Rotterdams Kookboek

Auteur Linda Roodenburg
ISBN
9789079732012
517 Pagina's
Paperback
Rotterdams Kookboek. 4de herziene druk

In Rotterdam wonen ruim 100 bevolkingsgroepen uit verschillende landen en culturen. Pasta, rijst en aardappels eet iedereen, Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en 'kapsalon' is met een onstuitbare opmars bezig. Maar er zijn ook veel ingrediënten en gerechten die níet algemeen bekend zijn. Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreërs ¿ waar ligt Eritrea eigenlijk ¿ en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september?
En sinds wanneer eten Rotterdamse Turken Surinaamse aardappels en Chinese peren?
Linda Roodenburg ging op zoek naar 13 families uit verschillende culturen met koks en kokkinnen die in eigen kring beroemd zijn om hun kookkunst. Ze beschrijft hun achtergronden en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze alle 13 voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor vrienden en familie.
Na het Haagse en het Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor álle Nederlanders
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273