CLERCK*LITURGIE BEGRIJPEN

Auteur Paul De Clerck
ISBN
9789033478536
178 Pagina's
Paperback
De titel van dit boek, De liturgie begrijpen, roept bij sommigen wellicht vragen op. Wat valt er te begrijpen aan de liturgie? Heeft die onophoudelijk herhaalde opeenvolging van woorden en gebaren werkelijk een betekenis? Kan men bovendien beweren dat die 'inzichtelijk' is?

Paul De Clerck maakt in dit boek duidelijk dat de liturgie veel inzichtelijker is dan men gewoonlijk aanneemt. Ze bevat meer auditieve, visuele en ervaringsgerichte rijkdommen dan men haar doorgaans toedicht. De Clerck wil dan ook het begrip van de liturgie ontwikkelen, en dit in de dubbele betekenis van het woord. Hij wil de liturgie begrijpelijk maken voor wie erin geïnteresseerd is, maar hij wil tevens aantonen dat de liturgie, eens men haar met sympathie beschouwt, inzichtelijk is.

De liturgie begrijpen is inleidend en reflexief. Het geeft kennis door en het zet aan tot nadenken. Het boek is in een zeer vlotte en persoonlijke stijl geschreven, met concrete praktijkvoorbeelden die de inhoud herkenbaar maken. Daarom zal dit boek graag gelezen worden door al wie aanspreekbaar is voor de schoonheid en het belang van de liturgie in het geloofswezen van de Kerk.
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [oude mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734

Books by Roelants [@Radboud]
Thomas van Aquinostraat 1A
6525 GD  Nijmegen

024-7370273