Agenda

 1. Prestentatie: 20 oktober -- Frits van Oostrom over een bijzondere ridder

  Prestentatie: 20 oktober -- Frits van Oostrom over een bijzondere ridder

  Tegen het einde van de veertiende eeuw wordt er op kasteel Santpoort een nobelman geboren, Jan van Brederode. Hij zal veertig jaar later sterven als huurling. In de tussentijd, echter, zal zijn leven bol staan van de belevenissen.

  Zo trekt hij twee keer als onderdeel van het Hollandse leger ten strijde tegen Friesland, ervaart hij het helse vagevuur in een onderaardse grot, gaat het klooster in, waar hij een Middeleeuwse klassieker schrijft maar ontvoert daarna zijn echtgenote uit een ander klooster om haar erfenis te verwerven. De man zal zo roemrucht wordne dat zijn verhaal in Parijs wordt gedoceerd.

  Frits van Oostrom, die zowel de AKO Literatuurprijs als de Spinozaprijs, voor belangrijk Nederlands onderzoek, won, heeft het verhaal van deze ridder in sprankelend proza en toch ook zeer academisch verantwoord neergezet. Nobel streven is een zeer leesbare en toch doorwrochte studie van een bijzondere ridder en zijn tijd.

  Op 20 oktober presenteerdt Van Oostrom zijn nieuwe boek in LUX met een lezing – en u kunt daar bij zijn. Voor slechts €2,50, aan de deur, krijgt u toegang – we willen u alleen vragen om van te voren een mailtje te sturen naar roelants@roelants.nl, dan weten wij weer hoeveel mensen we mogen verwachten.

  Frits van Oostrom
  Presentatie en lezing – Nobel streven
  20 oktober, 20:00

  Toegang: €2,50

  Lees meer »
 2. 10 november: Boekpresentatie Leon Verschuur

  Leon Verschuur (1959) zal zijn romandebuut De architectuur van de liefde op 10 november presenteren.

  Leest u alvast de omslagtekst om in de stemming te komen:

  Als bedankje voor zijn hulp in een plaatselijke antiekzaak ontvangt Bernardo een replica van een intrigerend vrouwenbeeld. Deze sculptuur blijkt een danseres voor te stellen die in de jaren rond 1900 Europa verbaasde met haar sluierdans. Bernardo ziet een onverklaarbare gelijkenis tussen het beeld en een Catalaanse kunsthistorica die hij ontmoet tijdens een congres. Hij waagt het erop, haar te bezoeken in Barcelona. In de stad van Gaudí hoopt hij zijn onpeilbare ex-vriendin uit zijn hoofd te kunnen zetten en afstand te nemen van zijn in muziek gedompelde studievriend Ralph. Maar juist degenen die hij was ontvlucht lijken aangewezen om Bernardo uit de benauwenis te helpen waar hij in terechtkomt. Een verhaal over liefde en vriendschap, waarbij de hartstocht voor twee vrouwen is verweven met een passie voor de kunst rond 1900 en de architectuur van Antoni Gaudí en Frank Lloyd Wright.

  Boekpresentatie De architectuur van de liefde
  Aanvang: 17:30
  Inloop: 17:00
  Locatie: Boekhandel Roelants, Van Broeckhuysenstraat 34

  Lees meer »
 • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
 • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
 • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
 • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273