij is bekend met de Russische cultuur (http://www.bureauwijland.nl).

  Het cahier ‘Moskou 1968-2016’ is uitgegeven en gemaakt door Recto Verso Publications/Hans Bol i.s.m. Liesbeth Visser, Martin van den Oever, Margot Wolters en Gerrit zelf uiteraard. 

  De presentatie vindt plaats op 29/11 vanaf 18u-19.30u bij boekhandel Roelants; tijdens de avond serveert Qader’s vrouw ‘borsjst’ (borsjtsj wordt gemaakt van rode biet, ui, runderbouillon met vlees en zure room en wordt veel in Rusland gegeten.)  
  Op de avond zelf wordt ‘Moskou 1968-2016’ aangeboden tegen een gereduceerde prijs van €25 (normaal €28). Tevens is er een gelimiteerde editie verschenen die op de avond zelf uiteraard te zien is (€175 i.p.v. €195). De reguliere editie heeft een oplage van 150 expl.; de gelimiteerde editie heeft een oplage van slechts 25 exemplaren (boek in handgemaakte doos, 5 inkjetprints, film op USB stick). 
  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273